Darul dumnezeiesc, misterios şi nebănuit al surâsului

 

Prin înţelegerea acestor aspecte, SURÂSUL ni se revelează
ca fiind o modalitate spirituală simplă şi profund transformatoare

 
de profesor yoga Gregorian Bivolaru

1.       Un surâs spontan şi sincer nu costă nimic, dar face să apară multe efecte binefăcătoare, atât în fiinţa umană care îl oferă, cât şi în fiinţa umană care îl receptează aşa cum se cuvine. 

2.       Prin procesul tainic de rezonanţă benefică pe care îl declanşează, surâsul îl îmbogăţeşte pe omul care îl receptează şi nu-l sărăceşte niciodată pe acela care îl oferă.

3.       Fiinţa umană care oferă un surâs beneficiază, totodată, din plin de pe urma stării armonioase pe care surâsul o face să se declanşeze în universul său lăuntric.

4.       Cu toate că un surâs poate să dureze mai multe secunde, amintirea sa profundă şi fermecătoare poate să dăinuie toată viaţa, declanşând, de fiecare dată când amintirea sa este evocată, stări inefabile de dor şi nostalgie.

5.       Nicio fiinţă umană nu este niciodată atât de bogată, încât să se dispenseze de viziunea fermecătoare a unui surâs spontan şi sincer care i se oferă. Nicio fiinţă umană nu este vreodată atât de săracă, încât să nu poată oferi un surâs spontan.

6.       Atunci când se manifestă cu un surâs fermecător pe buze, o fiinţă umană este pretutindeni binevenită.

7.       Un surâs spontan şi sincer face ca faţa unei femei să devină, ca prin farmec, mai frumoasă şi mai fermecătoare.

8.       Fiecare fiinţă umană care surâde adeseori, descoperă în felul acesta că viaţa îi răspunde întocmai ca o oglindă. Dacă ea surâde adeseori, viaţa îi va transmite, la momentul potrivit, propria ei imagine, ce radiază o tainică euforie.

9.       O femeie frumoasă şi vitală care aspiră să-şi trezească starea de Shakti este necesar să fie, adeseori, surâsul spontan al clipei, pentru ca aproape fiecare clipă a vieţii ei să devină surâsul fericirii.

10.      O faţă mai mereu crispată şi posomorâtă, care nu surâde niciodată, este dovada indirectă a unei inimi rele, în şi prin care iubirea nu se manifestă.

11.      Toate surâsurile pe care le semănăm astăzi, conţin deja în ele toată fericirea inevitabilă care va fi a noastră în viitorul apropiat.

12.      Nu este indicat să avem niciodată încredere deplină într-o fiinţă umană care nu surâde niciodată.

13.      În cazul unei femei frumoase şi pline de afecţiune, surâsul îi accentuează şi mai mult farmecul şi o face să fie aproape irezistibilă.

14.       Printr-o tainică magie naturală, surâsul cheamă surâsul.

15.      O femeie nudă şi frumoasă dobândeşte întotdeauna un plus de farmec atunci când i se aşterne pe faţă un surâs spontan şi complice.

16.      Fiinţele umane care vor surâde adeseori vieţii, vor descoperi cu bucurie că şi viaţa le va surâde.

17.      Viaţa face o bună primire fiinţelor umane a căror faţă surâde. O faţă surâzătoare este aproape întotdeauna expresia unei inimi surâzătoare.

18.      Un surâs spontan şi sincer face să se trezească în fiinţă optimismul, căci optimismul veritabil ţâşneşte din inimă.

19.      Nu aşteptaţi să fiţi fericiţi pentru a surâde! Oferiţi spontan surâsuri fiinţelor umane care merită aceasta, pentru a fi fericiţi.

20.      Un surâs spontan şi sincer este complet gratuit în comparaţie cu electricitatea, dar cu toate acestea el oferă o tainică lumină angelică.

21.       Cel mai adesea, oamenii nu-şi dau seama de binele pe care un surâs spontan şi sincer poate să-l facă.

22.       Un surâs spontan şi sincer este un cadou inestimabil, care poate fi oferit tuturor: săraci sau bogaţi, tineri sau bătrâni, fericiţi sau nefericiţi.

23.       Un surâs spontan şi sincer este cadoul pe care fiecare fiinţă umană poate să îl facă oricând, şi pe care toată lumea îl primeşte cu plăcere.

24.       Un surâs spontan şi sincer este un mesaj inefabil şi fermecător, care este manifestat într-o limbă universală, pe care fiecare o înţelege.

25.      Un surâs spontan şi sincer conţine în câmpul său tainic de manifestare un mesaj pe care, cu excepţia celor răi, nimeni nu-l refuză.

26.      În cazul acelora care se iubesc, un surâs spontan face să apară o emoţie plăcută, complicitate şi bucurie.

27.      Un surâs spontan şi sincer induce o stare pregnantă de fericire în cadrul unei familii.

28.      Un surâs spontan şi sincer este semnul sensibil şi universal al unei prietenii adevărate.

29.      Un surâs spontan şi sincer face să apară o oază de linişte pentru o fiinţă obosită.

30.      Un surâs spontan şi sincer induce curaj şi speranţă într-un suflet abătut şi chinuit.

31.      Un surâs spontan şi sincer face să apară consolare într-o inimă îndoliată.

32.      Un surâs spontan şi sincer este un veritabil antidot natural, pe care Mama Natură îl are oricând la dispoziţie pentru toate necazurile.

33.      Dacă, la un moment dat, constataţi că o fiinţă umană vă refuză surâsul pe care îl meritaţi, daţi voi înşivă dovadă de generozitate şi oferiţi-i-l neîntârziat pe al vostru.

34.      Nicio fiinţă umană nu are cu adevărat atâta nevoie de un surâs precum aceia care deocamdată nu ştiu să ofere surâsuri celorlalţi.

35.      Un surâs spontan şi sincer, care este oferit şi care este primit aşa cum se cuvine, face să se trezească fulgerător în cele două fiinţe umane o misterioasă stare de unison şi simpatie.

36.      Un minunat cadou, pe care îl putem dărui oricând îngerului nostru păzitor, implică să îl evocăm cu iubire în faţa noastră, iar atunci când îi simţim prezenţa, să-i oferim un surâs spontan şi sincer, plin de recunoştinţă pentru ajutorul şi protecţia pe care ni le oferă.

37.      Manifestarea zilnică a unor surâsuri spontane şi sincere ne uşurează accesul la unele revelaţii spirituale şi, în etapele avansate, atunci când experienţa noastră în această direcţie devine considerabilă, face să apară în universul nostru lăuntric surâsul enigmatic al înţelepţilor.
 
Citiţi şi:
Tehnica surâsului interior  
Unele revelaţii fundamentale ale îngerilor despre puterea cea tainică a surâsului  

yogaesoteric
1 octombrie 2007
 
 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More