Europarlamentarul Carmen Avram nu se lasă și intervine într-o zonă în care multinaționalele fac legea, din ce în ce mai mult și mai discriminatoriu

Europarlamentarul Carmen Avram nu se dezminte: urmărește cu atenție și punctează orice tentativă de atac la agricultura și industria alimentară românească. Fosta realizatoare de top își pune în slujba acestor demersuri uriașa notorietate – drept pentru care șansele ca să apară și reacții sunt foarte mari.

Un recent demers al său se referă la o marcă românească, dar situația pare a fi reprezentativă pentru investițiile autohtone din domeniu. 

„Cineva pare că își dorește foarte tare ca investițiile românești (din România!) să moară. În chinuri, dacă se poate”, scrie dur Carmen Avram, aducând în atenţie „cel mai recent caz de abuz și discriminare” de care a auzit: cel al proprietarului unei mărcii comerciale de înghețată.

Carmen Avram arată că respectivul om de afaceri, „după ce a investit milioane de euro, ca să producă o înghețată 100% românească, gustoasă, fără aditivi, ieftină, are mari probleme de a găsi un loc pentru acest produs pe rafturile supermarketurilor din România!”.

Atenție, cazul este foarte interesant! „Explicațiile sunt puerile, uneori, hilare, alteori și umilitoare, deseori”, spune Carmen Avram, care redă „câteva dintre reacțiile marilor lanțuri de magazine, la cererea producătorului”:
– refuz net, fără explicații;
– „nu avem spațiu la raft”;
– „sunt produse de calitate înaltă și, prin urmare, de nișă” (între timp, vând produse similare, mai scumpe și, evident, de import, spune Carmen Avram);
– „le primim, dar într-un număr mic de magazine” – fără explicații.

Ce fac guvernanți în asemenea cazuri? Jocul altcuiva! Ori, în această situație, Carmen Avram are o soluție: „Cred că a venit momentul ca producătorul român să devină mai agresiv și să-și ia soarta în mâini, pentru că, e clar, «guvernanții» sunt prea… ocupați”.

„Dacă tot vorbim de statul de drept, și la noi, și în țările din care provin aceste magazine-uzină: există legi UE care interzic discriminarea, abuzul și formarea de carteluri pentru a omorî concurența”, spune Carmen Avram, punându-le guvernanților în față propriile șabloane: „România e în UE. Respectați legea!”.

Așa cum precizam, se pare că nu este un caz singular, ci simptomatic – iar asta se vede și din multele reacții la postarea lui Carmen Avram

Citiţi si:

O poveste adevărată: Hipermarketul care a distrus un oraș întreg 

Legea «51% produse româneşti» în hipermarketuri, cosmetizată ca să fie pe placul CE 

«Mai lăsăm un pic obedienţa față de Bruxelles și apărăm și noi interesele consumatorului român și ale economiei naționale?» 

yogaesoteric

11 decembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More