Declaraţie revoltătoare a ministrei progresiste a Învăţământului din Spania: «Copiii nu aparţin părinţilor»

 

După ce ministrul Educaţiei din Spania, social democrata Isabel Celáa, a afirmat că „nu este indicat să ne obişnuim cu ideea că fiii şi fiicele aparţin părinților lor,” ca reacţie la decizia conservatorilor din Murcia de a permite părinţilor să-şi retragă copiii de la orele de educaţie sexuală, mai multe asociaţii evanghelice au luat atitudine: „familiile au dreptul să-şi educe copiii conform convingerilor lor.”

Problema educației sexuale în școlile de stat s-a aflat în centrul unei furtuni politice lungi, care a început după ce ministrul Educației, Isabel Celáa, a declarat într-o conferință de presă că „nimeni nu ar trebui să comită greșeala de a crede că de fapt copiii aparțin părinților lor”.

În prima apariție publică după confirmarea noului guvern, social-democrata Celáa a anunțat că guvernul central spaniol va aduce Regiunea Murcia (sud-estul Spaniei) în instanțe, după ce guvernul regional a permis părinților să decidă dacă copiii lor vor putea să participe la discuțiile și alte activități speciale care ar putea intra în coliziune cu părerile lor morale și etice. Aceste clase includ educație sexuală și ateliere pe probleme LGBT, susținute de vorbitori străini.

În septembrie 2019, guvernul regional din Murcia a anunțat că „familiile vor fi contactate cu informații detaliate (…) furnizate taților și mamelor la începutul anului școlar, astfel încât să își poată exprima acordul sau dezacordul faţă de participarea copiilor lor la astfel de activități”.

Ministrul Egalităţii de Şanse: „Părinți homofobi”

Pe fondul discuţiilor despre noile programe educaţionale, noua ministră a Egalității de Şanse, Irene Montero, din partidul de stânga Podemos (un fel de USR românesc), a adăugat că măsura adoptată în Murcia este o formă de „cenzură și sexism”. Aceasta a mai declarat: „copiii părinților homofobi au același drept ca toți ceilalți copii să fie educați în cultura iubirii faţă de oricine”.

Partidele politice ale opoziției (Partidul Popular Conservator și extrema-dreaptă Vox, care conduc împreună guvernul regional din Murcia), au denunțat noua poziţie guvernamentală drept un „atac împotriva libertății”, un efort de „îndoctrinare a copiilor noștri” în ideologia LGBT.

Alianța Evangelică: „Dogme ideologice, prezentate ca adevăruri absolute”

Cel puţin trei organisme reprezentative evanghelice, de rituri diferite, au reacționat la această controversă. Alianța Evanghelică Spaniolă (AEE) a denunțat noile dogme ideologice care impun adevăruri absolute, creând un fel de „religie laică”.


Citiţi şi:

Ministrul Educaţiei din Norvegia: «Credinţa că părinţii sunt cei mai potriviţi pentru a-şi creşte copiii este greşită»

26.000 de părinţi care şi-au apărat copiii din calea educaţiei homosexuale au fost judecați de CNCD 

 

yogaesoteric
29 martie 2020

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More