«Există demersuri concertate în care nu mai înţelegi unde se termină marketingul farmaceutic și unde începe grija pentru sănătatea oamenilor»

Declarație a dr. Mircea Pușcașu, medicul din Suceava prigonit pentru opiniile anti-vaccinare

Vestea că Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava dorește sancționarea medicului stomatolog Mircea Pușcașu pentru exprimarea unei opinii împotriva vaccinurilor a făcut și continuă să facă foarte multă polemică.

Dacă unii au salutat o astfel de intenție, au fost destui care s-au arătat contrariați de tendința aceasta de tip totalitar. ActiveNews i-a cerut și doctorului Mircea Pușcașu o opinie în acest sens. Acesta şi-a manifestat încrederea în colegii săi medici şi a precizat că este foarte grav că la 27 de ani de la căderea totalitarismului comunist încă există campanii de intimidare a vocilor care pun în discuție subiecte foarte importante.

„Am toată încrederea în buna judecată a colegilor mei medici. Există și oameni normali în această pădure cu fiare sălbatice în care trăim. Încrederea mea în onestitatea și integritatea colegilor mei din Colegiul Medicilor este deplin îndreptățită și confirmată de declarațiile publice oneste ale președintelui Colegiului din Suceava, doctorul Dan Gospodaru, și mai ales de luările de poziție publice favorabile ale profesorului Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România.

Personal consider că vaccinarea în masă este un subiect medical controversat și sunt necesare cercetări susținute, care în România lipsesc cu desăvârșire. Dialogul și dezbaterile științifice la care să participe societatea civilă și lumea academică sunt o necesitate stringentă. Campaniile de vaccinare compulsivă propagate de guvernanți în aceste vremuri au accente zootehnice, respectul față de persoana umană lasă mult de dorit. Există demersuri concertate în care nu mai înţelegi unde se termină marketingul farmaceutic și unde începe grija pentru sănătatea oamenilor.

Grav este că în România liberă, pretins civilizată și europeană, la 27 de ani după răsturnarea totalitarismului comunist, avem campanii de intimidare, efectuate prin trusturi media și prin instituţiile statului, împotriva celor care au păreri diferite de politica oficială. Oficialitățile consideră că cei ce îi critică trebuie să fie drastic sancționați. Dezbaterile și dialogul sunt abilități prea fine pentru grobianismul instituțional de la noi. Sunt aceleași reflexe totalitare întâlnite înainte de ʼ89. Dar eu cred că nu mor caii când vor câinii”, a declarat doctorul Mircea Pușcașu.

Citiţi şi:
Doctorul Mircea Pușcașu, după participarea la dezbaterea privind vaccinarea obligatorie: Ceea ce se petrece este fără precedent în România
Și drumul spre iad este pavat cu intenții bune
Cine sunt cei care promovează otrăvirea copiilor prin vaccinare?

yogaesoteric
27 octombrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More