Emoţia este cumul de gânduri

 

Ca să înţelegi de ce starea dă experienţa şi nu invers, este important să înţelegi în primul rând cum ajungi să simţi o anumită stare.

Emoţiile au drept sursă o acumulare de gânduri care are loc de obicei în subconştient. Cu alte cuvinte, nu eşti conştient de acumularea respectivă. Este ca şi cum ai pune cartofi pe rând în sac, fără să te uiţi la sac. La un moment dat, te trezeşti cu faptul că există un sac plin lângă tine, dar nu ştii de unde a apărut fiindcă tu doar ai mutat cartofi dintr-o parte în alta.

La fel este şi cu gândurile. În mod esenţial, prin gând creezi realitatea. Numai că subconştientul este un aspect esenţial al realităţii tale. Gândurile pe care le rulezi conştient reprezintă doar o mică parte din tot ceea ce rulezi tu permanent la nivelul universului interior.

Fiecare gând are o vibraţie a lui specifică. Iar tendinţa generală a oamenilor este aceea de a întreţine gânduri de o vibraţie asemănătoare. Adică rareori spre deloc i se petrece cuiva să gândească acum că ar ucide pe cineva, iar peste o secundă că iubeşte pe toată lumea. Între un gând care reflectă moartea şi unul care reflectă iubire există o diferenţă vibraţională semnificativă.

În mod normal însă, majoritatea oamenilor întreţin gânduri de o vibraţie asemănătoare pe durata zilelor, de-a lungul vieţii lor. Când suficient de multă energie gând a fost rulată pe o anumită frecvenţă, ajungi să experimentezi o emoţie care are desigur şi o asociere biochimică la nivelul trupului.

Dacă ai rulat gânduri de o vibraţie înaltă, vei simţi iubire, compasiune şi alte emoţii de o vibraţie înaltă. Dacă ai rulat gânduri de vibraţie joasă, vei simţi frică şi alte emoţii de vibraţie joasă. Prin urmare, tu prin gând îţi creezi realitatea, iar o emoţie pe care o simţi la un moment dat şi o stare pe care o ai, este rezultatul gândurilor rulate în minte.

Realitatea experimentată se conformează

Ajunşi aici, este nevoie să aducem în discuţie scara nivelelor de conştiinţă prezentată de David R. Hawkins pentru ca aceste aspecte să aibă ceva mai mult sens. Ideea este că fiecărui nivel de conştiinţă îi sunt asociate anumite potenţialităţi din spaţiul cuantic. Din spaţiul unde există o infinitate de posibilităţi, conform vibraţiei gândurilor şi stării pe care o ai la un moment dat, sunt aduse spre experimentare diverse aspecte.

Poţi considera că Universul consultă mai întâi vibraţia ta, iar mai apoi îţi livrează din spaţiul cuantic ceea ce este perfect compatibil cu vibraţia a ceea ce eşti.

Prin urmare, nici măcar nu se poate pune problema ca o situaţie sau om să îţi genereze ţie o anumită stare în mod obiectiv. De fapt, gândurile îţi dau starea, iar conform cu ceea ce tu eşti, anumite experienţe şi oameni apar în realitatea ta. Experienţele şi comportamentul, sau vorbele pe care ţi le adresează oamenii nu fac altceva decât să reflecte ceea ce tu eşti.

Prin urmare, este extrem de important pentru o viaţă împlinită să înţelegi că nu experienţele te fac să te simţi cumva, ci tu alegi experienţele prin vibraţia a ceea ce eşti. Alege să radiezi iubire şi realitatea îţi va reflecta asta cu siguranță. Alege să radiezi compasiune şi realitatea se va conforma reflectând vibraţional exact ceea ce simţi.

Citiţi şi:

Nimic nu este solid, totul este energie – oamenii de ştiinţă explică fizica cuantică

Viața, o cuantă de energie

Legea rezonanţei


 

yogaesoteric
6 iulie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More