Diversiunea continuă: Parchetul are noi idei ca să îşi acopere abuzurile

În ciuda zvonisticii aberante din presa de astăzi, 21 ianuarie, NU există reale capete de acuzare noi la adresa domnului Gregorian Bivolaru, aşa cum nu există nici un fel de legătură între domnia-sa şi ancheta derulată în legătură cu firma Extaz. Totul este o scorneală, aşa cum reiese şi din acest fragment revelator din articolul “Guru” Grieg, acuzat de o evaziune de 15.000.000.000 lei publicat de ziarul Gardianul miercuri, 19 ianuarie:


Procurorii au nevoie de expertiza [contabila a firmei Extaz]  pentru a emite un nou mandat de arestare pe numele lui Bivolaru, primul fiind foarte contestat de avocatii MISA pentru ca principala victima, Madalina Dumitru, si-a retras acuzatiile si apoi a disparut  (Gardianul, 19 ianuarie 2004)


Devine evident că procesul împotriva lui Gregorian Bivolaru este o scorneală! Nu contează că „victima” presupusă a procesului, Mădălina Dumitru, este de fapt victima abuzurilor procurorilor. Important este să se inventeze ceva pentru a-l acuza pe Gregorian Bivolaru. Asta e mai important pentru o instituţie care ar trebui să acţioneze în numele legii decât respectarea drepturilor elementare ale cetăţenilor români! Pentru a-şi salva pielea, dar şi pentru a îndeplini anumite comenzi din umbră date de PSD în frunte cu Adrian Năstase (care reies din stenograma şedinţei din 27 martie 2004), procurorii caută cu disperare alte acuzaţii!


Eforturile disperate ale procurorilor de a scorni ceva nou care să îl acuze pe Gregorian Bivolaru nu au dat roade


Ştim cu certitudine că expertiza contabilă realizată la firma Extaz NU a dus la nici un fel rezultat  de interes pentru procurori, motiv plauzibil pentru care se pare că nu s-a plătit expertiza contabilă  de către procuratură (aşa cum scrie Gardianul în 19 ianuarie 2004). Atenţie, însă: Domnul Gregorian Bivolaru NU are nici o legătură cu firma Extaz!


De altfel nici firma de impresariat artistic Extaz nu poate fi acuzată de „trafic de persoane”, deoarece, aşa cum s-a scăpat ştirea şi în presă, firma intermedia obţinerea de contracte de muncă legale în străinătate. De aici şi până la trafic de carne vie, prostituţie, etc, este un drum lung pe care însă imaginaţia presei avide de senzaţional ieftin l-a parcurs rapid.


Comunicatul Ministerului Public din 20 ianuarie, de la care s-a pornit morişca zvonurilor, este relativ temperat:


Pe rolul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism se află înregistrat dosarul privind activităţile desfăşurate de reprezentanţii SC EXTAZ SRL referitoare la selecţia şi plasarea forţei de muncă în străinătate şi impresariat artistic.


Pe baza anchetei desfăşurate şi a probelor administrate în dosar, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de DOCHINOIU DIANA şi NEAGU ADRIANA – administrator şi respectiv director economic la această societate, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi trafic de fiinţe umane, precum şi faţă de GREGORIAN BIVOLARU pentru complicitate la evaziune fiscală şi trafic de fiinţe umane. 


Facem precizarea că Ministerul Public va finaliza în condiţiile legii această cauză, subliniind, totodată, faptul că nu au existat şi nu există presiuni politice, iar orice discuţie pe această temă este pură speculaţie. (BIROUL PENTRU RELAŢII CU PRESA)


După aceste luni de hărţuială continuă, ştim deja să citim corect acest gen de comunicate evazive: Parchetul şi procurorii nu fac decât să caute cu disperare noi motive de a-l incrimina pe dl Bivolaru, deoarece este evident pentru ei că primul dosar nu are substanţă.  Desigur că în această fază Parchetul îşi permite să facă orice declaraţii are chef, deoarece termenul de complicitate poate fi interpretat cu largheţe de presă. Dar nimic concret nu are cum să iasă din… nimic. Dacă aveţi încă dubii, amintiţi-vă de acuzaţia de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. Cu toată  înscenarea de la Vama Nădlac, acest dosar nu are nici o şansă de succes în cazul în care Justiţia funcţionează corect.


„Coincidenţă” sau premeditare?


Trebuie să remarcăm o bizară „coincidenţă”: în ziua în care yoghinii şi-au reluat protestele la adresa Parchetului prin organizarea unui miting la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din strada Scaune nr. 2-4, Ministerul Public dă un comunicat care face ca în presă să explodeze o nouă  ştire „bombă” anti-MISA. Astfel, în loc ca ziarele din 21 ianuarie să scrie despre mitingul yoghinilor, ele au preluat şi au amplificat la dimensiuni apocaliptice comunicatul relativ temperat al Parchetului. Puţinele referiri la miting din presă au căutat să îl minimalizeze, reducând de exemplu numărul participanţilor de la 200 la 50.


Nu este pentru prima dată când se montează o diversiune pentru a deturna atenţia opiniei publice de la marea nedreptate şi nejustificatele abuzuri şi ilegalităţi comise de autorităţi la adresa yoghinilor de la şcoala de yoga MISA. Mitingul yoghinilor a fost de altfel foarte original: un miting cu scaune în strada Scaune şi scenete umoristice la adresa procurorilor, înafara mesajului propriu-zis de protest. Dacă ziariştii prezenţi chiar voiau să facă o ştire inedită şi picantă, aveau material!


În acelaşi context al „coincidenţelor premeditate” se înscrie postul Realitatea TV. Acesta a transmis o ştire scurtă de la mitingul yoghinilor ilustrată cu imagini luate înainte de începerea oficială a mitingului, filmate pe margine ca să pară că nu prea era lume. În acelaşi timp, pe banda din josul ecranului a apărut o ştire conform căreia, pe langa vechile acuzaţii, Gregorian Bivolaru ar fi acuzat şi de trafic cu fete în Japonia (ştire complet eronată – vezi comunicatul Ministerului Public). În mod normal, ştirile de pe bandă rulează periodic. Această ştire nu s-a reluat, ea a fost evident destinată bruiajului ştirii de la miting.


În concluzie, noua găselniţă de urmărire penală este evident o încercare disperată a Procuraturii de a-şi justifica abuzurile din martie şi totdată o diversiune care să distragă atenţia opiniei publice de la protestele stăruitoare şi perseverente ale yoghinilor, prin care aceştia cer restituirea bunurilor furate prin jaf armat în martie 2004.


21 ianuarie 2005 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More