Despre sacrilegiile unor descreierați din SUA care au luat-o razna și se cred mari artiști

 
„Întâi este necesar să ştiţi că, în zilele din urmă, mulți vor veni, cu batjocură,
iar astfel de batjocoritori vor umbla cu sminteală
ca să-i smintească și pe alții după poftele lor cele rele!”
(II Petru 3,3)


În urmă cu patru ani, circula pe mailuri un mesaj în care se solicita stoparea lansării unui film care îl portretiza pe Iisus Hristos ca fiind nici mai mult, nici mai puțin decât… un homosexual.

Cu toate acestea, în lumea virtuală nu existau indicii clare că un astfel de film ar exista. Însă acest semnal de alarmă ne amintește de unele sacrilegii dezgustătoare din lumea artei, ce sunt primite cu aplomb de publicul din SUA ce este spălat pe creier și care este complet debusolat.

Spre exemplu, potrivit canalului american de televiziune Fox News, în California, piesa de teatru Corpus Christi a fost jucată chiar într-o biserică, fiind urmărită de sute de spectatori care au aplaudat entuziasmați la final.

Piesa îl portretizează pe Iisus ca fiind un homosexual care trăiește în Corpus Christi (Texas) în anii ’50. În acest spectacol, și apostolii Mântuitorului apar tot ca fiind homosexuali, iar El oficiază căsătorii între aceștia. Mai mult, Iisus este întruchipat ca având o relaţie homosexuală cu Iuda, care apoi Îl trădează din gelozie.

Dramaturgul care a scris acest spectacol oripilant, Terrence McNally, a fost câștigătorul unei burse ce a fost oferită de Rockefeller Foundation (Fundația satanică a așa-zișilor ILUMINAȚI).

Spectacolul a fost jucat în teatre pe teritoriul SUA, având succes, în ciuda câtorva proteste ale activiștilor religioși și ale unor cetățeni care nu și-au pierdut bunul-simț.

Apoi, în aprilie 2012 a fost lansat un film documentar intitulat Corpus Christi: Jocul cu Mântuirea în care se prezintă parcursul acestei piese de teatru și a echipei care a participat la punerea ei în scenă.

Canalul de televiziune Fox News prezintă o altă mizerie abjectă ce a fost ridicată la rang de „artă” în Statele Unite ale Americii: într-unul din ultimele episoade ale serialului Curb Your Enthusiasm, difuzat pe HBO, personajul interpretat de evreul Larry David a urinat pe o pictură ce-l reprezenta pe Iisus Hristos, după care a pus tabloul pe perete. La scurt timp după aceea, o femeie care a văzut tabloul, a crezut că Mântuitorul plânge și apoi s-a închinat.

Reprezentanții Bisericii Catolice din SUA n-au găsit nimic amuzant în această scenă și au întrebat dacă așa ceva se făcea cu un simbol evreu sau musulman, oare ce s-ar fi petrecut apoi? Actorul a fost, de asemenea, întrebat dacă ar considera de tot hazul ca cineva să urineze, spre exemplu, pe poza mamei sale.

Întrebat fiind dacă a văzut vreodată un miracol, el a răspuns că orice erecție e un miracol.

Pe numele său întreg Lawrence Gene „Larry” David, actorul s-a născut în 1947 și este co-creator și producător al serialului Seinfeld, împreună cu Jerry Seinfeld.

La polul opus, scoțienii au oferit un exemplu, luând atitudine în fața unor asemenea grosolănii incalificabile. O altă așa-zisă operă artistică în care Iisus este de această dată portretizat ca fiind o femeie transsexuală a provocat numeroase proteste în Scoția, potrivit unui articol din Metro.co.uk.

Circa 300 de persoane au demonstrat în fața teatrului în care a avut loc premiera piesei Jesus, Queen Of Heaven (Iisus, Regina Cerurilor). Manifestanții au afirmat că portretizarea lui Iisus ca o femeie transsexuală este „o blasfemie absolută”. Unii dintre ei au afișat bannere pe care scria „Dumnezeu: Fiul Meu nu e un pervers” și „Iisus, Regele Regilor, nu regina Cerurilor”.

Protestatarii creștini au organizat o veghe cu lumânări în fața teatrului unde s-a jucat piesa scriitoarei transsexuale Jo Clifford.
Scriitoarea a fost și interpreta rolului lui Iisus, singurul de altfel din cadrul producției.

Clifford s-a declarat dezamăgită de reacția protestatarilor, afirmând că ceea ce se petrece derivă din „înțelegerea greșită a ceea ce sunt eu și a ceea ce încerc să fac… Ei au crezut că pe scenă se vor întâmpla lucruri groaznice, sacrilegii”.

Piesa a făcut parte din festivalul Glasgay, dedicat „culturii” homosexuale, bisexuale și transsexuale.

În România, piesa de teatru scrisă în 1992 de Alina Mungiu Pippidi, Evangheliştii, premiată de UNITER, este o altă bătaie de joc adusă creștinismului. Piesa se centrează pe ideea că apostolul Pavel, înfăţişat de Pippidi ca un om animat de dorința de putere, ca un lider al unei „secte” ce vrea să domine păgânismul, ar fi comandat filosofului Cherintos (personaj fictiv – profesor în timpul guvernării romane într-o falimentară academie grecească din Asia Mică) şi discipolilor acestuia – Ioan, Luca, Marcu și Matei – să scrie în patru variante povestea „plăsmuită” a unui profet evreu, care ar fi schimbat din temelii religia timpului său. Aceştia ar fi avut misiunea de a-L zugrăvi pe Hristos exact aşa cum apare El în Evanghelii: Fiu al lui Dumnezeu răstignit pentru păcatele lumii şi înviat în glorie. Cherintos și cei patru evanghelişti acceptă să scrie „povestea” sugerată de Pavel, contra cost, pentru a scăpa în felul acesta academia de la faliment.
 

 

Potrivit viziunii lui Pippidi, Iisus Hristos n-ar avea legătură cu nimic din ceea ce relatează evangheliştii. El ar fi fost un profet-povestitor şters, care l-ar fi inspirat pe Pavel să născocească tot ceea ce a ajuns până la noi ca adevăr religios. Hristos nu ar fi avut absolut niciun atribut care să îl consacre drept Fiu al lui Dumnezeu; în locul Său ar fi murit, de fapt, Baraba; piesa se încheie cu Cina cea de Taină şi nu cu răstignirea şi învierea Domnului. Apostolii mor otrăviţi de Pavel care, înainte de căderea cortinei, îl înjunghie pe Iisus Hristos.

Toată această mascaradă se petrece tocmai pentru a fi păzit peste timp „secretul” lui Pavel, că, de fapt, Hristos, aşa cum îl cunoaştem noi din Evanghelii, nu ar fi existat niciodată.


Citiți și:

Mii de parizieni au protestat împotriva a două piese de teatru care batjocoresc credința creștină

Justiția în Antichitate. Procese celebre în care Justiția a eșuat

Promovarea fățișă a satanismului de către unele vedete

 

yogaesoteric
23 martie 2016

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More