Exerciţiile Kegel – contracţiile musculaturii vaginale

Rolul musculaturii erotice este încă ignorat. În viaţa obişnuită musculatura sexuală este foarte puţin utilizată, de aceea ea trebuie antrenată, pentru a putea fi folosită cât mai bine, deoarece ea este o nebănuită cheie a împlinirii erotice. Arnold Kegel a redescoperit importanţa musculaturii sexuale pentru sănătatea noastră fizică şi psihică, punând în valoare aspecte binecunoscute în India şi China cu mii de ani în urmă.

Aşadar, ceea ce vă propunem în această secţiune este să învăţaţisă vă contractaţi muşchii vaginali… Sună simplist, nu? Dar nu este deloc aşa. Multe femei aud pentru prima oară în viaţă de asemenea lucruri. Se miră ca şi când le-ai spune să îşi mişte vârful nasului. Orice femeie poate să devină o expertă în arta contracţiilor, dar ca orice muşchi, şi cei vaginali au nevoie de antrenament pentru a fi mai dinamici.

Unde sunt muşchii de care vorbim? Închideţi ochii şi imaginaţi-vă că aţi pătruns în interiorul vaginului vostru. Curaj, permiteţi-vă aceasta măcar în imaginaţie. Aşa, mai adânc. Aici sunt. Circulari, dispuşi la mişcări de contracţie foarte puternice, muşchii aceştia pot fi sursa unor plăceri nebănuite atât pentru voi, cât şi pentru iubitul vostru. Odată învăţată concentrarea asupra contracţiei acestor muşchi, îi veţi controla mult mai bine. Repetarea constantă va face să puteţi memora calea prin care se activează un anumit muşchi sau doar o parte a lui. Strângeţi acum anusul ca şi cum nu v-aţi da voie să evacuaţi materiile fecale. Apoi strângeţi vaginul ca şi cum aţi vrea să opriţi alunecarea unui tampon. Acum strângeţi uretra ca şi cum ar trebui să mai aşteptaţi până să urinaţi. Apoi faceţi acelaşi lucru cu toţi muşchii în acelaşi timp. Asiguraţi-vă că muşchii fesieri şi cei abdominali rămân relaxaţi.

Elemente pregătitoare

Înainte de a începe să practicaţi aceste exerciţii este important să localizaţi în corpul dvs. muşchii sexuali şi, în special, muşchiul pubococcigian (PC). Muşchiul pubococcigian (PC) se află situat în zona dintre anus şi sex, şi face parte din musculatura planşeului pelvian la ambele sexe.

Cea mai simplă metodă de a localiza acest muşchi este reţinerea jetului urinar, în mod repetat, în timp ce urinaţi. Ea mai este numită şi metoda urinării fracţionate. La început, din cauza lipsei unui bun control al musculaturii, pot fi simţite şi contracţii ale unor muşchi secundari, contracţii ce vor dispărea atunci când muşchiul PC va fi perceput în mod distinct, complet izolat de restul musculaturii planşeului pelvian. După ce muşchiul a fost localizat, puteţi începe să exersaţi consecvent contracţia sa.

Un alt aspect important în controlul muşchilor vaginali este respiraţia. Corelaţi respiraţia cu mişcările de contracţie. Expiraţi aerul din plămâni, rămâneţi aşa o perioadă de timp, fără să forţaţi, apoi inspiraţi, rămâneţi cu plămânii plini cu aer. Începeţi acum să vă contractaţi muşchii vaginali, realizaţi cât mai multe contracţii, într-un ritm ales în funcţie de nivelul de dificultate la care aţi ajuns, înainte de a expira. Este foarte important ca între două contracţii succesive să vă relaxaţi foarte bine muşchii vaginali, aceasta pentru a obţine un mai bun control la acest nivel.

Tehnici de contracţie a muşchilor vaginali

Dacă vă este greu să identificaţi muşchii pe care trebuie să îi contractaţi, acesta este un semn că încă nu vă cunoaşteţi foarte bine. Dar vă puteţi analiza atent structura intimităţii voastre. Vom învăţa acum împreună contracţiile clasice pe care se bazează un antrenament de lungă durată.

Controlul musculaturii vaginale poate transforma actul erotic într-un veritabil regat al senzualităţii. Pentru a deveni conştientă de musculatura dvs. ,vizualizaţi trei inele dispuse din ce în ce mai profund în interiorul vaginului. Simţiţi cum aceste inele îşi micşorează diametrul în momentul când contractaţi musculatura vaginală şi îşi reiau forma normală atunci când o relaxaţi. Urmăriţi să percepeţi distinct senzaţiile la nivelul fiecărei treimi a vaginului. Stabiliţi care este cea mai sensibilă şi mai uşor de controlat zonă a vaginului: zona superficială din faţă, peretele vaginal drept, peretele vaginal stâng sau zona profundă a vaginului.

Contractaţi muşchii bazei pelviene şi menţineţi-i astfel timp de trei până la cinci secunde. Apoi relaxaţi-i complet. Respiraţi şi plasaţi o mână pe abdomen în timpul următoarei contracţii, ca să vă asiguraţi că este relaxat. Puteţi să introduceţi un deget în vagin sau să plasaţi palma deasupra vaginului pentru a detecta mişcarea ce confirmă contractarea muşchilor respectivi. Urmăriţi să obţineţi contracţii puternice şi lungi, de până la zece secunde. La început repetaţi acest sexerciţiu de cincisprezece ori, ajungând până la o sută de ori. Ele pot fi realizate dimineaţa, chiar înainte de a ne ridica din pat, dar pot fi reluate în timpul zilei oricând, chiar şi în maşină sau la serviciu, în faţa şefului. De vreme ce este crucial ca femeile să facă aceste sexerciţii, este simplu să începeţi mai întâi prin a realiza mişcări scurte şi uşoare. Deşi aceasta înseamnă mai mult decât nimic, pentru întărirea musculaturii pelviene, cu siguranţă o suită în forţă de astfel de sexerciţii este mult mai eficientă.

În primele zile realizaţi 20 de contracţii, câte una în fiecare secundă sau chiar mai rapid, în două serii, de câte două ori pe zi. Apoi creşteţi numărul contracţiilor la 75 şi atunci când puteţi realiza fără efort aceste 75 de contracţii, puteţi începe să exersaţi contracţii prelungite ca durată. Ele diferă de primele prin faptul că nu durează una, ci trei secunde.

Modul în care se procedează este analog: începeţi cu 20 de contracţii şi măriţi progresiv numărul lor până ajungeţi la 75, însă tot în două reprize. În tot acest timp concentraţi-vă intens asupra senzaţiilor fizice, iar dacă simţiţi că vă este mai greu să vă concentraţi, puteţi realiza aceste exerciţii cu ochii închişi. Învăţaţi să relaxaţi muşchiul în intervalul de timp dintre două contracţii; această relaxare este în măsură să amplifice controlul şi să accelereze procesul de întărire a musculaturii.

Poziţii în care puteţi exersa


Femeile preferă anumite poziţii pentru aceste contracţii. Este bine să vă găsiţi poziţia cea mai confortabilă şi cea mai eficientă din suita de poziţii pe care o vom prezenta. Experimentaţi fiecare poziţie în parte, pentru a vă da seama care dintre ele vă este specifică. Apoi începeţi să realizaţi sexerciţiile prezentate pentru a atinge în scurt timp performanţele dorite.
1. Poziţia şezând. Aşezată pe scaun, cu genunchii îndoiţi şi depărtaţi.
2. Poziţia misionarului. Culcată pe spate, cu genunchii strânşi la piept şi depărtaţi.
3. Poziţia pană. Staţi culcată pe spate şi strângeţi la piept unul dintre genunchi, în timp ce celălalt picior va sta întins.
4. Poziţia laterală. Staţi aşezată pe o parte şi întindeţi piciorul de deasupra înainte, până la nivelul şoldurilor. Piciorul va fi aşezat pe o pernă şi va fi ridicat încet. Piciorul de jos va fi întins, cu genunchiul doar puţin îndoit.
5. Poziţia călare. Aşezate pe şezut cu picioarele făcând un unghi mare, cu genunchii uşor îndoiţi, aplecaţi-vă uşor pieptul în faţă, dar ţineţi partea de jos a spatelui dreaptă. Această poziţie vă va forţa şi muşchii interiori ai coapselor, ceea ce vă va oferi o mai mare flexibilitate în timpul actului sexual. În cazul în care aceşti muşchi încep să vă doară apropiaţi-vă picioarele.

Efectele contracţiilor

Înţelepciunea orientală străveche susţine că energia vehiculată de corpul nostru poate fi pierdută prin orificiile uretral (sau, în cazul femeii, vaginal) şi anal. Dacă muşchii sexuali sunt însă suficient de puternici, aceste orificii pot fi obturate împiedicând astfel scurgerea energiei proprii în afară. Tehnicile de întărire a musculaturii sexuale au, de asemenea, şi efecte de reîntinerire. S-a constatat că aplicarea acestor tehnici are efecte benefice şi în cazurile de vaginită, cistită, incontinenţă urinară, constipaţie, sterilitate, frigiditate (dificultăţi în atingerea orgasmului). Pe lângă aceste efecte benefice fiziologice apar şi o serie de efecte în plan psihic: senzualitate mult amplificată, încredere în sine, capacitate mărită de a simţi şi dărui plăcerea.

Graţie acestor tehnici, în timpul actului amoros penisul poate fi masat şi mângâiat atât de-a lungul întregii sale suprafeţe cât şi pe porţiuni distincte, femeia putându-se astfel bucura din plin de plăcerea iubitului său.

Ceea ce trebuie ştiut este faptul că aceste tehnici de contracţie a muşchilor vaginali nu sunt numai simple gesturi mecanice, ci sunt căi de a atinge perfecţiunea în amor, de a descoperi resorturile vieţii erotico-mistice, de a trăi stări beatifice de fuziune amoroasă ce iradiază împlinire şi fericire în toate domeniile.

yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More