Elitele pregătesc controlul total pe aeroporturi: Două companii americane înlocuiesc biletele de avion cu recunoașterea facială și amprentele

 
 

Două companii americane testează un sistem de îmbarcare doar pe bază de recunoaştere facială sau amprente, astfel biletele de avion ar putea deveni istorie.

Sistemul va fi testat mai întâi cu ajutorul clienţilor fideli. Ei vor fi verificaţi cu ajutorul unui aparat care va face o scanare a feţei şi o va compara cu pozele paşapoartelor din baza de date a Statelor Unite.

Iniţiatorii acestui proiect cred că astfel călătorii vor pierde mai puţin timp cu îmbarcarea. În plus, nu va mai exista posibilitatea de a călători cu acte false.

Această metodă nu este însă pe placul tuturor. Criticii sunt îngrijoraţi în ceea priveşte respectarea intimităţii pasagerului şi păstrarea secretului asupra datelor personale.

Reprezentanţii companiilor aeriene spun însă că datele personale vor rămâne pe severele companiei atât timp cât un pasager este clientul acelei companii, iar în orice moment, oricine poate cere să îi fie şters contul.

Citiți și:
Big Brother ia proporţii foarte mari în Australia
SUA vor să ne ceară conturile de Facebook când solicităm viză

 

yogaesoteric
21 octombrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More