Efectele măștilor. Un studiu din Germania indică faptul că 68% dintre părinți se plâng de probleme psihologice și fizice suferite de copii

Un studiu care a implicat peste 25.000 de copii din Germania relevă faptul că impactul nefast major asupra sănătății fizice, psihologice și comportamentale a copiilor poate fi mult mai răspândit decât s-a spus în mass-media și de către oficialii guvernamentali.

Astfel, conform studiului, masca a afectat aproximativ 68% dintre copii, contribuind la apariția a 24 de probleme de sănătate distincte.
Un studiu intitulat „Studii despre copii-corona «Co-Ki»: primele rezultate ale unor înregistrări ample la nivelul Germaniei privind acoperirea gurii și a nasului (masca) la copii”, arată că 17.854 de părinți s-au plâns cu privire la probleme de sănătate sau deficiențe experimentate ca urmare a purtării măștilor de către 25.930 de copii.
Studiul a fost conceput atât pentru a explora relatările făcute de părinți, educatori și medici despre problemele de sănătate la copii și adolescenți care poartă măști, cât și pentru a oferi primul registru online unde părinții, medicii, profesorii și alții pot introduce observațiile proprii. Registrul și chestionarul pot fi găsite online aici.
Autorii studiului au declarat:
Nu există studii independente de producător cu privire la utilizarea măștilor pentru copii și adolescenți care sunt certificate ca produse medicale pentru siguranța muncii în aplicații profesionale. În plus, din cauza materialelor necunoscute utilizate, nu există date cu privire la efectele potențiale de protecție sau efectele secundare ale «măștilor de zi cu zi» de multe ori făcute în casă, purtate de majoritatea copiilor. Având în vedere măsurile în curs de combatere a pandemiei covid-19 și, în special, obligația pentru copii și adolescenți de a purta măști la școală pe o perioadă mai lungă de timp, este urgentă o cercetare exhaustivă.”
Pe 20 octombrie 2020, 363 de medici au fost puși să informeze părinții și profesorii cu privire la existența registrului. Datele înregistrate în registru includeau informații cu privire la date demografice, boli anterioare, durata de purtare a măștii, tipul de mască, nemulțumiri ale copilului cu privire la cum este afectat de mască, simptome, probleme de comportament și atitudinea personală a respondentului față de măsurile de protecție ale guvernului.
În medie, copiii purtau măști aproximativ 270 de minute pe zi, cu deficiențe raportate aproape la aceeași rată de către copii (67,7%) și părinți (66,1%).
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More