Efectul atacurilor «teroriste»: crearea psihozei. În Torino, zgomotul unei petarde a făcut ca 1000 de oameni sa fie călcați în picioare…

… din cauza panicii și a busculadei create 

Martor: „Am auzit sunetul unei petarde și am fost copleșit de oameni, m-au călcat în picioare”.

Filmări de la locul producerii incidentului

Un incident cumplit s-a produs în Piazza San Carlo din centrul orașului Torino, zonă în care fuseseră amplasate ecrane uriașe, unde zeci de mii de oameni au urmărit finala Ligii campionilor dintre Juventus Torino și Real Madrid.

Spre finalul meciului s-a auzit o explozie puternică a unei petarde care a generat panică. Ulterior s-a auzit un alt zgomot, din cauza prăbușirii parapetului parcării subterane. Parapetul a cedat fiind împins de mulțimea de oameni care încerca să se depărteze speriată de explozia petardei.

Câteva mii de oameni au creat o busculadă teribilă, apoi haosul a cuprins întregul centru. Oamenii s-au călcat în picioare mai ales, spune presa italiană, datorită faptului că punctele de acces, străzile adiacente erau obturate de vânzători care amplasaseră ilegal tarabe cu ocazia meciului.

Bilanțul tragic a fost de aproximativ 1000 de răniți, dintre care 10 în stare gravă, în situația cea mai critică fiind un copil de 4 ani, călcat în picioare de mulțime. Mulți oameni au fost răniți cu cioburi de sticlă, cutii metalice, garduri etc.

„A fost o nebunie” – a declarat un martor citat de Corriere della Sera – „am auzit sunetul unei petarde și am fost copleșit de oameni, m-au călcat în picioare, am leziuni la un picior deoarece pe jos au fost sparte sticle. Mi-a fost o teamă cumplită.”

Mai mulți martori au auzit strigăte de genul: „este o bombă”, ceea ce contribuit la creșterea haosului.


Citiți și:

«Războiul împotriva terorii» a crescut terorismul cu 6.500%

Un agent israelian retras, specializat în contrainformații, afirmă că turnurile WTC au fost prăbușite prin detonarea de dispozitive nucleare W-54
 

yogaesoteric
31 octombrie 2017

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More