Din ororile lumii moderne

Compania Pepsi este acuzată că foloseşte o aromă realizată pe baza unor reacţii chimice cu ţesuturi din rinichii fetuşilor avortaţi.

de Andrei Popescu

Compania Pepsi este acuzată că foloseşte pentru noua formulă Pepsi Next, cu conţinut de îndulcitori cu 60% mai mic, care va fi lansată pe piaţă în următoarele săptămâni, o aromă realizată pe baza unor reacţii chimice cu ţesuturi din rinichi ai fetuşilor umani avortaţi.

Aceste arome sunt produse de Senomyx, o companie din San Diego, SUA specializată în producerea de ingrediente care dau aromă alimentelor. Compania este acuzată că foloseşte celule din rinichii foetusilor umani avortaţi. Potrivit celor care au adus aceste acuzaţii, există multe alte opţiuni viabile la dispoziţie pentru experimentele pe care le realizează. În ciuda apelurilor şi a rugăminţilor mai multor asociaţii non-profit de a pune capăt acestor experimente imorale, Senomyx ignoră complet orice astfel de cerere.

Primele acuzaţii de acest gen au apărut în 2011 când grupul non-profit Copiii Domnului pentru Viaţă (Children of God for Life CGL) au dezvăluit alianţa dintre Pepsi şi Senomyx. Vestea a declanşat un boicot internaţional împotriva produselor Pepsi. Aceasta deoarece compania ar fi putut, asemeni competitorilor, să folosească arome chimice în locul experimentelor cu celule din fetuşi umani avortaţi sau, aşa cum compania Senomyx a scris: „receptori gustativi umani izolaţi”.

Câteva luni mai târziu, chiar şi unii acţionarii Pepsi au depus o petiţie companiei pentru „adoptarea unei hotărâri prin care să fie recunoscute drepturile omului şi să fie respectate standardele etice astfel încât să nu mai fie folosite rămăşiţe umane avortate atât în cercetarea directă şi nici în cea colaborativă”.

Comisia pentru Securitate şi Schimb (Security and Exchange Commission -  SEC), aparţinând administaţiei Obama a permis Companiei Pepsi să utilizeze acest tip de arome, declarând ca reprezintă un produs ca oricare altul, catalogând acordul dintre Compania Pepsi si Senomyx şi implicit folosirea celulelor provenite din foetuşi umani avortaţi în băuturile Pepsi ca fiind o „afacere normală”.
Scrisoarea semnată de Avocatul Brian Pitko de la Biroul SEC a fost trimisă companiei şi în ea se aprobă folosirea rămăşiţelor umane provenite din avorturi pentru cercetare sau dezvoltare. Aceşti doi termeni permit deja folosirea pe scară largă a substanţelor din cadavrele de copii avortaţi pentru fabricarea băuturilor răcoritoare.

Directorul executiv al CGL Debi Vinnedge a declarat că „nu este vorba de instrumentele folosite de compania Pepsi, cât despre explorarea fetuşilor avortaţi pentru profit.”
Ţesuturile fetuşilor avortaţi nu se găsesc în băutură. Acestea sunt folosite în timpul experimentelor pentru a stabili reacţia umană la aroma chimică obţinută. Faptul că Pepsi foloseşte acest sistem de experimentare, când ar putea să folosească altele metode, non-umane este strigător la cer. Compania dă dovadă de imoralitate şi pervertire.

În luna ianuarie senatorul statului Oklahoma Ralph Shortey a propus o lege prin care sunt interzise produsele cu arome chimice derivate din celule umane avortate. Dacă legea se va aproba, atunci Compania Pepsi nu îşi va mai putea vinde produsele în acest stat. Pe lângă Pepsi şi alte mari companii folosesc arome chimice obţinute în acest mod şocant. Aceste companii sunt: Nestle, Kraft Foods şi Solae.

Surse:
http://www.naturalnews.com
http://www.lifenews.com
http://www.onenewsnow.com


Citiţi şi:

Clonarea animalelor şi a alimentelor

Rezerva de alimente a SUA, cel mai mare experiment chimic din istoria omenirii


yogaesoteric
27 martie 2012

 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More