Descendentul ne revelează latura relaţională a vieţii noastre

de Zoltan Bartha,
Centrul de Cercetări şi Aplicaţii Astrologice
„Helios” Cluj-Napoca

Dacă Ascendentul simbolizează latura individuală, imaginea personalităţii, în partea opusă, Descendentul ne revelează latura relaţională şi importanţa pe care o au ceilalţi în viaţa noastră. Din punct de vedere matematic, Descendentul se află în sectorul vestic al cerului fiind în analogie cu Zodia Balanţei.

Semnificaţia materială

Descendentul ne oferă informaţii despre modul în care ne construim relaţiile şi descrie cerinţele acestor relaţii în raport cu planeta guvernatoare a semnului respectiv.
Sectorul descendental prezintă diferitele tipologii relaţionale şi arată ce fel de relaţii dorim să avem cu ceilalţi. Regăsim aici relaţiile de căsătorie, de amant-amantă, de aventură, toate tipurile de asocieri, contracte, relaţiile de profesor-elev, şef-subaltern, partener de afaceri, relaţiile de interes etc.

Semnificaţia spirituală

Raporturile spirituale între două persoane se bazează întotdeauna pe iubire sinceră, dăruire, fidelitate, respect etc. Dacă ne respectăm Descendentul şi ne conformăm viaţa relaţională în funcţie de cerinţele semnului descendental, folosind energia acestui loc într-un mod spiritual, rezultatele vor fi deosebite, deoarece ni se va revela misterul armoniei sufleteşti. Relaţiile care apar la acest nivel sunt de la suflet la suflet şi conduc spre o evoluţie spirituală comună, evoluţie care este mult mai rapidă decât cea individuală, deoarece se ştie că „unde-s doi puterea creşte”.
În foarte multe situaţii, problemele relaţionale se datorează unor pretenţii nefondate, care nu sunt în concordanţă cu natura noastră descendentală, afectivă, astfel se justifică necesitatea unei analize atente a Descendentului, care poate deveni, aşadar, cheia de rezolvare a multor teste şi încercări relaţionale.

Influenţa planetelor aflate în sectorul descendental

Planetele care se află pe descendent vor colora într-un mod specific relaţiile noastre:

Marte – relaţii pasionale şi dinamice
Venus – relaţii romantice şi pline de rafinament
Luna – dorinţa de relaţii profunde, pline de intimitate
Soarele – relaţii dominatoare şi impunătoare, dar cu multă generozitate şi forţă paternă
Mercur – relaţii intelectuale unde comunicarea este pe prim plan
Jupiter – relaţii profunde, spirituale, dorinţa de a evolua împreună cu fiinţa iubită, relaţii
bogate în evenimente
Saturn – relaţii grave, serioase, platonice, izolate, pline de maturitate, devotate, fidele, care însă, dacă nu sunt integrate spiritual, pot conduce la dorinţa de singurătate, şi la greutate în exprimarea sentimentelor
Uranus – relaţii nonconformiste, de prietenie şi amiciţie, relaţii de colaborare pentru proiecte de viitor
Neptun – relaţii ideale în care domină proiecţia viselor, imaginaţia, relaţii spirituale cu multă poezie şi muzică
Pluton – relaţii care ne transformă viaţa şi din cauza aceasta pot să apară destul de multe frici şi greutatea de a ne controla dorinţele, iar la nivel spiritual, Pluton determină relaţii în care transfigurarea şi autotransfigurarea joacă un rol important, continenţa sexuală, transmutarea şi sublimarea energiilor fiind o cerinţă necesară (stringentă).

Articol preluat de pe www.venus.org.ro

Citiţi şi:
Casele astrologice
Planetele şi influxurile lor subtile astrale

yogaesoteric
14 decembrie 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More