Ecologia, un cal troian al societăților deschise

Scandalul L214 sau de ce tehnologiștii americani finanțează ecologia în Franța

Asociația L214 din Franța este bine cunoscută pentru intervențiile sale zgomotoase și videoclipurile șocante despre sacrificarea animalelor și nocivitatea alimentelor din carne. Oficial, totul se reduce la dragostea pentru natură.

Dar în spatele acestui paravan, descoperim că L214 este calul troian al unor interese economice uriașe, cele ale tehnologiștilor americani care investesc masiv în alimente de substituție și care ar fi fericiți să vadă sectoarele noastre tradiționale de producere și procesare a cărnii subminate. Acesta este motivul pentru care finanțează L214 cu milioane.

L214 a primit recent o subvenție de peste 1 milion de euro de la Open Philanthropy Project, o asociație americană „caritabilă” finanțată (într-un mod opac) de către tehnocapitaliștii din Silicon Valley. Este una dintre acele organizații caritabile americane care sunt atât de greu de decodat în Occident, în spatele căreia personaje extrem de bogate, precum Mark Zuckerberg, finanțează proiecte aparent dezinteresate în întreaga lume.

L214 este un exemplu, printre altele, de asociere de facto între ecologiștii care pledează pentru o „tranziție verde” și tehnologiștii americani care au investit puternic în produsele acestei tranziții. Ne gândim aici la mașinile electrice Tesla, la producătorii de carne sintetică și la mulți alții.

După o credință oarecum stupidă, mulți își imaginează că ecologia este un simplu stângism care a preluat trucurile marxism-leninismului. L214 ne arată că aceste trucuri diferă de lupta de clasă pentru că sunt în slujba celor mai mari averi care investesc financiar în piața tranziției ecologice.

Este un altruism eficient, care teoretizează motivele pentru care ecologia este punctul culminant al piețelor de mâine și deschide calea către marea înlocuire a proprietarilor tradiționali ai mijloacelor de producție (vechii capitaliști) cu noua castă a Big Tech, a cărei avere crește prin intermediul internetului. Se va constata cu surprindere că Marea Resetare nu este altceva decât ideologia colectivă a acestei mișcări.

Citiți și:
Teologia ecologistă
Papa Francisc a lansat un Manifest Verde fără Dumnezeu
„Agenda 21” pentru o sclavie durabilă

 

yogaesoteric
12 iunie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More