După un an…

                                                                                                        un articol de Dan Moldovan

… de zile de hărţuială continuă asupra yoghinilor din cadrul Şcolii M.I.S.A., avem de-a face cu încercarea disperată a procurorilor de la Parchet de a  muşamaliza imensa fraudă de care sunt direct vinovaţi.


Este vorba de percheziţiile făcute în mod abuziv, majoritatea dintre ele cu mandate de percheziţie ilegale, emise în grabă şi fluturate sub nasul celor aflaţi în acele imobile, fără a li se lăsa nici măcar un exemplar, aşa cum prevede legea. (Citiţi şi articolul:  DUPĂ LITERA LEGII: Infracţiunile săvârşite de autorităţi)


Despre modul în care sunt “respectate” legile în România, mai ales de către cei care trebuie să le apere, ne-am convins cu toţii. Chiar şi în prezent, procurorii şi Parchetul fac eforturi disperate să găsească măcar un motiv sau o probă care să poată fi pusă la celebrul dosar în care se doreşte incriminarea domnului profesor Gregorian Bivolaru şi a Şcolii de Yoga M.I.S.A.


Dosarul a fost de două ori deschis pe parcursul anilor, având ca şi capete de acuzare: trafic de persoane, evaziune fiscală, spălare de bani şi infracţiunea dreptului de autor, dar a fost de tot atâtea ori închis pe motiv de lipsă de probe. Cine doreşte cu atâta ură rezolvarea acestui dosar fantomă? În mod legal, un dosar nu se poate redeschide decât atunci când apar cu adevărat dovezi concrete care să poată fi incluse în el pentru a fi înaintate la Judecătorie. Dar în cazul M.I.S.A, întâi s-a dispus la o percheziţie de proporţii pentru a aduna cât mai multe probe, cu disperare chiar, ca apoi acel dosar să poată fi pus la dispoziţia autorităţilor de drept. (Citiţi şi articolul:  Surpriză de proporţii în cazul M.I.S.A.)


Dar nimic concret nu poate să iasă din nimic.


După un an de zile de la descinderile în forţă ale jandarmeriei în câteva ashramuri, au fost luate camioane pline cu bunuri confiscate, repetăm: în mod abuziv, deoarece mandatele au fost ilegale, majoritatea fiind mandate pe infracţiuni informatice. Atunci, ce nevoie au avut procurorii de bijuterii, ceasuri, telefoane mobile, plante de tot felul, acte personale sau chiar bani?


După nenumărate insistenţe, mitinguri, acţiuni de protest, am reuşit să convingem Parchetul să restituie bunurile confiscate. Şi într-adevăr, acţiunea e în desfăşurare, o parte din ele au ajuns înapoi la posesori, şi enumerăm în continuare felul acestora:
-aparatură electronică şi electrică (CD Player-e, camere video, aparate foto, televizoare, aparat sinergy mind, etc.), calculatoare (fără unitatea centrală);
-acte contabile de la mai multe societăţi comerciale, imprimate tipizate;
-acte personale (buletine de identitate, paşapoarte, legitimaţii)
-cărţi, reviste, broşuri;
-cosmetice, bijuterii, alte lucruri de uz personal;


Putem să tragem doar o singură concluzie: din moment ce toate aceste lucruri au fost returnate, înseamnă că ele nu au făcut obiectul nici unui dosar, deoarece nu sunt şi nu pot fi niciodată luate ca probe la dosar.
După cum este de aşteptat, dosarul cu pricina va fi mai mult ca sigur închis pentru a treia oară şi, sperăm noi, pentru ultima oară.


Dar oare cine va răspunde pentru toată această acţiune făcută „la ordin de sus”, cu atât de multe ilegalităţi, cine va şterge urma tuturor nedreptăţilor aduse Şcolii M.I.S.A. şi asupra domnului profesor Gregorian Bivolaru? Cine va fi luat la răspundere?


Pentru că oricât s-au străduit să distrugă această Şcoală spirituală de Yoga, nu au reuşit şi nu vor reuşi niciodată. Dar de plătit vor trebui să plătească pentru orbirea şi prostia de care au dat dovadă şi cei care au ordonat, dar şi executanţii acestor acţiuni. E o lege care nu poate fi încălcată.


Citiţi şi articolul: 18 Martie 2004 – Marea fumigenă pentru românii creduli şi proşti


martie 2005-03-20
yogaesoteric.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More