Europa, condusă spre dezastru

La sfârșitul lunii decembrie 2022, prețul gazelor a scăzut cu 48% față de indicatorul de la sfârșitul lunii noiembrie și a fost de aproximativ 845 de dolari / mia de metri cubi, potrivit datelor Bursei londoneze ICE referitor la contractele futures pentru lunile ianuarie și februarie 2023. (ziuanews.ro)

Principalul factor în această scădere a prețurilor a fost vremea foarte caldă în Europa și rezervele mari de gaze din depozite. Păi dacă sunt pline, unde să mai stochezi?

Acuma, fiți atenți! Pe 30 noiembrie, contractele futures pe gaz au încheiat licitațiile la nivelul de aproximativ 1.558 dolari / mia metri cubi. Pe 30 decembrie, licitațiile s-au închis la nivelul de 845 de dolari, ceea ce reprezintă cu 48% mai puțin comparativ cu indicatorul de la sfârșitul lunii noiembrie.

Ce-a făcut Ursula, deci? A obligat țările UE să cumpere gaz, să umple depozitele, la un preț cu 48% mai mare. Prețul gazului, până în luna iulie 2022, a fost același ca și cel dinainte de începerea războiului. După care s-a decis să se renunțe la gazul rusesc. Și s-au umplut stocurile din țările UE apoi la un preț cu aproape 50% mai mare.

De unde a venit? În principal gaz lichefiat din USA, plus gaz tot rusesc, dar venit prin intermediari. Unde s-a dus surplusul ăla de bani, deci? Cine a pierdut aici? Țările UE, evident.

Dacă vei corela asta cu banii dați pe un surplus irațional de vaccinuri – contracte secretizate pentru 70 de ani – care a fost distrus apoi, n-ai cum să nu recunoști – doar dacă ești imbecil – că Ursula nu joacă pentru țările UE. Și cum numărul ăstora care nu recunosc e majoritar……. Cine suferă? Noi, popoarele europene.

Siguranța cu care acești bruxellezi joacă soarta popoarelor europene este necesar să te cutremure. Dacă n-au nicio frică, înseamnă că se bazează pe ceva. Pe ce oare? Răspunsul e unul singur: pe imbecilizarea în masă.

Citiți și:
Presa germană o atacă pe șefa Comisiei Europene: Ursula – marioneta americanilor
Rămâneți pe loc și priviți cum se sinucide Europa

 

yogaesoteric
17 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More