Emmanuel Macron despre Eurafrica – tărâm de rasă mixtă al imigrației și încrucișării
O creștere a populației „explozivă” în Africa va face ca Europa să intre într-o epocă de migrație în masă „fără precedent”, a afirmat Emmanuel Macron, susținând că destinele celor două continente sunt „legate”.
„Fenomenul migratoriu cu care ne confruntăm va fi unul istoric”, a declarat președintele francez într-o apariție televizată în luna aprilie a.c., în care a anunțat că „sărăcia cruntă”, „schimbările climatice” și „conflictele geopolitice” îi va împinge pe africani să năvălească în Europa „timp de mulți ani”. Pentru a-și susține punctul de vedere, Macron a remarcat creșterea „explozivă” a populației pe continentul african, adăugând că fenomenul a fost „descris foarte convingător” de către jurnalistul și profesorul franco-american Stephen Smith, într-o carte recentă intitulată Goana către Europa.
„[Africanii] se îndreaptă în mare parte către Europa deoarece continentul [Europei] nu e o insulă, datorită locației noastre, și pentru că Europa își are destinul unit cu Africa”, a declarat cu vehemență personalitatea franceză pro-UE în decursul interviului de două ore.
Smith, expertul în problemele Africii la care a făcut referire Macron în timpul apariției sale pe BFMTV, estimează că numărul africanilor domiciliați în Europa va crește de la nouă milioane la 150-200 de milioane în următorii 30 de ani.
În cartea Goana către Europa, profesorul Universității Duke descrie un transfer de populație masiv, fără precedent, aflat încă în faza incipientă, despre care afirmă că va fi – „paradoxal” – provocat în mare parte de ajutoarele financiare occidentale ce vor finanța călătoriile migranților din Africa.
Susținând că dorește să ofere o părere de expert „imparțială” despre cum explozia demografică din Africa va afecta Europa, Smith a evidențiat în cartea sa un număr de scenarii diferite despre care crede că pot reieși din această situație.
„Cel mai optimist” dintre acestea – potrivit Le Figaro – este „Eurafrica”, în care migrația în masă ar duce la o Europă „primitoare”, multiculturală, ce „ar îmbrățișa pe deplin noțiunea unui «tărâm de rasă mixtă al imigrației și încrucișării»”.
Acest scenariu ar presupune sfârșitul sistemelor de asistență socială în Europa, a spus Smith, remarcând incompatibilitatea imigrației pe scară largă și a programelor generoase de asistență socială.
Un alt posibil scenariu, „Fortăreața Europa”, implică o „bătălie în general considerată de necâștigat și chiar rușinoasă”, dar despre care Smith spune că „își are motivațiile și șansele sale de reușită”, remarcând eficacitatea tratatelor UE cu Libia și Turcia pentru a opri influxul de migranți.
Citiți și:
yogaesoteric
7 noiembrie 2018