Dr. Beatrice Mahler, despre vaccinul anti-covid: Nu există studii cu privire la eventualele efecte adverse, pentru următorii 2-3 ani

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, unul dintre medicii care promovează vaccinul anti-covid-19 în campaniile informative realizate de Guvernul României, a recunoscut că acesta ar putea avea efecte adverse, inclusiv pe termen lung.

Dr. Mahler a spus că pe termen lung nu se cunosc posibilele efecte adverse ale vaccinului, pentru că nu există studii în acest sens. „Niciodată nu am spus că vaccinul nu are reacții adverse. Întotdeauna am abordat direct problema și campania și cred că prezentarea în termeni «roz» este nepotrivită. Este important ca oamenii să fie informați corect. Sunt efecte adverse ale vaccinului. Într-adevăr, la ceea ce se publică în acest moment, ele nu sunt foarte grave, dar există. [Datele reale contrazic aceste afirmaţii liniştitoare. – n.n.]
De asemenea, nu avem informații foarte clare despre modalitatea în care acest vaccin va produce reacții adverse la o perioadă de timp mai lungă, de 2-3 ani (…) Domnul profesor Săndesc a vorbit despre posibile reacții, a unor boli autoimune care se pot declanșa ca urmare a acestui vaccin. Nu avem însă studii în acest sens. Chiar și prospectul vaccinului spune că nu sunt studii de carcinogenitate și într-adevăr sunt într-un proces de cercetare.”
În contextul în care managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” este implicată activ în campania de promovare a vaccinării, inclusiv prin mass-media, ea a ţinut să adauge: „Nimeni nu neagă aceste aspecte, nimeni nu le neagă. Este necesar ca oamenii să fie informați corect, dar eu, personal, din informațiile pe care le-am citit și din modalitatea de acțiune a acestui «ARN mesager», am considerat că pentru mine este bine să mă vaccinez. A fost exemplul personal, pe care-l spun. Mă simt bine și deja organismul produce anticorpi.”
O poziție pro-vaccinare, dar cu explicarea limpede a riscurilor a avut și dr. Monica Pop. „Și domnul Adrian Marinescu, și doamna Beatrice Mahler și toți cei care vorbesc despre boala aceasta, nu spun niciodată despre efectele nefaste. Chiar dacă sunt puține, ridică suspiciuni, despre asta este vorba. Totul este prezentat doar în «roz». Este un doctor mare în România, Dorel Săndesc, președintele Societății de Anestezie și Terapie Intensivă, care are o postare exact despre asta. Spune clar că vaccinul face niște boli grave, în puține cazuri.
În postarea sa, Dorel Săndesc scrie bolile pe care le poate dezvolta acest vaccin. Atât timp cât cineva prezintă doar cosmetizat o astfel de situație și nimeni nu spune nimic despre posibilele efecte… Nu se poate să se pună doar aspecte benefice. Sunt articole făcute de medici pe internet și nimeni nu comentează despre ele, nu e OK”, a declarat Monica Pop.
O serie de medici din România precum şi experţi internaţionali de renume, printre care se numără prof. Vasile Astărăstoae, prof. Christian Perronne, specialista în genetică Alexandra Henrion-Caude, dr. Wolfgang Wodarg, atrag însă atenţia asupra efectelor secundare teribile pe care aceste vaccinuri de nouă generaţie le pot genera. O adevărată informare nu înseamnă oferirea unor informaţii cosmetizate şi parţiale şi băgarea sub preş a celor care nu convin.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More