Dr. Anthony Fauci: Cel mai bine plătit angajat din întregul guvern federal al SUA

 

Dr. Anthony Fauci a câștigat 417.608 dolari în 2019, ultimul an pentru care sunt disponibile salarii federale. Aceasta l-a făcut nu numai medicul cel mai bine plătit din guvernul federal, ci cel mai bine plătit dintre toți cei patru milioane de angajați federali.

De fapt, dr. Fauci a câștigat chiar mai mult decât salariul de 400.000 de dolari al președintelui Statelor Unite. Toate datele salariale au fost colectate de OpenTheBooks.com prin cereri acoperite de Freedom of Information Act.

Doar angajații federali ale căror salarii au fost finanțate de contribuabili au fost incluși în studiu. Prin urmare, CEO-ul Tennessee Valley Authority, Jeffrey Lyash – al cărui salariu este plătit de veniturile corporației (deținute de guvernul federal) – nu a fost inclus.

2,5 milioane de dolari. Aceasta este suma cu care va fi plătit dr. Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAH) al Institutului Național pentru Sănătate (NIAID) și actual consilier șef medical al președintelui, din 2019 până în 2024, dacă va rămâne în această poziţie până la sfârșitul actualei administrații și dacă nu va primi (sau nu a primit deja) o mărire de salariu.

Într-o perioadă de zece ani, între 2010 și 2019, Fauci a câștigat 3,6 milioane de dolari. Din 2014, salariul lui Fauci a crescut de la 335.000 dolari la 417.608 dolari.

Într-un interviu pe Instagram din 13 august 2020, cu actorul Matthew McConaughey, dr. Fauci a fost întrebat (la minutul 16:49) dacă a investit milioane de dolari în vaccinuri. Dr. Fauci a râs și a răspuns: „Matthew, nu, am zero! Sunt lucrător guvernamental. Am un salariu guvernamental.” El nu a menționat însă că salariul său de 417.608 dolari este cel mai mare din tot guvernul federal!

Dr. Fauci a devenit încă de la început figura reprezentativă a Grupului operativ Coronavirus de la Casa Albă, apărând zilnic, adesea într-o emisiune live, pentru a anunţa actualizările cu privire la boala emergentă covid-19. În martie 2020, el a pledat şi a înclinat balanţa pentru adoptarea politicii de blocare de 15 zile în scopul de a stăpâni aşa-zisa epidemie și, potrivit relatărilor, a pledat la 29 martie 2020 pentru extinderea lockdownului dincolo de cele 15 zile stabilite inițial.

Vicepreședintele Mike Pence, care a condus Taskforce, ar fi putut să depășească autoritatea doctorului Fauci, dar salariul vicepreședintelui de 235.100 USD în 2019 a fost mai mic decât cel al directorului NIH, cu care a împărțit scena. Colega lor de la Taskforce, dr. Deborah Birx, a câștigat 305.972 USD în 2019, de asemenea mai puțin decât salariul dr. Fauci.

Dr. Stephen Lindstrom, om de știință din cadrul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), însărcinat cu supravegherea sistemului de testare CDC covid-19, a câștigat 108.747 USD, o plată ajustată suplimentară de 23.533 USD și a primit o „primă” de 750 USD în 2019.

Dr. Fauci, în vârstă de 80 de ani, este licențiat în medicină la Universitatea Cornell și și-a început cariera de 53 de ani la NIH în 1968. El și-a asumat funcția de director NIAID în 1984 și a consiliat fiecare președinte de la președintele Ronald Reagan, deși servește direct sub directorul NIH Francis Collins. Etichetat drept cel mai mare expert al națiunilor în boli infecțioase, el se califică pentru o pensie federală completă și o asigurare socială în conformitate cu regulile federale de reformă a pensiilor din 1984.

Executivul include 2,1 milioane de angajați ai agențiilor federale, 1,4 milioane de membri ai armatei și 500.000 de angajați poștali. Salariile angajaților federali sunt, în general, plafonate la nivelul IV din programul executiv, care a fost de 172.500 USD în 2019.

Cu toate acestea, există excepții, așa cum demonstrează salariul doctorului Fauci. Excepția există pentru a face salariile federale pentru medici și oameni de știință mai competitive cu sectorul privat.

În datele furnizate de OpenTheBooks.com, există trei medici, care lucrează toți pentru HHS, care câștigă mai mult decât președintele SUA, veniturile acestora din 2019 fiind cuprinse între 406.000 și 417.000 de dolari.

La 19 octombrie 2020, președintele Trump l-a numit pe dr. Fauci „un dezastru”, criticile sale neavând legătură cu salariul medicului. Modul în care Fauci a gestionat pandemia în SUA a fost extrem de îndoielnic, măsurile propuse, care au împins America într-o profundă criză sanitară şi economică, arătând fără echivoc că el face jocul celor care dirijează din umbră destinele omenirii. Şi pentru aceasta, iată, că era recompensat pe măsură de sistem, al cărui exponent este.


Citiţi şi:
Visul lui Bill Gates: vaccinarea obligatorie la nivel mondial!
Discurs devenit viral al unui medic american, care acuză măsurile totalitare împotriva Covid şi cenzurarea celor care critică guvernul

 

yogaesoteric
23 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More