Diavolul și martirii lui, piticii de grădină

Din rob și schilod, Doamne, m-ai făcut om liber și senior; din fricos și mișel, om îndrăzneț; din ființă a întunecimii, un ahtiat după lumină; și slobod a încerca senzația că nu-mi este interzis a năzui să mă port efectiv potrivit cu învățătura și vrerea Ta.” – Nicolae Steinhardt

Din datele statistice obținute de o distinsă analistă am aflat că avem o rată mai ridicată a mortalității din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 în țările cu o populație majoritar de religie ortodoxă, și că noi, ortodocșii, suntem antimoderni, retrograzi, necivilizați, obscurantiști, dedicați vrăjitoriilor și superstițiilor. Alt „pitic de grădină” (un politolog important, dar îmi scapă numele…), ne anunță Apocalipsa: „AUR nu este o simplă mișcare naționalist fascistă, este și o mișcare profund religioasă, prin care forțele oculte din Biserica Ortodoxă încearcă să preia controlul asupra unei părți a societății românești”, spune el.

Ca atare, nu mai e loc de speranță pentru noi. Poate că ar fi chiar bine, pentru „noua Europă”, (cea cu apica în ghiozdan), dacă ne-am sinucide, ca să nu mai încurcăm lumea. Deci, cum spunea Dante. „Lasciate ogni speranza…” („Lăsați orice speranță…”)

Continuarea logică a acestui discurs este aceea că ortodocșii nu numai că mor în număr mai mare, datorită pericolului Ortodox și al prostiei lor, însă, chiar merită să moară, lăsând astfel loc liber neomarxismului, din ce în ce mai agresiv.

Lăsați orice speranță, voi cei care intrați.” Fraza stă scrisă deasupra intrării în Infern, ne spune Dante Alighieri în Divina Comedie. El așează în ordine metehnele și slăbiciunile omenești și imaginează răsplata pentru ele, „cinstită în ferocitatea ei”, în viața de apoi.

Cunoscând astfel chinurile în Infern ale lașilor, desfrânaților, zgârciților, proxeneților, lingușitorilor și trădătorilor, vom alege ca în viață să dăm dovadă de mai multă virtute. Azi, în lumina „Europei neomarxizante”, ortodocșii par a fi cei cărora, fără discuție, le e destinat infernul, apriori.

După ce oficialii care lucrează cu colegiul comisiei condus de Ursula von der Leyen au fost sfătuiţi să evite să se refere la Crăciun și să spună „sezonul sărbătorilor”, evitând numele Marii Sărbători Creștine, aceiași oficiali au fost sfătuiţi să evite pronumele specifice genului şi cuvintele şi expresiile bazate pe gen, cum ar fi „preşedinte”, „doamne şi domni”. S-a sugerat ca oficialii să întrebe oamenii care sunt pronumele lor şi să fie atenţi folosind termeni precum „gay” şi „lesbiene” ca substantiv. „Transgender, bi sau intersexual nu sunt substantive.”… „Spuneţi persoane trans, homosexuale etc., sau referiţi-vă explicit la persoana respectivă”, a fost sugerat…

Nici n-a trecut bine scandalul acesta, că iată, într-un discurs recent adresat Parlamentului European, Ursula von der Leyen a vorbit despre identitatea digitală ca unica soluție pentru un viitor sigur, prosper și pașnic în UE. Am citit zilele trecute un text lămuritor al dlui Nicolas Cezar despre ce se intenționează cu acest nou proiect, al unei așa-zise noi Europe, din care redau mai jos fragmente edificatoare.

„În cinci sau șase ani, termenul înaintat de progresiștii de la Bruxelles, un registru civil european va înlocui statele civile naționale și va face posibilă înființarea unui credit social, poate pe model chinezesc. Identitatea digitală europeană, Cartea de identitate digitală este concepută să rezolve problema care de zeci de ani a obsedat casta globalistă, deosebit de puternică în America, și va distruge definitiv vechile națiuni europene, care încă mai conduc lumea și se opun distrugerii granițelor de tot felul, refuzând «binefacerea» globalizării.

Registrul civil, arma prin care se controlează o societate

În primul rând, este necesar să înțelegem ce înseamnă identitatea digitală. În practică, este vorba de arhivarea Stării Civile a statelor membre și de înlocuirea treptată a acestora cu o stare civilă europeană. Treptat, guvernanții progresiști de la Bruxelles schimbă lumea în care trăim. Trecem de la o societate a statului de drept la o societate a conformității.

Însă azi, sub pretextul unei «revoluții digitale», crearea statului civil european marchează începutul marii mișcări ce urmărește, de fapt, dispariția statelor naționale în Europa. Site-ul Comisiei Europene anunță și la ce este bun acest document. Astfel, identitatea digitală europeană poate fi utilizată pentru: utilizarea serviciilor publice, cum ar fi solicitările legate de eliberarea unui certificat de naștere sau a unui document medical ori raportarea schimbării adresei de domiciliu, deschiderea unui cont bancar, completarea unei declarații fiscale, înscrierea la universitate, stocarea informațiilor medicale personale, închirierea unei mașini folosind un permis de conducere digital, check-in la hoteluri etc.

Există și câteva mesaje subliminale, pe care noi, ortodocșii, le înțelegem. De exemplu, Comisia Europeană arată că cine refuză identitatea digitală europeană nu va mai putea solicita un împrumut bancar. Sistemul pregătit va face posibil controlul cheltuielilor tuturor europenilor. Cu alte cuvinte, va fi posibilă blocarea automată și de la distanță a celor care cumpără prea multă benzină, consumă prea multă energie electrică sau mănâncă prea multă carne, care produc prea mult CO2, sau nu se supun globalizării.

Este un moment al schimbării. Această mizerie covid care ne-a lovit va schimba, și ea, profund oamenii. Cu ortodocșii, însă, va fi mai greu. Ortodocșii sunt ai Europei de Est și sunt periculoși. Ei mai obișnuiesc să se gândească și la ceilalți de lângă ei, într-o lume în care fiecare se gândește doar la propriul bine. Ortodocșii sunt periculoși, mai ales pentru că par, pentru neomarxiști, mai patrioți, mai greu de manipulat. Pentru neomarxiștii de la Bruxelles și pentru dna Mungiu & co. suntem dușmanii cei mai puternici. Cei care se adună la Sărbători, pupători de moaște, cu un bagaj de trăsături nefericite. Avem obiceiuri «rele», refuzăm să stăm «cuminți». Ei nu înțeleg, la Bruxelles și la București, cum de noi, niște amărâți temperamentali, anxioși, care iubim acea Europă a Sfintei Scripturi și a filosofiei grecești, ne simțim protejați de mizeria marxisto-soroșistă doar prin mix-ul de sentimentalism și neglijare, dat de ortodoxia în care trăim. Poate că părinții și prietenii noștri au fost prea buni cu noi și nu ne-au arătat carențele, poate însuși Dumnezeu și-a luat sarcina de a ne proteja așa cum suntem.”

La 15 martie 1960, Nicu-Aureliu Steinhardt, evreu, primeşte, în celula de la Jilava, botezul ortodox, într-o ceremonie clandestină oficiată de monahul basarabean Mina Dobzeu. Botezul avea ca martori doi preoţi greco-catolici aflaţi în celulă, oferind momentului însemnătatea unei convertiri ortodoxe cu caracter ecumenic.

Cred că, într-un termen relativ scurt, marele scriitor, evreu genial, devenit monah ortodox, „sfântul de la mânăstirea Rohia”, va fi șters din istoria noastră. Figura lui luminoasă nu corespunde neomarxismului românesc, de origine soroșistă. O vor face niște neterminați imberbi pe trotinete, care refuză să-și facă Sfânta Cruce și să jure pe Biblie. Câtă dreptate avea Steinhardt când spunea: „Diavolul are și el martirii lui!

Autor: Octavian Hoandra

Citiți și:
Scamatoria digitală
[VIDEO] Christian Terheș expune pericolul legii UE care va introduce identitatea digitală: „Nu vei putea face nicio acțiune online fără a te identifica”

 

yogaesoteric
16 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More