EXPLOZIE puternică în apropiere de o bază militară NATO. Se iau în calcul mai multe ipoteze

 

O explozie a avariat joi, 22 iunie 2017, un zid din apropierea unei zone militare care aparţine NATO, în provincia Izmir (vestul Turciei).

CNN Turk a relatat că explozia s-a produs într-un cimitir adiacent zonei militare, la ora locală 08:00 (05:00 GMT) în zona Gultepe din Izmir.

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, citată de Reuters, deflagraţia a avut loc în jurul orei locale 07:50 (04:50 GMT) în cartierul Konak din centrul acestui oraş de pe coasta Mării Egee. În plus, agenţia de presă menţionată citează un martor ocular care susţine că explozia s-a produs imediat după ce un vehicul militar trecuse prin zonă.

Explozia a distrus o parte a unui zid care separa un cimitir de o zonă militară, iar suflul deflagraţiei a spart geamurile clădirilor situate în apropiere.
Poliţia a înconjurat zona şi anchetează cauzele exploziei, a mai informat CNN Turk.

Militanţi kurzi, islamişti şi de stânga s-au aflat în trecut la originea atacurilor cu bombă în Turcia, ţară membră a NATO.


Citiți și:

Turcia, NATO şi Orientul Mijlociu, la răscruce

Un reputat strateg militar afirmă: criza din Turcia este «a şaptea mutare de șah-mat pentru Europa»!

Adio, NATO?!

 

yogaesoteric
1 august 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More