Depresia – boala mileniului III – poate fi excelent și rapid gestionată prin intermediul unei metode foarte simple

 

Un studiu realizat pe 2.000 de femei de vârstă mijlocie a demonstrat faptul că un exerciţiu fizic moderat, ce implică numai 200 de minute de mers pe jos în fiecare săptămână, poate îmbunătăți în mod considerabil calitatea vieții persoanelor care suferă de depresie. Potrivit cercetărilor, sunt suficiente 30 de minute de mers pe jos, în fiecare zi, pentru ca persoanele ce suferă de depresie să simtă că au mai multă energie și că dobândesc o încredere mult mai mare în propriile forțe.

Specialiștii apreciază că până în anul 2030 depresia va deveni, în țările dezvoltate, principala cauză a ceea ce este cunoscut sub numele de „povara bolii”. Aceasta se referă la impactul unor boli sau afecţiuni asupra populației după un tratament sau chiar după eforturile de prevenire a evoluției unor boli. Depresia s-a răspândit într-un mod alarmant la nivel mondial, afectând spre exemplu în prezent unul din șapte australieni și peste 40 de milioane de americani. În SUA, pentru tratarea tulburărilor de anxietate se cheltuie anual aproximativ 42 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă aproape o treime din cheltuielile totale din această ţară pentru sănătatea psiho-mintală. În conformitate cu US National Institute of Mental Health (Institutul Național al Sănătății Mintale din Statele Unite), probabilitatea ca femeile să sufere de depresie, într-un anumit moment al vieții, este cu 70% mai mare decât în cazul bărbaților.

Similar altor tulburări fiziologice, depresia nu poate fi prevenită sau vindecată, iar eficacitatea tratamentelor actuale variază foarte mult de la o persoană la alta. În consecință, cercetătorii urmăresc, într-un mod constant, să găsească alte soluţii, independente de medicaţia antidepresivă, doar pentru a ameliora simptomele cele mai grave ale pacienţilor.

După ce, în urma unor atente cercetări anterioare, a constatat că mersul pe jos poate îmbunătăți sănătatea fizică și emoțională a femeilor care nu sunt depresive, Kristiann Heesch, de la School of Public Health and Social Work (Facultatea de Sănătate Publică și Activitate Socială) din cadrul universităţii de Tehnologie Queensland (QUT), a decis să cerceteze efectul mersului pe jos şi în cazul femeilor depresive. Cercetătorii din echipa lui Heesch nu au intenţionat doar să arate că activitatea fizică simplă determină o ameliorare a simptomelor de depresie, ci au vrut de asemenea să știe, în special, ce activitate fizică ar fi necesar să facă o persoană, în fiecare zi, pentru ca această modalitate să fie eficientă în tratarea depresiei.

Datele analizate de cercetători au provenit de la 1904 femei, născute între 1946 și 1951, care au fost chestionate cu privire la sănătatea lor fizică și mintală în decursul unei perioade de șapte ani. Începând cu anul 2001, toate femeile au raportat simptome de depresie ușoară până la moderată, iar cercetătorii au studiat starea de sănătate a acestora până în anul 2010, pentru a vedea evoluția acesteia în decursul timpului.

Heesch a declarat pentru Reuters că femeile care au efectuat, în medie, 150 de minute de exerciţiu fizic moderat, incluzând golf, tenis, înot, dans, sau mers pe jos timp de 200 de minute în fiecare săptămână „au avut apoi mai multă energie, au socializat mai mult, s-au simțit mai bine emoțional și nu au mai suferit de depresie. Vestea cea bună în această direcție este că o activitate fizică, chiar dacă este mai puţin intensă, poate să îmbunătăţească mult starea celor ce sunt suferinzi de depresie”. Rezultatele acestor cercetători au fost publicate în revista de specialitate American Journal of Preventive Medicine.

În cadrul învățăturilor ezoterice se spune că mersul pe jos dinamizează apoi într-un mod armonios centrul subtil de forță MANIPURA CHAKRA. Iată că aceste cercetări confirmă cu prisosință acest adevăr inițiatic, cunoscut doar de cei puțini.

Citiţi şi:

Mişcarea face minuni asupra creierului. Beneficii ale simplului mers pe jos

Depresia: cauze, criterii de evaluare şi remedii recomandate din perspectiva medicinii naturiste şi a practicii YOGA

Utilizarea telefonului mobil târziu în noapte crește riscul de depresie

 

yogaesoteric
23 septembrie 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More