Din culisele răpirilor de copii români

 

Foarte multe femei din România cad des în plasa unor aventurieri străini, în special din lumea arabă, care profită de naivitatea acestora și, care, după ce își văd atinse obiectivele le părăsesc sau mai rău le supun unor chinuri greu de imaginat.

Aceste femei sunt practic „cumpărate” uneori cu mulți bani, dar de cele mai multe ori cu vorbe înșelătoare, frumoase, de dragoste, care se transformă mai târziu în coșmaruri.

Acești „escroci de suflete” își duc până la capăt planurile mârșave. Le promit marea cu sarea dacă le dăruiesc copii, după care îi răpesc de la acestea. Dacă femeile încearcă să își recupereze odraslele, începe coșmarul. Sunt șantajate, amenințate cu moartea, bătute.

Opinia publică din România a fost zguduită recent de drama a două mame care riscau, dacă nu se intervenea la timp, să nu își mai vadă niciodată copiii.

După ce a reușit să soluționeze cu bine două cazuri care au ținut cu sufletul la gură opinia publică din România, cele ale Irinei Cristescu și Stelianei Corban, alte patru mame disperate i-au cerut ajutorul. Omul care s-a implicat pentru a reda bucuria mamelor, dar mai ales a copiilor, a fost fostul purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, Corina Vințan.

De la susținerea cauzei acestor femei in fata oficialităților de resort, la susținerea cauzei acestora chiar în Parlament și campanii media, Corina Vințan prin asociația sa Community Links a făcut tot ce se putea omenește pentru ca atât Irina Cristescu cât și Steliana Corban să aibă parte de bucuria imensă de a fi lângă copii lor.

Cei implicați în aceste adevărate aventuri au trecut de la agonie la extaz pe parcursul lunilor de foc la care au fost supuși atât mamele și copii dar și cei care s-au oferit să le ajute.

Întrebată de ce se implică în astfel de cazuri, Vințan a declarat: „Mi-a ieşit în cale cazul prietenei mele Lena Cristescu şi am trăit această dramă alături de ea şi de Irina. De atunci, am înţeles că sistemul nostru de reprezentare a intereselor cetăţeanului român are mari carențe, că aceşti copii nu sunt statistici şi că dramele acestor familii merită cunoscute de întreaga societate. Asociaţia pe care o reprezint va continua să asiste aceste mame pro bono şi să facă toate eforturile pentru ca interesul superior al copilului să fie respectat.”

Cazul Irina Cristescu

Irina Cristescu l-a cunoscut pe arhitectul mexican Hector Bitar de la Pena, nepotul unuia dintre cei mai bogați oameni al lumii, Carlos Slim, în anul 2011, pe la începutul acestuia, la New York. Când s-au întâlnit ea studia la New York artele plastice, iar el venise, probabil, cu afaceri.

S-au îndrăgostit nebunește și iremediabil. Câteva luni mai târziu, Hector venea în România pentru ca el și Irina să își jure unul altuia iubire veșnică la Castelul Bran. În luna august a aceluiași an s-au căsătorit în Mexic.

În ianuarie 2014, Irina a născut o fetiță, care a primit numele Alessia Miroslava.

Irina și Hector erau fericiți. La câteva luni după ce a născut-o pe Alessia, s-a petrecut ceva ce a făcut-o pe româncă să își dorească să evadeze din ceea ce până atunci fusese Paradisul, neapărat cu majusculă. La câteva luni de la nașterea micuței, tatăl și-a dat arama pe față. În urma amenințărilor sale și a unui comportament violent, Irina a decis să își salveze viața proprie și pe a Alessiei fugind din Mexic împreună cu micuța. S-a refugiat în SUA, de unde poliția americană și FBI au ajutat-o să ajungă în România.

Hector Bitar a reacţionat dând-o în judecată pentru răpire internaţională de copii. În ciuda solicitării procurorului de caz și a experților, care au arătat că tatăl are un comportament violent, instanţa a decis ca micuţa Alessia Miroslava să fie trimisă înapoi în Mexic. Asta deşi miliardarul mexican nici măcar nu s-a deranjat să-şi angajeze un avocat, ci a fost reprezentat de un avocat din oficiu. Văzând profunda nedreptate făcută Irinei, Corina Vințan, începe o campanie de salvare a micuței Alessia. Cazul ajunge chiar în Parlamentul României, în atenția Comisiei pentru abuzuri. Parlamentarii fac un apel către magistrații români si către Autoritatea pentru Protecția Copilului să se implice în această cauză. După un an de deliberări, Irina Cristescu și Hector Bitar ajung la o înțelegere prin care cad de acord ca Alessia să rămână în România sub custodia exclusivă a mamei.

„La capătul acestor 3 ani, ieri eram cu Irina în faţa Tribunalului, ne am luat în braţe şi am început să plângem. Am mulţumit lui Dumnezeu pentru că a fost instanţa care a înţeles cu adevărat care este interesul superior al copilului.

Prima instanţă în România, prin judecătoarea Mărășoiu decisese că după ce Irina fugise din Mexic să se adăpostească în România, să trimită înapoi copilul la tată. Cu toate dovezile că acesta plănuise să o elimine pe mamă din viaţa fetiţei, cu fuga spectaculoasă din Mexic, cu ajutorul FBI din SUA, instanţa din România, țara Irinei Cristescu dă câştig de cauză tatălui mexican. În acel moment ne-am decis să cerem sprijinul societăţii românești, să povestim prin ce trece Irina Cristescu. Am făcut petiţii, audieri în Parlament, evenimente de stradă, am lăsat presa să intre în viaţa Irinei pentru a vedea adevărata faţă a lucrurilor. Fără presă nu am fi reuşit să arătăm adevărul situaţiei. Am impresia că uneori copiii sunt doar statistici iar interpretarea legii nu are nicio urmă de emoţie sau de bun-simţ. Nu am înţeles de ce în România, mamele românce şi copiii lor nu sunt protejate ca în alte state. Am câştigat în Apel, şi am mulţumit din nou Divinităţii că judecătorii au gândit spre binele copilului.

Pentru noi la asociaţie acest caz este o mare lecţie. Familia Cristescu este o forţă a naturii, au luptat toţi împreună pentru salvarea Irinei şi a Alessiei cu o mare credinţă şi au izbândit. Lena Cristescu, bunica Alessiei, ştia dosarele pe dinafară, legile, statisticile, practicile. Voinţa acestei familii de a face dreptate şi de a-şi apăra copilul a învins, ca în toate telenovelele în care învinge binele împotriva răului. În final, Irina şi Hector au decis să se înţeleagă într-o convenţie care stabileşte că mama va avea custodia exclusivă a copilului”, a declarat Corina Vințan după binemeritata victorie.


Citiți și:

Arhipelagul Gulag din Finlanda unde sunt prizonieri copiii doctoriţei Camelia Smicală

Furtul legalizat al copiilor și totalitarismul modern

 

yogaesoteric
25 ianuarie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More