Erdogan iese la atac împotriva SUA, spunând că deţine documente clare care arată faptul că America susţine ISIS

O acuzaţie oficială extrem de gravă a lui Erdogan, care iată zdruncină relaţiile Turciei cu SUA pentru totdeauna…


De cele mai multe ori, pe parcursul războiului din Siria au apărut evidenţe ale implicării sub o formă sau alta a Turciei în sprijinirea teroriştilor ISIS. Confuzia părea din ce în ce mai mare odată cu atentatele de pe teritoriul Turciei soldate cu sute de morţi, revendicate de ISIS. În acelaşi timp, observam rutele cisternelor cu petrol de contrabandă traversând graniţa dintre Siria şi Turcia, în direcţia Turciei, din zonele ocupate de ISIS în Siria. Pe de altă parte, părea evidentă implicarea majoră a lui Bilal Erdogan, fiul lui Recep Erdogan, în tranzacţii ilegale cu petrol cu ISIS şi direcţionarea petrolului către Israel.

Dar, pentru că americanii nu au avut curajul să îl incrimineze pe Erdogan, părea că totul face parte dintr-o alianţă turco-americană care favorizează ISIS în vederea obţinerii unor avantaje clare, printre care trasarea unei noi rute petroliere care să lege Qatarul şi Arabia Saudită de sudul şi vestul Europei.

Dar Erdogan ştie că în politică, la fel ca şi în luptă, este important cine dă prima lovitură şi astfel a ieşit la rampă, aruncând pe piaţa informaţiilor dovezi care arată clar că SUA a ajutat ISIS. Este limpede că toată lumea ştia acest lucru, dar venind din gura lui Erdogan, un aliat al SUA şi într-un moment extrem de dificil pentru americani, în care se discuta din ce în ce mai mult trasarea unor noi graniţe geopolitice mondiale, acțiunea lui apare ca o deconspirare a americanilor şi chiar mai mult, ca o învinuire a lor pentru milioanele de morţi şi distrugeri de proporţii din Orientul Mijlociu.

Acest pas al lui Erdogan va face ca aliaţii SUA din zonă: Arabia Saudită, Emiratele Arabe, Qatarul, Bahreinul, Kuweit-ul şi altele să intre în alertă şi să tremure anticipând momentul următor, multe dintre ele fiind „brațul lung” al americanilor, care au generat terorism internaţional şi au însămânţat moartea pe toate meridianele globului, dar, mai mult, au creat mutaţii demografice către Europa, care vor schimba pentru totdeauna soarta continentului.

În cuvântarea din 23 decembrie de la Ankara, Erdogan spunea că „Americanii oferă susţinere multiplă grupurilor teroriste din Orientul Mijlociu, inclusiv ISIS”, adăugând că „forţele coaliţiei formată de SUA oferă susţinere clară teroriştilor ISIS, grupărilor kurde, grupărilor al-Nusra şi al-Qaeda. Turcia are dovezi clare, susținute de documente, fotografii şi imagini video…”, spunea Erdogan, conform Reuters.

Fără discuţie că această informaţie nu este o surpriză, ci doar o confirmare, dar venind din partea lui Erdogan, președintele Turciei, are o mare importanță.

În raportul Pentagonului din mai 2015 se arată clar că ISIS a fost creată de Pentagon şi CIA, ca o unealtă prin care să fie eliminat de la putere Bashar al-Assad, după care jocul şi traseul petrolului să fie bine conturat împreună cu ţările arabe din Golf, conduse de alţi aliaţi criminali ai SUA, Arabia Saudită…

Apariţia şi declaraţiile lui Erdogan au venit într-un moment extrem de dificil pentru ambele ţări, Turcia şi SUA, dar Erdogan a lovit primul şi pare să ştie de ce o face. În primul rând pentru a testa capacitatea SUA de a răspunde, iar în al doilea rând, pentru a face un prim pas în eliminarea echipamentelor NATO din Turcia şi îndreptarea atenţiei către Rusia şi o colaborare în Balcani, care îi va putea repune economia pe picioare.

După doar câteva zile de la „palma” dată de Erdogan diplomaţiei americane, Washingtonul a acuzat Rusia de sponsorizarea terorismului în Siria.

Rusia a arătat că noul buget al SUA, trecut prin Congres, este de natură să destabilizeze şi mai mult situaţia din Siria, prin crearea unor breşe financiare clare pentru finanţarea de către SUA a aşa-zişilor rebeli sirieni, de fapt un amestec de grupări teroriste coordonate de SUA, la care ar trebui să ajungă armele. Nimeni nu înţelege de ce aceşti rebeli trebuie să existe şi mai ales să fie finanţaţi de SUA, din moment ce în Siria există un guvern ales democratic. Dar atunci când intervin americanii, este clar că logica este a lor şi în favoarea lor, indiferent de numărul de cadavre lăsat în urmă.

Rusia a anunţat că noul buget al „apărării” SUA şi modul cum sunt implicate şi finanţate grupările teroriste sunt considerate ca acte ostile ale SUA îndreptate împotriva Rusiei şi intereselor ei în Orientul Mijlociu, care face eforturi susţinute, umane şi materiale, pentru eliminarea terorismului internațional şi mai ales al celui din Siria.

Odată cu afirmaţiile lui Erdogan au apărut şi comentariile ministrului Apărării iranian, Hossein Dehghan, care spunea, legat de implicarea SUA în susţinerea terorismului, că Washingtonul nu este deloc serios în eradicarea terorismului şi mai ales în lupta cu ISIS, ba mai mult, „America alimentează terorismul în zonă şi doreşte ca tensiunea creată de acest terorism şi grupările care îl susţin să rămână şi să fie activă în Orientul Mijlociu”.

Dehghan mai adaugă că „Iranul nu a avut nicio acţiune militară coordonată cu forţele SUA, nu va avea niciodată şi nu va colabora cu SUA în privinţa terorismului, pentru că ar fi inutil, atâta timp cât America generează această coaliţie teroristă şi o întreţine”.

Ce va putea face acum SUA pentru a-i închide gura lui Erdogan şi pentru a portretiza în continuare Rusia drept ţap ispăşitor pentru tot ceea ce se petrece în Orientul Mijlociu? Mai nimic, pentru că zarurile sunt aruncate de Erdogan, iar crearea unei alte poveşti cu ruşii criminali şi zeci de copii morţi în Alep datorită armatei guvernamentale siriene nu îi mai ajută pe americani.


Citiţi şi:

Erdogan, acuzaţii grave la adresa politicii duse de Washington

Asta e bomba bombelor: Hillary Clinton, membru fondator al ISIS

«SUA sunt principalul stat terorist. Din nefericire Europa li se supune» – Acuzaţiile îndreptățite ale unui intelectual american pertinent

 

yogaesoteric
6 februarie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More