Facebook vrea să își creeze propriile știri și să controleze informația ce ajunge la oameni
Scopul campaniilor anti-fake news duse de Facebook a fost dezvăluit chiar de fondatorul companiei: Zuckerberg vrea ca platforma să aibă propriile știri.
Dezbaterea imposibilă despre așa numitele „fake news”, așa cum sunt catalogate toate informațiile și comentariile care nu sunt pe planul multinaționalelor sau al politicienilor globaliști, a ajuns la un final mult așteptat: Mark Zuckerberg a găsit soluția pentru ca numai anumite știri să ajungă la public, fiind validate chiar de compania sa, prin crearea unui serviciu de știri propriu al Facebook. Știrile lansate de Facebook vor fi, desigur, cele conforme și vor avea ștampila oficială de „corecte”, în timp ce orice informație care va contrazice versiunea oficială a știrilor Facebook va fi „fake news”.
În felul acesta, Facebook încearcă să își creeze propria versiune de adevăr, cu nimic diferită de distopia din romanul 1984. Numai că această intenție a stârnit un val de critici virulente chiar în spațiul occidental care nu vede cu ochi buni ca o companie să definească așa cum vrea ea adevărul pentru un număr de două miliarde de utilizatori.
Până să își creeze propria propagandă corporatistă și globalistă, Facebook a început prin a bloca mesajele politice sponsorizate la nivel european cu câteva săptămâni înainte de alegerile europene din 26 mai (începând de la jumătatea lunii aprilie) ca nu cumva votul să fie influențat de „fake news”.
Deloc întâmplător, mesajele blocate sunt cele cuprinse în arii potențial divergente politic, cum ar fi valori politice, imigrație, securitate și politică externă, drepturi civile și sociale, politici de mediu și economie, adică singurele care contează într-o dezbatere.
Așadar, un partid nu își va putea plăti publicitate pe Facebook sau impulsiona pe bază de cost distribuirea mesajelor decât în țara de origine a plătitorului, ceea ce pune partidele paneuropene în imposibilitatea de a-și face campanie online la nivel european, aspect care i-a nemulțumit chiar și pe politicienii din partidele mainstream. Dar atunci când încerci să controlezi știrile și ideile, există și victime colaterale.
În ciuda tuturor acestor reglementări, succesul naționaliștilor în alegerile europene va fi pus tot pe seama „fake news” și a Rusiei. Asupra acestui aspect nu există îndoială de vreme ce, în ultima vreme, au abundat analizele și avertismentele în acest sens, pentru a pregăti terenul acuzării.
Chiar și în România, în ultima vreme au apărut ciudat de multe articole și așa-zise studii care avertizează asupra amestecului străin în alegeri și asupra influenței Rusiei în acest sens, iar aceleași concluzii apar tot mai insistent și în media europeană, cheltuindu-se mulți bani pe „specialiști” puși să argumenteze prin toate mijloacele ideea că, dacă alegerile nu ies cum trebuie, adică pro-Bruxelles, atunci cu siguranță puterile străine de Europa sunt vinovate.
Dar această stare de fapt nu va mai dura mult, pentru că Facebook va oferi, în curând, singurele știri valabile din lume și, în felul acesta, oamenii vor avea un îndrumar exact cu ce au voie și ce nu au voie să știe, să gândească și să creadă.
Citiți și:
Parteneriatul Facebook cu un institut de studii politice, economice și militare conectat la NATO și finanțat de organizații fondate de Rockefeller
Studiu: măsurile luate de Facebook împotriva «știrilor false» nu funcționează
yogaesoteric
7 mai 2019