De asta vrea Câmpeanu reforma în învățământ? O elevă din Australia se crede pisică: profesorii o acceptă și susțin că e extrem de inteligentă(!)

O elevă în clasa a şaptea la o şcoală privată din Melbourne (Australia), care se identifică drept pisică, este acceptată de colegii de clasă şi de profesori, care încurajează „comportamentul felin” al adolescentei. „Extrem de inteligentă”, aşa cum o numesc profesorii, fata nu vorbește în timpul orelor pentru că pisicile nu vorbesc.

O prietenă de familie declară, pentru The Herald Sun că „nicio şcoală nu are un anume protocol pentru elevii care se identifică drept animale, dar abordarea este că dacă nu sunt deranjate orele, aceştia sunt sprijiniţi în alegerea lor”. Reprezentanţii şcolii spun că mai mulţi elevi „au diverse suferinţe psihice – anxietate, depresie, probleme de identitate”, dar nu recunosc că au o elevă „pisică”.

Tot în Melbourne, un psiholog a tratat un băiat care, pentru un timp, s-a crezut câine. Iar în martie, eleve de la o şcoală privată de prestigiu din Brisbane, şi-au tăiat uniformele la spate, pentru a-şi putea scoate coada, întrucât se considerau vulpi sau pisici, şi chiar mergeau în patru labe, notează sursa citată.

O parte dintre părinţi s-au declarat îngrijoraţi de „fenomen”: „Când o fată s-a dus să se aşeze în bancă, o alta a ţipat la ea, că s-a aşezat pe coada sa. Are o gaură în uniformă, pe unde ar ieși coada”, spune un părinte pentru Courier Mail. Însă şcoala a respins declaraţia sa.

Fenomenul „blănoşilor” (engl. fursona) s-a extins în ultimii ani în întreaga lume: persoanele se îmbracă în costume şi se comportă ca diverse animale. Diferit de Cosplay, a fi „blănos” presupune să interiorizezi personalitatea animalului şi să trăieşti întocmai 24/24, 7/7.

Citiți și:
După transgenderi, acum și «oamenii-câine» vor «drepturi egale»
Ministerul Educației pregătește încă o schimbare: etatizarea copiilor de la vârsta de trei ani
Un profesor îl desființează pe ministrul Cîmpeanu într-o scrisoare deschisă: Scopul „reformei” este alinierea la agenda digitală a unei organizații supranaționale

 

yogaesoteric
6 noiembrie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More