Dronele urmăresc din aer respectarea măsurilor de izolare în Paris

 

Prefectul Poliţiei Parisului, Didier Lallement, a asistat sâmbătă, 21 martie, la primele teste ale unui nou dispozitiv de supraveghere cu drona, vizând să verifice respectarea măsurilor de izolare, după folosirea unor dispozitive similare, în cadrul supravegherii, la Nisa, dar şi în Spania şi Italia, relatează AFP.

Poliţia intenţionează să folosească aproximativ 20 de astfel de drone, care pot zbura până la 150 de metri înălţime.

La Nisa, supravegherea malului mării se efectuează cu o dronă dotată cu un megafon. Această dronă survolează La Promenade des Anglais şi centrul oraşului, în vederea difuzării unor mesaje prin care li se cere locuitorilor să rămână acasă.

Drona a supravegheat Cannes vineri după-amiaza, potrivit societăţii care o exploatează.

Acelaşi dispozitiv a fost implementat la Madrid, în Spania, unde poliţia municipală foloseşte drone cu megafon pentru a-i îndemna pe locuitori să rămână acasă.

În Italia, mai multe comune folosesc drone pentru a căuta persoane care se plimbă sau a detecta eventuale grupuri.

La San Paolo, un cartier situat în nordul oraşului Bari, în regiunea Puglia, cei care încalcă restricţiile de deplasare şi sunt fotografiaţi de drone riscă până la trei luni de detenţie şi o amendă în valoare de 206 euro.

Citiţi şi:

Recunoașterea facială devine treptat o invazie monstruoasă a intimității cetățenilor

Un nou scandal provocat de anumite documente secrete ce s-au scurs în presa americană: Programul cutremurător al execuțiilor cu drone

 

yogaesoteric
25 martie 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More