Facultatea de Manipulare a Emoțiilor

Există numeroase similarități între felul în care firmele Big Pharma au exploatat așa-zisa pandemie apocaliptică și comportamentul industriei militare pe timp de război.

Ambele sectoare speculează cu maxim cinism frica de moarte: „Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”. În aceeași notă au intervenit sute de experți epidemiologi, jurnaliști și politicieni. Frica de moarte a fost întreținută zi de zi prin celebrul jurnal radiofonic funebru de la ora 13 (marcă înregistrată Arafat), menținut ca atare și în perioadele de vară, cu foarte puține victime.

Situația se repetă aproape la indigo acum, pe timp de război. Mass-media, politicienii și militarii de diferite grade întrețin atmosfera pre-apocaliptică din perioada pandemiei. La fiecare 24 de ore un alt general apare la TV ca să ne explice cum în doi, maxim 5 ani, va trebui să ne luptăm cu armata lui Putin. Un alt politician escaladează conflictul la nivel retoric, pe model Macron. Un alt jurnalist sau influensăr demonstrează cu pixul în mână cât de prost stăm la capitolul „dotarea forțelor armate”; cât de puțin facem pentru regimul Zelenski; câte miliarde de euro au rămas necheltuite din cei 2,5% alocați Apărării; și așa mai departe.

Un biet sistem Patriot de un miliard de dolari a ajuns motiv de gâlceavă la nivel național și chiar planetar. Diverși analiști de pripas se străduie să arate cât de utilă ar fi „arma minune” în Ucraina. Cum ar putea proteja, de la Kiev, inclusiv România. Și cât de mic este Iohannis, pentru că tergiversează donația și își bate joc de Zelenski și de milioane de ucraineni. Poate chiar și de Joe Biden, victimă inocentă a arogantului de la Cotroceni.

Exploatarea cinică a fricii de moarte face ca industria de armament americană să zbârnâie la turație maximă. Teama de războaie și atacuri teroriste conduce la cheltuieli masive în materie de apărare și securitate. Guvernele alocă bugete semnificative pentru achiziționarea de armament, direct proporțional cu „pericolul” pus în scenă și întreținut de politicieni, experți militari și jurnaliști. Companiile din industria de apărare americană au investit zeci de ani în dezvoltarea de tehnologii și arme avansate, apoi au prins momentul prielnic pentru a le vinde la prețuri exorbitante către statele din siajul NATO speriate de bombe.

Emoțiile profunde, precum frica de moarte, sunt manipulate în spațiul occidental pentru beneficii economice imense, obținute printr-o pură înșelăciune.

Cu excepția rachetelor hipersonice echipate cu ogive nucleare, nimic nu va face diferența în cazul unui potențial conflict direct între NATO și Rusia/China. Sunt sute de miliarde de dolari investite aiurea, la foc automat, la comanda unei industrii de armament care din punct de vedere moral se situează mult sub nivelul industriei pornografice. Măcar în ultimul caz victimele sunt, comparativ, insesizabile.

Unii părinți se gândesc să-și reorienteze copiii de la industria IT (aflată în declin) către Inteligența Artificială și Robotică. Greșit! Experții epidemiologi, climatologi și militari vor fi mult mai bine plătiți. Aproape la fel de bine ca politicienii cu funcții importante.

Ar fi indicat ca ministrul Educației, Ligia Deca, să înființeze de urgență Facultatea de Manipulare a Emoțiilor. Există deja suficiente studii teoretice și practice acumulate în ultimii patru ani, iar profesorii s-ar putea selecta din listele publice de ciocli ai Apocalipsei (fie că vorbim despre pandemii, dezastre naturale sau războaie).

Citiți și:
Martin Armstrong: Guvernele occidentale au nevoie de război pentru că datoriile lor nu mai sunt sustenabile
Propaganda este instrumentalizarea conformismului

 

yogaesoteric
12 iunie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More