‘Este foarte periculos să crezi că măștile de față ar putea modifica jocul atunci când vine vorba de Covid-19’


Cel mai important expert în boli infecțioase din Suedia susține că este „foarte periculos” dacă oamenii cred că purtarea măştilor va opri răspândirea coronavirusului. Anders Tegnell, epidemiolog-șef la Agenția de Sănătate Publică din Suedia, și-a exprimat în mod repetat scepticismul asupra măștilor faciale ca modalitate de prevenire a transmiterii virusului, informează Mediafax.

„Este foarte periculos să crezi că măștile de față ar putea modifica jocul atunci când vine vorba de Covid-19”, a afirmat Tengell.

El a argumentat că în țările în care masca a devenit obligatorie, precum Belgia și Spania, rata îmbolnăvirilor a continuat să crească. La fel s-a petrecut şi în ţara noastră.

„Măștile de față vin în completarea altor aspecte atunci când toate acestea se aplică în locuri sigure. Dar să începeți să aveți măști pentru față și apoi să credeți că vă puteți aglomera în autobuze sau centre comerciale – aceasta este cu siguranță o greșeală”, a explicat specialistul.

„Cum cifrele sunt în scădere în Suedia, nu are niciun rost să purtăm măști, nici măcar în transportul public”, a subliniat Tegnell.

Potrivit acestuia, dovezile privind eficacitatea utilizării măștilor faciale au fost „uimitor de slabe”.

„Sunt surprins că nu avem studii reprezentative care să arate efectele pe care măștile le au de fapt”, a declarat imunologul.

Suedia este una dintre puținele țări care nu au acceptat intrarea în carantină din primăvara anului 2020, concentrându-se pe o abordare diferită, care viza dobândirea unei imunități de turmă. Strategia lor a avut un real succes, actualmente înregistrându-se extrem de puţine cazuri de Covid-19 în această ţară, în jur de 10 persoane internate la ATI, şi între 0 şi 6 decese pe zi, începând de la 1 august.


Citiţi şi:

Și dacă măștile nu doar că nu ajută, dar chiar dăunează? Ce spun unele studii și unii medici despre purtarea măștilor pentru combaterea epidemiei
Prostia se adâncește și devine tehnologică: Mască ‘smart’ care se conectează la telefon

yogaesooteric
28 septembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More