Familie creştină rusă fuge din Suedia şi primeşte azil în Polonia

Decizia serviciilor sociale suedeze de a plasa trei fete creştine într-o familie musulmană a condus la un scandal internaţional care implică Polonia. După ce serviciile sociale suedeze au încercat să plaseze cei trei copii ai lui Denis Lisov într-o familie de asistenţi musulmani, tatăl rus şi-a luat fiicele şi a fugit din Suedia, dezlănţuind o serie de evenimente de tip thriller.

Denis Lisov a venit în Suedia acum şapte ani. În 2017, soţia lui s-a îmbolnăvit, după care serviciile sociale au decis să-i ia copiii pe motiv că nu avea niciun loc de muncă stabil şi, prin urmare, nu putea să aibă grijă de ei. Cele trei fete au fost plasate într-o familie musulmană. Familia Lisov a păstrat în mod oficial custodia copiilor, dar a avut dreptul doar să îi vadă şase ore pe săptămână, după cum a relatat Samhällsnytt.

Potrivit lui Babken Khanzadyan, avocat care reprezintă familia Lisov, acestora nu li s-a dat nicio ocazie să-şi apere drepturile, iar fetele nu au vrut să rămână acolo unde au fost plasate. 

După ce fiicele sale au petrecut mai mult de un an cu familia musulmană, trăind la aproximativ 200 de kilometri de tatăl lor, pentru Denis a fost prea mult. El pur și simplu şi-a luat fiicele şi a decis să se întoarcă în Rusia. Cu toate acestea, a fost oprit la aeroportul din Varşovia, după ce autorităţile suedeze au raportat lipsa fetelor. Drept urmare, el a solicitat azil în Polonia.

Un tribunal polonez a decis că serviciul social suedez a încălcat o convenţie a UE care interzice plasarea copiilor în medii culturale străine. Instanţa a menţionat, de asemenea, că drepturile de paternitate ale lui Lisov nu au fost revocate, motiv pentru care copiii puteau, şi este binevenit, să rămână împreună cu tatăl lor.

„Fetele au o legătură foarte puternică cu tatăl lor, iar când am vorbit cu ele mi-au spus că vor să rămână cu tatăl lor fiindcă îl iubesc şi nu vor să fie despărţite de el”, a declarat judecătoarea Janeta Seliga-Kaczmarek.

Potrivit lui Lisov, fetele mai mici nu au înţeles mai nimic, dar cea mare a avut probleme cu adaptarea la mediul dur al familiei musulmane. Avocatul lor, Bartosz Lewandowski, a declarat că familia a fost fericită şi s-a odihnit după prima noapte petrecută împreună.

Potrivit lui Lewandowski, tatăl adoptiv musulman a apărut, de asemenea, în tribunalul polonez şi a recunoscut că vizita sa în Polonia a fost plătită integral de serviciile sociale suedeze. Chiar și mai odios, un reprezentant al serviciilor sociale suedeze a sosit curând după aceea pentru a ridica cele trei fete disperate, însă a fost oprit de poliţie. El le-a spus ceva în suedeză, ce n-a înţeles nimeni.

„Trei fete ruse care au fost luate ilegal de la tatăl lor de către oficialii suedezi sunt acum pe teritoriul polonez”, a declarat avocatul Jerzy Kwaśniewski.

„Polonia este o ţară frumoasă. Înfloreşte în ochii mei pentru că aici pot să fiu în sfârşit alături de tata”, a spus Sofia Lisova, fiica cea mare a lui Denis, după verdictul tribunalului, citată de Artur Stelmasiak, editorul săptămânalului catolic Niedziela. 

Acţiunile Tribunalului au fost, de asemenea, lăudate de autorităţile poloneze.
„Tribunalul a decis că fetele rămân cu tatăl lor. Foarte bine a făcut poliţia şi poliţia de frontieră”, a scris ministrul polonez de Interne, Joachim Brudziński.

În Suedia, serviciile sociale pot să ia imediat, cu forţa, copiii şi tinerii cu vârsta sub 19 ani de la părinţi. De ce au decis serviciile sociale să ia fetele lui Lisov, continuă să rămână un mister… Dar putem bănui motivul. Suedia este deja islamizată. Să fie oare vreo măsură incipientă pentru educarea copiilor suedezi în credinţa islamică?

Citiți și:

Suedia: Imigranții se căsătoresc cu copii pentru a beneficia de pașapoartele UE

Este mult mai rău decât credeţi. Unde ajung copiii ce sunt răpiţi de sistem? Norvegia este doar un vârf de iceberg…

Barnevernet a mai răpit un copil. Un băiețel de 12 ani a fost smuls cu forța de lângă părinți pe motiv că făcea homeschooling

yogaesoteric

5 iunie 2019 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More