Efectele dezastruoase ale plantelor psihedelice asupra fiinţelor umane naive ce se lasă înşelate de promisiunile șamanismului

de Valentin Popescu

Psihedelisimul este o stare delirantă indusă de consumarea unor plante halucinogene, stare ce este caracterizată de halucinații şi de un comportament scăpat de sub control în care ideile şi percepţiile celui în cauză sunt grav distorsionate.

În cadrul activităţilor organizate de către Şcoala de yoga MISA este strict interzis consumul sau comercializarea plantelor psihedelice, iar persoanele care vor încălca această regulă nu vor mai putea participa la niciuna dintre aceste activități. Aceste persoane vor trebui, de asemenea, să suporte efectele legilor în vigoare (Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri şi Legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope).

Vă avertizăm pe această cale că utilizarea de plante pshihedelice are efecte dezastruoase şi totodată foarte grave pentru sănătatea dumneavoastră psihică și mentală. Le atenţionăm pe această cale în special pe acele persoane naive şi care fiind dornice de aşa-zise „senzaţii tari” se hazardează să consume plante psihedelice, că aceasta le va zdruncina echilibrul psihic, le va induce stări de delir, inconştienţă, lipsă de control asupra fiinţei, anularea liberului arbitru şi chiar apariţia de tendinţe suicidare.

Cazul pe care îl vom prezenta în continuare demonstrează toate acestea și sperăm să vă pună în gardă pentru a nu vă lăsa tentați de promisiunile elucubrante ale persoanelor care se auto-intitulează șamani, sau de unii eventuali așa-ziși discipoli ai acestora. Este vorba despre Irina Simca, fostă cursantă yoga care în cadrul taberei yoghine de vacanță Herculane 2013 a fost găsită de către echipa de ordine într-o stare bizară de delir inconştient, în care ea nu mai ştia nici măcar cum o cheamă. Era miezul nopţii şi Irina Simca era îmbrăcată foarte subţire, nu avea nici un fel de acte la ea, nu îşi mai amintea nimic despre ea însăşi, nu știa să spună cine este, unde locuieşte și nici ce se petrece cu ea. La orice întrebare i se punea ea mormăia ceva greu inteligibil într-un mod mecanic și incoerent cum că ea a primit o revelație în care, chipurile, i s-a arătat că trebuie să se înscrie ca voluntar în echipa de ordine. Cei de la echipa de ordine o văzuseră ceva mai devreme, pe Platoul Coronini, cum îşi aruncase geanta cu acte şi alte câteva lucruri pe care le avea la ea. Întrebată fiind ce face acolo, Irina Simca spusese în acelaşi stil mormăit şi greu de înţeles cum că ea renunţă la tot pentru că a primit o revelaţie, în care i s-a arătat că trebuie să se înscrie voluntară în echipa de ordine. Această stare delirantă s-a menținut la ea încă două zile, timp în care a primit îngrijirile necesare pentru a-și reveni. S-a confirmat apoi faptul că ea consumase plante psihedelice, pe care le primise chiar de la soțul ei, Nicolae Costin. Despre Nicolae Costin se știa la acea vreme că era un fost cursant yoga care participa la întâlnirile unui grup unde se consumau frecvent plante psihedelice.

Sperăm ca prezentarea acestui caz să pună în gardă toate ființele umane ce se lasă ademenite de promisiunile celor care susțin că sunt adepți ai șamanismului și care recomandă consumul de plante psihedelice pentru a obține percepții extrasenzoriale. În realitate consumul de plante psihedelice induce stări de delir, inconștiență, lipsă de control asupra propriei ființe și uneori chiar stări suicidare. Consumul doar și a unei singure doze de asemenea plante psihedelice face ca în aura bioenergetică a acelei ființe umane să se mențină pentru o perioadă de 7 ani asemenea tendințe bizare către inconștiență, delir etc. Vă sfătuim pe această cale să refuzați ferm orice asemenea persoană care vă îmbie să consumați plante psihedelice pentru a avea percepții extrasenzoriale, și totodată să informați imediat echipa de ordine despre cele petrecute pentru a se lua măsurile necesare.

 

yogaesoteric
10 septembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More