Experimentul Kentler. Copii plasați în mod intenționat pedofililor de autoritățile din Berlin cu presupunerea că vor fi «părinți adoptivi ideali»


Un experiment șocant, numit „Proiectul Kentler”, din Berlinul de Vest, dădea în plasament copii fără adăpost unor bărbați pedofili, presupunând că aceștia vor fi părinți adoptivi ideali. Un studiu recent a scos la lumină faptul că practica autorităților berlineze s-a întins pe o perioada de zeci de ani.

Deutsche Welle scrie că, începând cu anii ’70, profesorul de psihologie Helmut Kentler a realizat „experimentul” prin care copiii fără adăpost din Berlinul de Vest au fost plasați în mod intenționat unor pedofili, argumentând că asta i-ar transforma pe pedofili în părinți adoptivi mai iubitori.

Un studiu realizat de Universitatea din Hildesheim a constatat că autoritățile din Berlin au tolerat această practică timp de aproape trei decenii. Iar pedofilii au primit inclusiv și o indemnizație de îngrijire periodică.

Helmut Kentler (1928-2008) a fost șeful centrului de cercetare educațională din Berlin. Și era ferm convins că actul sexual dintre adulți și copii este inofensiv.

Site-ul german susține că oficiile de protecție a copilului din Berlin au închis ochii la acest experiment și au aprobat fără să clipească darea în plasament a copiilor.

Cu câțiva ani în urmă, două dintre victime și-au spus povestea în presă, iar de atunci cercetătorii de la Universitatea Hildesheim au început să scormonească prin dosare. Iar ceea ce au găsit a fost șocant: o rețea bine pusă la punct între instituțiile de învățământ, Oficiul de Stat pentru Bunăstarea Copiilor și Senatul din Berlin, în care pedofilia a fost acceptată, susținută, apărată.

Iar Kentler s-a aflat în permanență în contact cu copiii și tații lor adoptivi. El nu a fost niciodată urmărit penal pentru că, în momentul în care victimele sale au demascat experimentul, din punct de vedere juridic faptele sale s-au prescris. Mai mult, victimele experimentului au fost împiedicate să primească compensații.

Cercetătorii au descoperit că mai mulți dintre părinții adoptivi făceau parte din elita societății. Mai exact, din această rețea făceau parte membri ai Institutului Max Planck, ai Universităţii Libere din Berlin și ai cunoscutei Școli „Odenwald” din Hesse, care a fost în centrul unui scandal major de pedofilie în urmă cu câțiva ani și care de atunci a fost închisă.

Un prim raport despre „Experimentul Kentler” a fost publicat în 2016 de Universitatea din Göttingen. Cercetătorii au declarat apoi că Senatul din Berlin părea să nu manifeste interes pentru aflarea adevărului.

Acum, autoritățile din Berlin au promis să facă lumină în acest scandal.

Citiți și:
ONU demascat ca paradis pentru pedofili. Îndemn UNESCO – copiii vor învăța despre masturbare la 5 ani si despre avort la 12 ani
CIA oferă copii pedofililor în schimbul informațiilor. Copiii abuzați sunt apoi uciși!
Este mult mai rău decât credeţi. Unde ajung copiii ce sunt răpiţi de sistem? Norvegia este doar un vârf de iceberg…

yogaesoteric
28 iulie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More