Drapelul Roșu din Curcubeul LGBT a fluturat din fundul Marșului Pride. Raportul comuniștilor la cel de-al 18-lea Congres stradal al homosexualilor. Strict autentic

Marșul din București al mândriei homosexualilor a ajuns anul acesta la cea de a 18-a ediție de când a fost aprobat prin presiuni, mai precis prin trafic de influență la nivel înalt săvârșit de Monica Macovei, fost ministru al Justiției impus de George Soros lui Traian Băsescu și apoi europarlamentar PDL. Monica Macovei este și membră fondatoare și de onoare a asociației homosexualilor din România ACCEPT cât și, totodată, fostă șefă a „intelectualului creștin” Adrian Papahagi.

Conform unui articol Libertatea din 2014, actul de trafic de influență s-a exercitat direct: „Dintre cei 33 de europarlamentari români se ocupă de propaganda minorităților sexuale: Monica Macovei (PDL), Corina Crețu (PSD) și Renate Weber (PNL). Libertatea a făcut rost de o înregistrare audio cu intervenția Monicăi Macovei de la un congres găzduit de Strasbourg la 7 aprilie 2011: «Încă din anii 90 am fost alături de asociația ACCEPT. Am reușit să abrogăm, după anul 2000, articolul 200 din Codul Penal, prin care erau incriminate relațiile dintre persoane de același sex. Sigur că Biserica Ortodoxă și grupurile religioase au fost mereu împotriva inițiativelor noastre, ei spun că suntem împotriva tradițiilor. Am sprijinit apoi, în calitate de ministru al Justiției, desfășurarea Paradei Gay din 2005, deși la început primarul Bucureștiului refuzase să aprobe această paradă. L-am sunat chiar eu pe primar. Acum, în România rămâne de realizat și legiferarea uniunilor între persoanele de același sex», a explicat, printre altele, Monica Macovei.” (Citește întreaga știre aici.)

Acum, după ce a fost devoalată de presa liberă componenta marxistă a Marșului homosexualilor, Blocul Tineretului Marxist, care a participat cu drapelul bolșevic la manifestarea de mândrie stradală a persoanelor disforice, a ținut să înfiereze aceste dezvăluiri într-un Raport complet, pe care îl redăm integral mai jos:

„BTM a avut o perioadă încărcată și frumoasă. Am participat la toate Pride-urile din țară: Pride Iași, Pride Cluj, Pride Timișoara, Pride București. Grupurile noastre locale cresc și se organizează! Scopul nostru este să arătam că suntem prezenți, pentru că muncitorii queer și scopurile revoluționare marxiste sunt de nedespărțit. Am mărșăluit împreună pentru un Pride liber de corporații, pentru o mișcare muncitorească incluzivă, pentru revoluție!

Anul acesta este un an al premierelor. Am organizat pentru prima dată la Pride Park București un stand marxist, unde am distribuit gratuit flyere și stickere. Ne-am bucurat să cunoaștem lume nouă, frumoasă și prietenoasă. Materialele noastre s-au bucurat de un real succes!

În același timp, am fost luați în vizor de către fasciști! Un membru BTM a fost atacat de către trei dintre aceștia în timp ce lipea afișe. Persoana nu a fost rănită și este în regulă, iar fasciștii au fost prinși de către poliție, descoperindu-se că au asupra lor stickere legionare. Rămâne de văzut ce măsuri se vor lua împotriva lor, cazul fiind în curs de soluționare. Noi vom urmări situația!

În cadrul marșului Pride din București am constituit pentru prima oară în istoria Pride-ului din România Blocul Roșu, în colaborare cu Grupul pentru Acțiune Socialistă! Inițiativa a avut un mare succes, întrucât au participat mai multe persoane din afara organizațiilor noastre decât ne-am fi așteptat. Am ascultat muzică socialistă și am scandat mesaje radicale, oamenii din jur alăturându-se. Am mărșăluit cu hotărâre și optimism!

Jandarmii au cerut explicații de la doi membri BTM cu privire la simboluri comuniste pe care le afișam, cerându-ne să renunțăm la ele. Un jandarm insista fals că este interzis prin lege să afișezi simboluri comuniste. Re-amintim cititorilor că simbolurile comuniste nu sunt interzise! Am refuzat calm să ne conformăm, ne-am explicat poziția și am adus simbolurile comuniste acolo unde le este locul, printre muncitori!

Deoarece am fost foarte vizibili, am făcut furori în presa conservatoare, care are ca scop dezinformarea și manipularea oamenilor și care de mult timp propagă teorii ale conspirației despre „neomarxiști”. Presa conservatoare a afirmat fals că noi ne-am fi dedat la violențe, deși a fost ulterior demonstrat că violențele au fost comise, inclusiv asupra noastră, de către diferiți neolegionari infiltrați la Pride. Presa liberală a preferat să ne ignore. Re-amintim că media este aservită intereselor capitalului, fie dacă este deținută direct de către burghezi, sau de alte instituții care fac parte din sistemul politic și economic. Interesul capitalului este să mențină la putere sistemul ce îi permite să existe, deci trebuie să denigreze orice alternativă la acesta și pe cei care luptă pentru ea. Între denigrare și ignorare, BTM mărșăluiește mai departe!

RealitateaTV, o cunoscută televiziune conservatoare, a fost speriată de lista noastră de lectură, pe care vă invităm să o citiți! S-a spus în cadrul emisiunii de la Realitatea Plus că am fi infiltrat Pride-ul și că am fi dorit să-l deturnăm, însă noi am fost acolo cu pancarte și mesaje incontestabil queer, acesta fiind și protestul nostru, căci majoritatea facem parte din această comunitate! Mai mulți „experți” au adresat insulte la adresa comunității LGBTQIA+, referindu-se la Pride ca la „circul ambulant organizat de minoritățile sexuale”, participanții la marș fiind prezentați drept „cei așa-zis «opresați»”. Toate aceste comentarii au venit alături de mesaje de susținere a „familiei tradiționale”. Unul dintre participanți a numit BTM „organizație extremistă” și a afirmat că am umbla înarmați cu pistoale airsoft la adunări publice.

Nimeni nu ar fi cazul să se lase păcălit de aceste minciuni și să ne considere pe noi, muncitorii queer din BTM, inamici. Nu am pune niciodată în pericol siguranța nimănui la Pride, această comunitate este și comunitatea noastră!

Membri BTM din Cluj au participat la Cluj Pride. Printre mulțimile adunate în Piața Unirii, polițiștii și jandarmii și-au făcut simțită prezența fără prea mult efort datorită numerelor ridicate, ca de obicei, sub pretextul „menținerii ordinii și siguranței”.

Jandarmeria era de altfel pregătită încă de la atelierul de pancarte, comunicând fiecare mișcare. Interacțiunea noastră cu aceștia a fost de-a dreptul ostilă, dar de scurtă durată. După câteva întrebări pline de reticență legate de banner-ul nostru, apartenența noastră la o organizație, cât și încercări de intimidare fondate pe legea imaginară care pretinde că simbolistica comunistă este interzisă, am fost lăsați în pace, dar ochii forțelor de ordine au fost în continuare fixați pe membrii noștri care au participat la marș.

Ne-a atras atenția discursul europarlamentarului Nicu Ștefănuță. Acesta a glumit referitor la chiriile scumpe din Cluj, spunând că „prețul chiriei este proporțional cu iubirea”. Gluma acestuia a fost cel puțin lipsită de orice tangență cu realitatea, cea a muncitorilor, studenților și a tuturor persoanelor din comunitate care suferă de pe urma pieței imobiliare locale, unde prețul pe metru pătrat, atât pentru închiriere cât și pentru cumpărare, este cel mai mare din România.

În timpul marșului și-au făcut apariția și fasciști cu cruci și graffiti, cu simboluri reacționare și anticomuniste, care ne-au urmărit cu atenție, într-o încercare de a ne intimida. Marșul Cluj Pride s-a terminat fără incidente, dar privirile membrilor grupărilor extremiste care se ascundeau pe străzile lăturalnice, aproape speriați de masa de persoane queer, au fost definitorii pentru întregul eveniment.

Am participat la Pride Timișoara, într-o atmosferă optimistă și militantă. Membri BTM Timișoara au participat într-un spirit tovărășesc de colaborare la ateliere de pancarte. În Timișoara, numărul de participanți la Pride crește de la an la an, iar prezența fasciștilor și a altor grupuri ostile a fost una modestă. Am discutat și am luat legătura cu nenumărați studenți și muncitori queer veniți la marș. Ne-am bucurat să împărțim pliante și să discutăm despre nedreptățile cu care ne confruntăm în capitalism și să ne afirmăm solidaritatea reciprocă.

Membri BTM Iași au avut și ei anul acesta bucuria unui marș Pride Iași. Sperăm ca în anii următori și Pride Iași să crească cât mai mult, iar muncitorii queer să se simtă din ce în ce mai acceptați. Am discutat împreună cu membrii BTM Iași despre problemele locale, am împărțit pliante și am discutat cu muncitorii queer din comunitate despre diferitele probleme cu care se confruntă și speranțele lor pentru viitor.

Pride 2023 a fost o experiență importantă pentru BTM. Noi continuăm munca în comunitatea LGBTQ și printre muncitori. Afirmăm importanța solidarității și vă invităm alături de noi!”

Sursa: Blocul Tineretului Marxist

Citiți și:
La un eveniment pride din orașul New York, activiștii LGBTQ au scandat „Venim după copiii voștri!”
De ce atâta risipă de energie pentru promovarea LGBTQ?

 

yogaesoteric
17 septembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More