Europarlamentarul Nigel Farage: pentru a supravieţui, statul unic european va căuta să obţină controlul total

de George Preda

În şedinţa din 8 octombrie 2008, Nigel Farage, preşedintele Grupului Independenţă-Democraţie din Parlamentul European a vorbit despre criza financiară şi încercările tehnocraţilor UE de a se folosi de acest prilej pentru „ a transfera mai multă putere către Centru şi a dobândi astfel un mai mare control asupra sistemelor monetare ale statelor membre”.

El a amintit şi de faptul că UE şi Constituţia sa, Tratatul de la Lisabona, se bucură de o tot mai scăzută susţinere din partea opiniei publice. „Singurul mod prin care statul unic european ar putea supravieţui este să ajungă să controleze totul”, a concluzionat Nigel Farage.

“Uniunea economică şi monetară nu va dura. Şi nu sunt surprins, pentru că Europa nu a fost niciodată o zonă monetară adecvată pentru aşa ceva. O singură monedă nu se va potrivi niciodată atâtor state diferite şi nu a beneficiat niciodată cu adevărat de susţinerea publică. Dar trebuie să fie ori una, ori alta: ori un stat european unic care controlează totul, ori dezintegrarea Uniunii şi revenirea la controlul naţional”.

Citiţi şi :

Tot mai mulţi lideri europeni se opun Tratatului de la Lisabona

Noi dovezi despre cât de mult doresc europenii UE şi moneda ei unică

yogaesoteric
9 noiembrie 2008

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More