Desfășurarea cursurilor de yoga începând din data de 30 martie


În contextul situației actuale, toate cursurile școlii noastre de yoga se vor desfășura doar la distanță.

Cursurile de yoga se vor realiza pe cât posibil în același interval orar în care se desfășoară cursul în mod obișnuit, la sală. În anumite situații speciale, de comun acord cu cursanții, instructorii pot stabili eventual o altă zi sau alte ore de desfășurare pentru cursul de yoga la distanță al grupei pe care o coordonează.

Instructorul de yoga va decide tehnicile de yoga care vor fi realizate la respectivul curs (încălzire, asana-e, tehnici de pranayama, la grupele mari eventual procedeul Maha-Mudra etc.), inclusiv intervalele de timp alocate fiecărui procedeu. Programul de practică yoga va fi transmis cursanților sub formă de fișier text prin e-mail, telefon sau aplicații de chat, cu cel puțin 20 de minute înainte de începerea cursului de yoga. În cazul în care se folosesc aplicații de chat, este necesar ca instructorul să se asigure că nu vor avea acces la grupul de chat decât cursanții grupei respective.

Cursanții vor face partea practică acasă, exact așa cum s-ar fi desfășurat la sală (consacrarea, exercițiile de încălzire, conștientizările și relaxarea finală). La grupele la care se realizează meditația cu Adevărul Dumnezeiesc Ultim sau prezentarea acestei meditații, aceasta se va face la unison folosind CD-ul primit de fiecare cursant.

La fiecare grupă de curs de yoga instructorul și cursanții grupei respective vor realiza la unison partea practică, în conformitate cu programul anunțat de instructor.

Începând cu data de 30 martie 2020, pentru fiecare grupă de curs de yoga există posibilitatea de a audia și lecția teoretică în sistemul de curs la distanță, după cum urmează:

Grupele 1-5 (unde nu există suport audio sau video)
În cazul grupelor 1-5, la care lecția teoretică este prezentată în mod direct de instructor fără un suport audio sau video preînregistrat, lecțiile teoretice vor putea fi ținute în continuare de instructor, prin intermediul unor aplicații de videoconferințe, cu excepția inițierilor speciale, care vor fi reprogramate ulterior.

Începând cu grupa 5, de la lecțiile unde există suport audio sau video
Audierea la distanță a lecțiilor teoretice înregistrate se va face numai folosind sistemul de audiere la distanță ce va fi comunicat de instructorii grupelor corespondente din București. Audierea lecțiilor teoretice înregistrate va fi realizată prin sincronizare cu grupa corespondentă din București. Partea practică a fiecărui curs se va realiza pe cât posibil în același interval de timp pe care grupa respectivă îl are deja programat în mod normal.

RECOMANDARE: Pentru audierea lecțiilor teoretice înregistrate, instructorii sunt rugați să ia legătura cu instructorul grupei corespondente din București, eventual printr-o solicitare adresată prin email pe adresa: contact.misa7@gmail.com. Instructorii la grupele cărora există în prezent un decalaj față de grupa corespondentă din București vor semnala situația respectivă printr-un e-mail trimis pe adresa contact.misa7@gmail.com, pentru o soluționare organizatorică specifică ce le va fi comunicată în mod personal. Până la soluționarea acestor situații, recomandăm instructorilor să se sincronizeze cu lecția nouă de la grupele din București.

Pentru fiecare grupă de curs de yoga, instructorul grupei din București va comunica instructorilor care îl contactează programul de audiere a lecției corespunzătoare (ziua, ora și nr. lecției). Se recomandă ca instructorii să folosească pentru comunicările organizatorice necesare câte un grup de chat distinct de cel folosit pentru a comunica cu cursanții grupelor lor corespondente.

Pentru toate grupele
În această perioadă nu se vor audia lecții speciale, nu se vor face inițieri sau implementări de mantra-e, nici audieri ale prezentărilor corespondente acestor inițieri (de exemplu, nu se vor audia lecţiile asociate inițierilor în Marile Puteri Cosmice). Toate lecțiile speciale din cadrul programei de curs se vor desfăşura la o dată ulterioară. Fiecare instructor va ține în mod riguros evidența acestor lecții pe care le va recupera ulterior.

Instructorul se va adapta la posibilitățile tehnice pe care le au toți cursanții grupei pe care o coordonează, astfel încât să poată comunica cu fiecare cursant în parte programul grupei respective de curs de yoga. Comunicarea mesajelor în cadrul grupei de curs se va rezuma doar la aspectele necesare pentru buna desfășurare a lecției de curs de yoga. În cazul în care cineva are întrebări sau propuneri legate de programul cursului, atunci conversația cu instructorul va avea loc separat, nu în cadrul grupului de chat.

Eventualele absențe de la curs din această perioadă nu se vor lua în calcul pentru situația generală anuală. Fiecare participant își va ține în continuare evidența participării la curs în mod personal.

Conducerea școlii va comunica prin intermediul unor anunțuri eventualele aspecte organizatorice noi care pot să survină ca urmarea a evoluției situației existente.

În această perioadă puteți folosi pentru comunicare adresa de email: contact.misa7@gmail.com.

Orice modificare ce ar putea să apară în funcție de deciziile luate și anunțate de autorități va fi comunicată imediat pe pagina de anunțuri a site-ului misa.yoga, cât şi pe site-ul yogaesoteric.net.


yogaesoteric
30 martie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More