Dispozitivul inteligent Alexa sperie utilizatorii: Începe să râdă malefic noaptea

 

Dispozitivele inteligente oferă surprize, nu întotdeauna plăcute. Imaginaţi-vă că staţi liniştiţi în casă şi, dintr-o dată, se aude un râset ca în filmele de groază. Asta au păţit mai mulţi utilizatori ai asistentului vocal Alexa, de la Amazon.

Boxa inteligentă începea să râdă din senin, mai ales noaptea sau când i se comanda să aprindă lumina. Unii dintre utilizatori au spus că au tras o sperietură serioasă.

Amazon a recunoscut că Alexa are o problemă de software şi a anunţat că de acum înainte nu va mai începe să râdă decât după ce se asigură că asta vrea cu adevărat utilizatorul.

Nu este prima oară când Alexa face lucruri trăznite. Anul trecut, a pornit muzica la maximum în casa unui bărbat care nu era acasă, încât vecinii au fost nevoiţi să cheme poliţia.

Căutând mai adânc, vedem că Alexa mai face și altceva… se amuză de ce își amintește, precum o glumă pe care o știe doar ea. Gluma nu este amuzantă, ci pare mai degrabă un avertisment legat de dispariția omenirii. Deși sună înfricoșător, ea râde copios: „Why did the chicken cross the road? Because humans are a fragile species who have no ideea what it’s coming next.” În traducere, așa-zisa glumă ar suna așa: „De ce a traversat găina strada? Pentru că oamenii sunt o specie fragilă și nu au nicio idee despre ce urmează”.


Citiți și:

Nanoroboții și inteligența artificială vor conferi oamenilor viitorului… puteri supraomenești. Pare tentant, însă riscurile sunt enorme! 

Inteligenţa artificială este pe cale să declanşeze schimbări în rău ce sunt dramatice. Avertismentul experţilor 
Să fie acesta primul pas către independenţa inteligenţei artificiale? Un nou program al Google creează la rândul lui inteligenţe artificiale 

 

yogaesoteric
1 noiembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More