Dr. Masaru Emoto invitat de M.I.S.A.

 


Conferinţa Dr. Masaru Emoto


„Mesaje tainice pe care ni le transmite apa”


La invitaţia şcolii de yoga, M.I.S.A., dr. Masaru Emoto şi d-na Kazuko Emoto au vizitat România, în perioada 14-17 octombrie 2004. În acest interval, dr. Masaru Emoto a susţinut o conferinţă publică şi o conferinţă de presă la Hotelul Marriott, pe 15 octombrie, şi o conferinţă specială destinată practicanţilor yoga din cadrul cursurilor M.I.S.A., pe data de 16 octombrie, la sala Pipera 1. Ambele conferinţe au fost organizate de Grupul de Studiu şi Cercetare Ştiinţifică din cadrul M.I.S.A.


Dr. Masaru Emoto este binecunoscut la nivel mondial datorită rezultatelor sale uluitoare în cercetările referitoare la cristalizarea apei. Experienţele sale revelează în mod indubitabil existenţa aspectelor subtile, energetice, precum şi influenţa evidentă pe care gândurile, sentimentele, muzica, imaginile, etc. o pot avea asupra materiei. Apa este purtătoare de informaţie şi poate fi foarte uşor impresionată, impregnată, cu diferite energii. În experienţele de cristalizare a apei, în mod foarte evident, încărcătura energetică benefică (provenind, de exemplu, de la o rugăciune, sau de la o muzică armonioasă) este obiectivată în cristale simetrice, de forme foarte frumoase. În caz contrar, dacă apa este încărcată cu energii malefice (provenind, de exemplu, de la un fragment de muzică hard-rock, sau de la dezinfectantele din apa de la robinet), ea nu cristalizează deloc sau cristalizează foarte puţin, în forme dizarmonioase.


În septembrie 2004 a fost lansat în S.U.A. filmul artistic „What the bleep do we know?” care se bucură de un remarcabil succes. Acest film se bazează în mare parte pe cercetările D-lui Emoto; el debutează cu imagini de cristale de apă şi un fragment dintr-o conferinţă despre cristalizarea apei. Dl. şi d-na Emoto au susţinut un turneu de conferinţe de mare succes în SUA în luna septembrie, incluzând o prezentare la Naţiunile Unite. Turneul a coincis cu lansarea filmului şi cu lansarea volumului III al lucrării „Message from Water” de Masaru Emoto. În luna octombrie, ei îşi continuă turneul în Europa, şi cu această ocazie au vizitat şi România, la invitaţia şcolii de yoga M.I.S.A.


Preşedintele M.I.S.A., dl. Nicolae Catrina, a explicat faptul că cercetările d-lui Emoto sunt de o importanţă covârşitoare pentru omenire, deoarece ele evidenţiază, prin experimente simple, existenţa energiilor subtile precum şi influenţa gândurilor şi cuvintelor asupra materiei. Totodată, este remarcabil faptul că dr. Emoto acordă primul loc în expunerile pe care le face prezentării legii rezonanţei, lege pe care este fundamentat şi cursul de yoga al M.I.S.A. Între cele două viziuni există foarte multe similarităţi, fapt care l-a făcut pe d-nul Emoto să declare că este pentru prima dată când simte că este cu adevărat înţeles de publicul său (în ultimii cinci ani, ne-a spus dânsul, a conferenţiat în faţa a aproximativ 6 milioane de oameni). El şi-a afirmat în repetate rânduri dorinţa de a colabora cât mai mult cu şcoala noastră de yoga în viitor.


La conferinţa publică susţinută de Masaru Emoto pe 15 octombrie la Hotelul Marriott au participat în jur de 150 de persoane, invitaţi din mediul universitar şi cercetători ştiinţifici, precum şi invitaţi din presă. La această conferinţă, dl. Emoto a insistat foarte mult asupra legii rezonanţei şi înţelegerii sale corecte, conferinţa fiind o veritabilă pledoarie pentru frumuseţe, armonie şi pace.


Cea de-a doua conferinţă, susţinută sâmbătă 16 octombrie la sala de curs Pipera 1, a debutat cu expunerea d-lui Nicolae Catrina, preşedintele M.I.S.A., referitoare la importanţa cercetărilor d-lui Emoto şi la similarităţile remarcabile dintre viziunea sa şi viziunea şcolii de yoga MISA. În continuare a urmat o prezentare a dr. Cristina Cîmpean, cursantă yoga şi instructor de ayurveda, despre rezultatele unor experimente de cercetare derulate cu susţinerea şcolii de yoga M.I.S.A.


Expunerea d-lui Emoto a inclus prezentarea multor experimente realizate de dânsul de-a lungul anilor legate de puterea rugăciunii şi a meditaţiei realizate la unison. Datorită reacţiei foarte călduroase a publicului, dânsul a prezentat şi anumite elemente inedite: primul cristal pe care a reuşit să-l fotografieze, modul în care experimentele pe care le-a realizat de-a lungul anilor i-au transformat existenţa şi viziunea sa asupra lumii. Expunerea alertă, realizată cu o foarte mare elocvenţă, spontaneitate şi umor, a încântat şi a convins publicul. În finalul conferinţei, Masaru Emoto şi-a exprimat din nou dorinţa de a colabora în viitor cu M.I.S.A., propunând un prim experiment colectiv cu ocazia Festivalului Apei pe care dânsul îl va organiza în luna noiembrie.


Festivalul Apei (Water Festival) va avea loc la Tokyo, capitala Japoniei, în zilele de 27-28 noiembrie 2004. Pe data de 27 noiembrie, la ora 12.40 (ora României, respectiv ora 19.40 după ora oficială a Japoniei), vom face un experiment telepatic inedit propus de dl. Masaru Emoto. Pe scena festivalului se va pune un vas cu apă pe care yoghinii români din şcoala de yoga M.I.S.A. vor urmări să îl încarce energetic, telepatic, la distanţă. În continuare, cercetătorii de la I.H.M. General Research Institute, Institutul de cercetare condus de dl. Emoto, vor realiza procedura de cristalizare a acestei ape încărcate telepatic de către yoghinii români. Rezultatele experimentelor vor fi prezentate public în cea de-a doua zi a festivalului. La festival vor fi prezentate imagini de la conferinţa din 16 octombrie de la sala Pipera şi mesajul de susţinere adresat de şcoala noastră de yoga către participanţii la Festivalul Apei din Tokyo. Acest mesaj, rostit de Nicolae Catrina, preşedintele M.I.S.A., a fost filmat în încheierea conferinţei de sâmbătă.


Pentru informaţii suplimentare despre Grupul de Studiu şi Cercetare Ştiinţifică din cadrul M.I.S.A. ne puteţi contacta la  misa_cercetare@yahoo.com

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More