Eternul feminin se reflectă în sufletul fiecărui bărbat


Pentru fiecare bărbat, poziţia Lunii în semnele zodiacale
ne dezvăluie cum este femeia sa interioară

de Andreea Manolescu

Sufletul oricărui bărbat conţine în el imaginea eternului feminin sau, altfel spus, femeia lui interioară sau anima. Din punct de vedere astrologic, acest aspect poate fi determinat dacă cunoaştem poziţia Lunii în astrograma natală. Dacă planeta Venus indică tipul de femeie de care un b


ărbat
este atras la nivel fizic, Luna indică ce fel de femeie îşi doreşte el la nivel intim, sufletesc şi
reflectă cea mai intimă nevoie a inimii lui.


Cu alte cuvinte, aceasta indică “sufletul lui pereche”, ceea ce pe el îl completează cel mai mult, contrapartea lui feminină.Luna în Berbec

Bărbatul cu Luna în Berbec are o emotivitatea intensă, deseori incontrolabilă. Are un suflet înflăcărat, exuberant şi extrem de pasional. El simte să-şi exprime emoţiile şi să-şi manifeste trăirile într-un mod spontan şi promt. Natura sa interioară este una efervescentă şi vulcanică, fiind fascinat de femeile puternice, dornice să se bucure împreună cu el de energia erotică colosală de care dispune.

Femeia lui interioară este pasională, aventuroasă, plină de iniţiativă, competitivă şi cu o voinţă puternică. Aleasa lui este o femeie combativă, capabilă să îl facă să se implice, dar şi să lupte alături de el, fiindu-i atât iubită, cât şi camarad pe câmpul de luptă.

Acest bărbat trebuie să-şi controleze tendinţele către instabilitate emoţională şi accesele de furie, şi să nu dea curs acestor manifestări în prezenţa fiinţei iubite. Pentru acest bărbat este foarte important să înţeleagă că “războiul” se duce în interiorul lui şi nu în afara lui.


Luna în Taur

Bărbatul care are Luna în Taur are un suflet cald şi ospitalier. El posedă un accentuat simţ practic, fiindu-i uşor să-şi manifeste sentimentele prin acţiuni concrete; latura hedonistă a sufletului său îl predispune către stabilitate şi siguranţă şi va căuta să îşi împlinească aceste nevoi sufleteşti alegându-şi o iubită

mămoasă” şi pricepută la treburi casnice, gospodăreşti.

Femeia lui interioară este statornică, puternică, capabilă să ofere siguranţă şi să se ocupe de viaţa bărbatului, pe toate planurile.
Îi plac femeile vitale, practice, capabile să poarte de grijă casei şi familiei. Îşi doreşte o femeie tradiţionalistă, o femeie care nu cere niciodată nimic, dar care ştie să dea, să hrănească, să primească oaspeţi, care să perpetueze modul lui de gândire şi dragostea pentru familie şi casă.

Acest bărbat trebuie să urmărească să nu proiecteze asupra iubitei sale propiile trăsături negative, care sunt posesivitatea, ataşamentul şi trândăvia, fiind absolut necesar ca el să se maturizeze pentru a se elibera de obsesia posesivităţii.Luna în Gemeni

Acest bărbat, care are Luna în Gemeni, are un suflet de adolescent, plin de prospeţime şi exuberant, dar totodată el manifestă nestatornicie şi capriciozitate. El este extrem de dinamic în plan emoţional şi din această cauză emoţiile apar şi dispar cu viteza luminii. Are tendinţa să-şi raţionalizeze prea mult sentimentele.

Femeia interioară a acestui bărbat are o natură foarte jucăuşă şi spontană, cu un aer adolescentin. Această femeie este puternică la nivel mental, îi place să comunice şi să aibă foarte mulţi prieteni. Bărbatul având Luna în Gemeni poate fi atras de femei tinere şi imature emoţional, deoarece acestea îi pot oferi iluzia tinereţii, satisfăcându-i totodată nevoia de cucerire şi seducţie, mai ales în plan verbal şi mental.

Acest nativ trebuie să înţeleagă că această manieră de a trăi emoţiile, cu repeziciune, îl va aduce în imposibilitatea implicării sale în relaţii de iubire stabile, durabile. Totodată, acest bărbat trebuie să-şi elimine definitiv tendinţa de a da vina pe fiinţa iubită, pe care o percepe ca fiind insensibilă la nevoile şi necesităţile lui.


Luna în Rac

Luna în zodia Racului va dezvălui, în bărbatul care acest aspect în astrogramă, un suflet copilăros şi candid, sensibil şi romantic, fiind capabil de emoţii intense şi foarte profunde. Acest bărbat manifestă o intuiţie extraordinară dar, în acelaşi timp, este o fiinţă în care emoţiile se dezvoltă în interior şi deseori fără a se manifesta în plan concret. Nevoia de afectivitate, mai ales de stabilitate afectivă, este stringentă pentru el şi, de aceea, familia şi intimitatea căminului sunt valorile lui cele mai importante.

Femeia lui interioară este o femeie-copil, uşor ingenuă şi lipsită de personalitate puternică; o feminitate proaspătă, creativă, dar care urmează să fie descoperită. Acest bărbat va fi atras în mod deosebit de femei rafinate, feminine, romantice şi visătoare, de femei tinere, lipsite de protecţie, dar foarte empatice, dispuse să „ia forma” dorită de bărbat.

Acest nativ riscă însă să se îndrăgostească de femei care nu-l iubesc, care vor doar să fie protejate şi întreţinute, fără să aibă nici cea mai mică idee despre ce înseamnă o relaţie adevărată.Luna în Leu

Acest bărbat are un suflet foarte luminos, el împărtăşeşte lumina soarelui şi de aceea este regal, emanând căldură afectivă şi multă siguranţă. E pasional, extrem de înfocat, capabil de elanuri deosebite, dar şi de orgoliu şi de intransigenţă, dacă nu-i este recunoscută valoarea. Sufletul său are un puternic simţ al onoarei, dar are o nevoie pregnantă de afirmare şi de a face impresie asupra oricui, oriunde s-ar duce.

Bărbatul cu Luna în Leu se va simţi foarte bine alături de o femeie asemănătoare idealului său feminin interior: autoritară, mândră, care este în permanenţă în centrul atenţiei şi admirată pentru calităţile ei, făcându-l asftel pe el să strălucească. Este atras de femei pasionale, creative şi cu o mare încredere în ele, care sunt capabile de emoţii nobile şi care ştiu întotdeauna ce vor.

E foarte important pentru acest bărbat să-şi conştientizeze propria latură iraţională, impulsivă şi total egocentrică şi mai ales să nu o mai proiecteze asupra iubitei sale.


Luna în Fecioară

Nativul cu Luna în Fecioară are o fire analitică şi reţinută în a-şi exprima emoţiile şi sentimentele. El calculează şi analizează totul şi va manifesta în exterior doar ceea ce decide că este neapărat necesar şi util celorlalţi.

„Anima” sa, femeia interioară a acestui bărbat este reprezentată de o femeie cu o foarte mare puritate sufletească şi naturaleţe, având un aer de castitate. El are un caracter integru şi, tocmai din acest motiv, îşi îndreaptă întreaga atenţie asupra unei femei foarte riguroase, capabilă să-şi manifeste sentimentele, dar care să aibă şi un simţ moral foarte dezvoltat.

Acest bărbat prezintă însă şi multe rigidităţi sufleteşti şi uneori nu are acces la propriile lui sentimente, fiindu-i dificil să-şi exteriorizeze emoţiile şi trăirile profunde. Din această cauză, el poate percepe femeia ca fiind inferioară bărbatului.


Luna în Balanţă

Acest bărbat are un suflet deosebit, foarte delicat şi romantic, Luna în Balanţă fiind legată de emoţiile rafinate şi de frumuseţea înţeleasă ca simţ al esteticii şi armoniei. Este un bărbat cu un deosebit simţ al frumosului şi al simetriei; el are nevoie să fie înconjurat de lucruri şi persoane rafinate şi iubeşte tot ceea ce este artistic şi perfect.

El va căuta o femeie asemenea idealului său feminin interior: desăvârşită, rafinată şi căreia să nu i se poată reproşa nimic cu privire la aspectul său exterior. Acest bărbat va fi cucerit de o femeie delicată şi plină de eleganţă care să-i împărtăşească gustul pentru artă şi armonie, ea însăşi fiind un ideal de frumuseţe şi feminitate.

Acest bărbat trebuie să înţeleagă că înăuntrul său se ascunde un adevărat artist, că frumuseţea şi valorile absolute sunt de fapt în interiorul fiinţei lui şi astfel va reuşi să se ridice deasupra coruptibilităţii realităţii şi imperfecţiunii acestei lumi.


Luna în Scorpion

Nativii bărbaţi cu Luna în Scorpion ascund un suflet destul de complex, plăsmuit din dorinţe, pasiuni şi provocări, dar şi din temeri şi resentimente faţă de reprezentantele sexului frumos. Emoţiile acestui bărbat sunt foarte puternice, ambivalente, greu de controlat, pentru că uneori ele pendulează între dragoste intensă şi ură la fel de intensă. Aceşti bărbaţi au o conştiinţă morală deosebită, fiind înzestraţi cu intuiţie şi abilităţi psihice.

Datorită acestui aspect al Lunii, femeia lui interioară este misterioasă, provocatoare şi pasională, care emană magnetism şi are o energie sexuală foarte mare. El va dori ca iubita lui să fie pătimaşă şi năvalnică în plan erotic, dominată de emoţii la fel de intense şi profunde ca ale sale.
El apreciază femeia luptătoare care va face tot ce-i va sta în putinţă pentru a fi cu el, pentru a-l cuceri şi chiar pentru a-l domina.

Acest nativ va trebui să urmărească să integreze stările erotice pe care le trăieşte cu atâta frenezie într-un mod cât mai rafinat şi elevat, nelăsându-se dominat doar de plăcere şi pasiune; de asemenea, el trebuie să îşi controleze impulsurile şi emoţiile negative, distructive cu care se mai confruntă, transformându-le în stări extatice, divine.Luna în Săgetător

Bărbatul care are Luna în Săgetător are un suflet dornic de aventură şi de cunoaştere; există o latură a personalităţii sale care nu ştie să se mulţumească cu ceea ce are şi care este veşnic în căutare de mai mult, de mai bun, de ceva nou: o filosofie, o idee, un răspuns la nenumăratele întrebări care vin din adâncul fiinţei lui.
Nativul este înclinat către explorare, în diverse sensuri, de la călătorii prin lume, până la căutări intelectuale şi spirituale. Ei au o mare disponibilitate emoţională şi pot iubi oamenii şi conjucturile de viaţă fără să se ataşeze de cineva sau de ceva, păstrându-şi un mare grad de libertate interioară.
Femeia sa ideală este sportivă, cuceritoare, aventurieră şi activă, veşnic în căutare de ceva care nu îi este la îndemână. Femeile care îl atrag sunt în permanentă mişcare, şi-şi doresc un viitor care poate fi mereu îmbunătăţit, sunt fiinţe optimiste şi pline de efervescenţă, cu înalte valori morale şi convingeri proprii ferme.

Acest bărbat poate ajunge să vadă doar nestatornicia în universul feminin şi să gândească că femeile nu merită nici un fel de încredere deoarece sunt absolut imprevizibile. El trebuie să urmărească să depăşească această viziune eronată, conştientizând că el este cel care se îndrăgosteşte de femei „îndepărtate”, fie din punct de vedere geografic, fie cultural. Tocmai această tendinţă pe care o are îl aduce în imposibilitatea să aibă relaţii amoroase durabile şi stabile.


Luna în Capricorn

Această poziţionare a Lunii în zodia Capricornului poate să inhibe serios pornirile lăuntrice ale bărbatului care are în astrogramă acest aspect, astfel că acesta tinde să pară rece şi închis în sine, dar capabil de mari eforturi făcute în tăcere şi cu stoicism, şi adeseori, de mari sacrificii pentru alţii. Conştiinţa propriei capacităţi de mobilizare şi de efort îl poate face să-şi asume responsabilitatea şi autoritatea faţă de ceilalţi, dar, la extrema cealaltă, el poate tinde să impună altora atitudini şi conduite obositoare sau frustrante, pentru a-i disciplina. Nativul are nevoie să-şi controleze emoţiile ca să îşi poată menţine poziţia de autoritate în care se simte el însuşi în faţa celorlalţi.

Femeia interioară a acestui nativ este responsabilă şi matură, dând dovadă de consecvenţă în acţiunile sale. El va căuta o femeie care să îi ofere în primul rând stabilitate şi siguranţă emoţională, aşteptându-se ca aceasta să fie şi eficientă şi independentă, lucruri pe care, dacă nu le-a recunoscut mai întâi în propria persoană, le va percepe ca pe un refuz sau ca pe o detaşare emoţională, simţindu-se respins şi neacceptat.  

Este foarte important ca acest bărbat să înveţe să devină stăpânul universului său interior, astfel încât să nu proiecteze nevoia sa de maturitate emoţională asupra femeilor, pe care mai apoi să le considere nesimţitoare, incapabile să îi ofere afecţiunea dorită.Luna în Vărsător

Nativii bărbaţi cu Luna în Vărsător sunt nonconformişti şi inventivi, tinzând să revoluţioneze mediile în care trăiesc, sunt foarte prietenoşi şi se integrează cu uşurinţă în grupurile sociale. Se simt atraşi foarte mult de tehnologiile de ultimă oră, dar şi de ocultism, şi asta mai ales datorită faptului că ei nu se mulţumesc să acţioneze tradiţional, numai cu mijloacele folosite de majoritatea semenilor lor.

Femeia interioară a acestui bărbat este cu siguranţă modernă şi neconvenţională, este o femeie care trăieşte mai mult cu mintea decât cu sufletul şi care simte că nu aparţine timpului în care trăieşte. Acest bărbat îşi doreşte o femeie independentă, adaptabilă la orice schimbare survine în viaţa sa şi care să accepte relaţii de cuplu fără obligaţii.

Nativul trebuie să îşi transforme atitudinea de neimplicare emoţională şi tendinţa de a nu respecta convenţiile sociale. Trebuie să fie foarte atent ca în relaţiile sale cu femeile să nu confunde prietenia cu iubirea.


Luna în Peşti

Sufletul acestui bărbat este sensibil, artistic, cuprins deseori de visare, fantezie şi detaşare. Acestui bărbat îi place să stea departe de realitate şi se simte liniştit doar atunci când are parte de o primire călduroasă şi de un schimb emoţional intens cu fiinţa iubită. Emoţiile sale sunt intense şi, de regulă, bine ascunse privirilor curioase, prin zâmbetul său strălucitor şi atitudinea copilărească pe care o emană.

Femeia interioară a acestui bărbat este foarte sensibilă şi visătoare, înzestrată cu o foarte mare intuiţie şi putere de a empatiza. Această femeie este foarte devotată şi este capabilă de foarte multe sacrificii. Ea va trebui să îl ajute să îşi cunoască propria sa lume a sentimentelor şi trăirilor lăuntrice, cu potenţialul ei emoţional imens de care dispune.

Acest bărbat trebuie să urmărească să nu trăiască într-o lume a viselor şi a himerelor, pierzând contactul cu realitatea, ci să caute să pătrundă cât mai adânc în profunzimile sufletului său, menţinând constant o stare de luciditate şi claritate asupra întregii sale fiinţe.
 
 


Citiţi şi:Arhetipurile sufleteşti feminine
 yogaesoteric

iunie 2007

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More