Directorul Muzeului Literaturii din Budapesta: Soros a transformat Europa într-o cameră de gazare

 

Directorul celei mai importante instituţii culturale a Ungariei, Muzeul de Literatură „Petofi” din Budapesta, a criticat vehement influenţa magnatului american George Soros în Europa, într-un articol provocator, informează dpa.

Soros a transformat Europa într-o „cameră de gazare”, a scris Szilard Demeter într-un articol de opinie publicat pe portalul origo.hu, considerat apropiat guvernului ungar. „Gazul otrăvitor se împrăştie prin ţevile societăţii multiculturale deschise şi este letal pentru modul de viaţă european”, a continuat el. Ungaria şi Polonia sunt „noii evrei”, susţine Szilard Demeter în articol, care abordează disputa dintre ţările europene pe marginea bugetului UE.

George Soros, prin fundaţia sa, intervine masiv în diferite state sub pretextul susţinerii luptei pentru drepturile omului. Într-un articol publicat recent pe portalul de comentarii Project Syndicate în legătură cu blocarea prin veto de către Ungaria şi Polonia a bugetului UE, George Soros a afirmat că, pentru a rămâne fidelă valorilor sale, „UE nu-şi poate permite compromisuri în ce priveşte condiţionarea fondurilor alocate statelor membre de respectarea statului de drept”. Calificând veto-ul ungar şi polonez drept un „pariu disperat din partea a doi violatori în serie” şi acuzându-l pe Orban că a „construit un sistem cleptocratic complex de jefuire a ţării”, Soros a mai notat în articolul său că UE poate ajuta acordând fonduri direct autorităţilor locale.


Citiţi şi:

Viktor Orban, despre banii primiți de la UE: ‘Primim din părţi!’

Cum cumpără George Soros naţiunile Europei

Soros, democrații americani, combaterea naționalismului și rețeaua globală de universități umaniste (I)

 

yogaesoteric
10 decembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More