Fauci la Vatican: Preoții sunt cheia pentru a convinge persoanele credincioase să se vaccineze
Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național american pentru Alergii și infecții (NIAD), a fost intervievat de către Sanjay Gupta de la CNN în cadrul conferinței pe probleme de sănătate organizată la începutul lunii mai de Vatican și transmisă online.
„Trebuie să adaptezi mesagerul la audiența căreia i te adresezi”, a declarat politrucul sanitar american în vârstă de 80 de ani.
Întrebat ce le-ar spune persoanelor „ezitante la vaccin”, Fauci, citat de LifeSiteNews – site-ul american interzis recent de Facebook –, a răspuns că el personal nu este întotdeauna cel mai convingător comunicator.
„Trebuie să-i pui (pe cei care ezită să se vaccineze) în contact cu persoanele în care au încredere”, a declarat Fauci.
„Aspectul pe care îl explicăm depinde de cine este audiența și cine este mesagerul. Este necesar să faci să corespundă mesagerul cu publicul. Și cred că dacă faci aceasta, depășești o mare parte din ezitare.”
Și doctorul american a continuat:
„Când cobori în tranșee și ai în față persoane profund religioase, care ascultă de ceea ce spun preoții, este foarte dificil pentru mine, în costum, să merg acolo și să le spun ce să facă.”
Gupta a replicat afirmând că majoritatea oamenilor au încredere în Fauci și că el personal își dorește enorm să aibă o discuție cu directorul NIAD. Acesta a fost doar începutul unei lingușeli scârboase la care s-a dedat ziaristul CNN.
„De mai bine de un an, dr. Anthony Fauci ne ajută pe noi, cei din Statele Unite și din lumea întreagă să depășim această pandemie de coronavirus”, a spus Gupta.
„Abordarea sa neclintită, mereu argumentată cu dovezi și fapte, ne-a dat siguranță, dar ne-a și ajutat să dezvoltăm abordări precum vaccinurile, la niveluri fără precedent, care în mod evident au ajutat țări din lumea întreagă”, a adăugat ziaristul de partid.
Gupta a continuat, afirmând că „știința și credința” sunt uneori „incompatibile”. „Credința, crezi în anumite aspecte. Însă prin știință, dorești dovezi, dorești raționament, judecată”, a continuat reporterul.
„În ce măsură este necesar să te bazezi pe propria credință, nu neapărat credința religioasă, ci pe propriul sistem de convingeri?”
Invitatul de onoare al conferinței organizate de Vatican a declarat că este bucuros că Gupta a spus „nu neapărat credința religioasă”.
Fauci a explicat că abordarea sa, când a „început de la zero”, a fost o „combinație de instinct, de raționament potrivit și de recurs la experiența trecută”.
„În anumite aspecte, aceasta este o problemă de credință nereligioasă”, a spus Fauci.
„Pe măsură ce avansezi și informațiile științifice devin tot mai solide, te îndepărtezi puțin de experiență și instinct și intri mai adânc în realitatea dovezilor pe care le ai.”
Referindu-se probabil la sfatul său mai vechi, de la începutul epidemiei, ca oamenii să nu poarte mască, pentru ca apoi să recomande purtarea a două-trei măști, Fauci s-a plâns de unele persoane care nu „pricep” că „evoluția înțelegerii și a cunoașterii” înseamnă „puncte de vedere care se modifică”.
„Poate că informațiile în sine nu se modifică, dar informațiile suplimentare modifică statutul cunoștințelor tale”, a mai spus el.
Gupta i-a sărit lui Fauci în ajutor întrebându-l cât de deschis a fost să accepte informații noi care păreau că „nu au sens”.
Fauci, care a avut mai bine de 300 de apariții în presă anul trecut, a răspuns că a fost nevoie să fie flexibil, cu mintea deschisă și smerit.
„Nu ne-am fi putut imagina niciodată că avem de-a face cu un virus în cazul căruia o treime până la 40% dintre persoane nu au simptome. Iar 50-60% dintre cei care se infectează, iau infecția de la cineva fără simptome”, a spus Fauci.
Anthony Fauci este funcționarul guvernamental american cel mai bine plătit. Din 2014, el câștigă 417.608 dolari pe an, mai mult decât președintele SUA.
NIAD, institutul condus de politrucul sanitar care recomandă ca preoții să fie implicați în campania de propagandă pro-vaccin, a acordat un important ajutor financiar Universității din Pittsburgh pentru cercetări prin care scalpuri de bebeluși avortați sunt grefate pe rozătoare.
Același Fauci le-a spus americanilor că este prea periculos să se împărtășească în timpul pandemiei, dar că sexul cu persoane străine este permis, „dacă vrei să îți asumi riscul”.
Citiţi şi:
Jurnalist american despre erorile lui Anthony Fauci: «Avem vreun motiv special să credem că se pricepe cu adevărat?»
Papa Francisc, apostolul Big Farma. Îi critică pe cei care nu vor să poarte mască şi se vaccinează în prima zi de campanie la Vatican
yogaesoteric
28 mai 2021