Descoperire de excepţie în România! Arheologii au găsit nouă morminte vechi de 4.000 de ani la Cârlomănești

 

În Cârlomăneşti, judeţul Buzău, au fost descoperite nouă morminte vechi de 4.000 de ani. Alături de acestea, specialiştii au mai identificat şi alte artefacte, care vor fi restaurate şi expuse la Muzeul Judeţean Buzău.

Nu este prima dată când arheologii descoperă vestigii importante în această regiune. Zona a prezentat interes şi în anii trecuţi, dar abia anul acesta lucrările au fost reluate, scrie Romania Insider.

Mormintele descoperite recent aparţin oamenilor care au trăit în regiune în Epoca bronzului mijlociu, între anii 2000 – 1600 î.e.n.

Mihai Constantinescu, cercetător la Institutul de Antropologie al Academiei, a precizat că „sunt unele morminte mai la suprafaţă care nu sunt foarte bine păstrate din cauza lucrărilor agricole si unele la adâncimi mai mari unde avem inventare foarte bogate. De regulă, fiecare mormânt are minimum trei vase. Apar şi piese de bronz, inele de buclă, folosite la prinderea părului după ce era împletit, brăţări, coloane de bronz care erau puse la gât, fusaiole, vase foarte frumoase, unicat pentru epoca bronzului în România, pe de o parte prin formă, dar şi prin păstrarea foarte bună a vasului. Am găsit un vas în formă de porumbel în care erau opt fragmente de oase de la picioarele de porc, folosit probabil ca jucărie pentru copii.”

Aşa cum am menţionat anterior, piesele vor fi expuse la Muzeul Judeţean Buzău. Există de asemenea un proiect de amenajare a unui parc arheologic în Cârlomăneşti, care ar ajuta la dezvoltarea turismului. Pe teritoriul localității, în punctul Cetățuia, se găsește o importantă stațiune arheologică cu vestigii de locuire din epoca bronzului (cultura Monteoru) și din epoca geto-dacică, stațiunea fiind cercetată arheologic din 1967 și până în prezent. Un alt obiectiv arheologic este constituit din cimitirul din epoca bronzului (cultura Monteoru), situat în punctul La arman, unde în cursul săpăturilor arheologice dintre 2001-2007 au fost descoperite 24 de morminte precum și vestigii din secolele al VI-lea și al VII-lea d. Hr.


Citiţi şi:

Pelasgia, leagănul civilizației românești (I)

Cucuteni – Povestea unei culturi uimitoare de acum 6 – 7.000 de ani

Arhiva omenirii ascunsă sub Sarmizegetusa
 

yogaesoteric
27 septembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More