Ei protejează clima în timp ce ne pregătesc pentru sfârșitul lumii…

În calitate de geograf și specialist în geopolitică, Manlio Dinucci ne reamintește că pericolul pe care l-ar putea reprezenta încălzirea globală pentru specia umană este mult mai puțin grav decât amenințarea iernii nucleare pe care anumiți participanți la COP26 ne-o pregătesc cu multă râvnă. La începutul lunii octombrie 2021, Italia a găzduit reuniunea pregătitoare pentru Conferința ONU privind schimbările climatice, COP26, care a avut loc la Glasgow.

Două săptămâni mai târziu, Italia a găzduit și un alt eveniment internațional pe care, spre deosebire de ceea ce s-a petrecut cu primul, guvernul italian a preferat să-l desfășoare în cea mai mare tăcere: manevra de război nuclear Steadfast Noon, organizată de NATO pe cerul din centrul și sudul Italiei.

Sub ordinele Statelor Unite, forțele aeriene din 14 țări membre NATO au participat timp de 7 zile la această manevră, desfășurând la bazele Aviano și Ghedi (Italia) avioane de vânătoare bombardiere capabile să transporte atât arme convenționale, cât și armament atomic.

Aviano, situat în regiunea italiană Friul, servește drept bază permanentă pentru Escadrila 31 de transport aerian din SUA, care are vânătoare-bombardiere F-16C / D și bombe nucleare B61.

Între timp, în Ghedi – tot în Italia, dar în regiunea Lombardia – Escadrila 6 Aeriană italiană dispune avioane de vânătoare-bombardiere Tornado PA-200 și bombe nucleare B61 (SUA).

Federația Oamenilor de Știință Americani (FAS) declara în 2021:
Forțele aeriene italiene au primit misiuni de atac nuclear cu bombe americane, depozitate în Italia sub controlul forțelor aeriene americane, a căror utilizare în acțiuni de război trebuie să aibă autorizația președintelui Statelor Unite”.

Bazele Aviano și Ghedi au fost restructurate pentru a primi avioane de război F-35 înarmate cu noi bombe nucleare B61-12 (SUA). În octombrie 2020, a fost efectuat în Nevada (Statele Unite) testul final de lansare – cu două F-35A și fără încărcături atomice – a noilor bombe nucleare americane B61-12. Aceste noi bombe atomice au ajuns în Italia și 30 de avioane F-35A achiziționate de această țară au fost desfășurate la baza Ghedi, unde erau pregătite pentru atac, la ordinele Statelor Unite, cu 60 bombe nucleare B61 -12 depozitate în aceeași unitate.

La numai o săptămână după ce a participat la exercițiul de război nuclear Steadfast Noon, Italia a participat la Conferința ONU privind schimbările climatice, prezidată de Regatul Unit în asociere cu Italia. Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat cu această ocazie: „Suntem la un minut distanță de miezul nopții și este necesar să reacționăm acum” împotriva încălzirii globale care distruge planeta.

Boris Johnson a folosit imaginea simbolicului „Ceas al Apocalipsei”, dar acel ceas arată de fapt timpul scurt care ne desparte de miezul nopții nucleare. Boris Johnson însuși anunțase în martie 2021 dezvoltarea submarinelor britanice de atac nuclear Astute, la un cost de 2,2 miliarde de dolari fiecare, înarmate cu rachete de croazieră nucleare americane Tomahawk IV cu o rază de acțiune de 1.500 de kilometri și submarinele Vanguard, fiecare înarmat cu 16 rachete balistice americane Trident D5 cu o rază de acțiune de 12.000 de kilometric, capabile să transporte peste 120 de focoase nucleare. Vanguards vor fi înlocuite rapid de noile submarine din clasa Dadnough și mai puternice.

Submarinele britanice de atac nuclear, care navighează deja de-a lungul coastelor rusești, navighează acum și în largul coastei Chinei, plecând din Australia, țară căreia Statele Unite și Regatul Unit îi vor furniza submarine nucleare. După cum vedem, Regatul Unit, care a găzduit conferința pentru salvarea planetei de schimbările climatice, contribuie fericit la accelerarea cursei înarmărilor care atrage lumea spre catastrofa nucleară.

Ținând cont de acest context, un videoclip promoțional al Conferinței privind schimbările climatice este neadecvat. În respectivul videoclip, un dinozaur reprezentativ al unei specii dispărute se ridică la tribuna ONU pentru a alerta oamenii cu privire la necesitatea de a salva umanitatea de încălzirea globală.

Dar studiile științifice au confirmat că nu încălzirea climei a ucis dinozaurii, ci, dimpotrivă, o răcire generală a planetei cauzată de impactul unui meteorit uriaș care a ridicat nori de praf de o asemenea magnitudine încât au umbrit soarele o perioadă lungă de timp.

Este exact ceea ce s-ar petrece în cazul unui război nuclear. Pe lângă distrugerea de proporții catastrofale și efectele radiațiilor nucleare care ar afecta întreaga planetă, un conflict nuclear ar provoca, atât în zonele urbane, cât și în zonele împădurite, incendii atât de uriașe, încât cortinele de fum groase ar ascunde soarele, ceea ce ar duce la o răcire a climei care ar dura ani de zile, adică o iarnă nucleară foarte lungă.

Printre consecințele unei ierni nucleare ar fi dispariția majorității speciilor de plante și animale pe care le cunoaștem astăzi și efectele devastatoare asupra agriculturii. Frigul și foamea ar reduce posibilitățile de supraviețuire ale puținilor oameni rămași în viață, ceea ce ar duce la dispariția speciei umane prin „răcire nucleară”.

*****

Guterres: „Nu mai tratați natura ca pe o toaletă

Secretarul general al ONU, António Guterres, a arătat direct spre norii întunecați care atârnau deasupra orașului Glasgow: „Optimismul pentru climă este o iluzie”.

Guterres le-a reamintit liderilor să abordeze prioritățile societății civile, cu referire directă la Trainspotting: „Este necesar să ascultăm, să acționăm și să alegem cu înțelepciune. Alegeți ambiția, alegeți solidaritatea, alegeți să protejăm viitorul și să salvăm umanitatea”.

Este timpul să spunem: ajunge! Nu mai brutalizați biodiversitatea, să nu ne mai sinucidem cu carbon, nu mai tratați natura ca pe o toaletă (…) și să vă săpați propriul mormânt”, a spus Guterres în cadrul ceremoniei de inaugurare a summit-ului liderilor COP26 din orașul Glasgow.

Sir David Attenborough: „Schimbarea climatică este cea mai mare amenințare a noastră din mii de ani”

Cu vocea lui telurica, bazându-se ocazional pe imagini ale naturii, mărturii și statistici dramatice, naturalistul David Attenborough a vorbit din experiența celor 95 de ani ai săi: „Am urmărit declinul naturii de-a lungul vieții; poți fi martorul unei recuperări minunate (…) Cheia este să răsturnăm o cifră, 414 particule pe milion de CO2 din atmosferă, cifră care a crescut spectaculos în ultimele decenii”.

Omenirea a prosperat în ultimii 10.000 de ani datorită în principal stabilității climei, care a fost posibilă în timp ce ne situam sub 350 ppm”, a amintit Attenborough. „Ființa umană este o specie care s-a remarcat totdeauna pentru că știe să rezolve problemele. Am identificat problema și avem soluțiile în mână. Este necesar să folosim această oportunitate pentru a crea o lume mai egalitară. Motivația noastră nu ar trebui să fie teama, ci speranța. Lumea ne privește”, a asigurat naturalistul.

Prezența la Glasgow a unor lideri precum președintele nord-american Joe Biden – sub auspiciile fostului vicepreședinte Al Gore și a trimisului său special pentru climă John Kerry – și prim-ministrul indian Narendra Modi, deosebit de efuziv față de Johnson însuși și secretarul general al ONU Antonio Guterres, a deturnat atenția asupra absenței notorii a Chinei.

Citiți și:
COP26 – Elita globalistă pentru schimbări climatice
«Ceasul Apocalipsei» este la «3 minute de miezul nopţii», spun experţii

 

yogaesoteric
2 aprilie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More