Papa Francisc, apostolul Big Farma. Îi critică pe cei care nu vor să poarte mască şi se vaccinează în prima zi de campanie la Vatican

 

În noua sa carte, Let Us Dream: The Path to a Better Future (Să visăm: Calea spre un viitor mai bun), care a fost lansată la 1 decembrie 2020, Papa Francisc îi critică dur pe cei care se opun măsurilor menite să reducă răspândirea covid-19.

„Unele grupuri au protestat, refuzând să păstreze distanța, mărșăluind împotriva restricțiilor de călătorie – ca și cum măsurile pe care guvernele este necesar să le impună pentru binele poporului lor constituie un fel de atac politic la adresa autonomiei sau libertății personale”, scrie papa, potrivit Market Watch.

„Nu veți vedea niciodată astfel de oameni protestând pentru moartea lui George Floyd, sau luând parte la o demonstrație pentru că există cartiere unde copiii nu au apă sau sunt lipsiți de educație sau pentru că există familii întregi care au rămas fără venituri”, adaugă autorul. „În astfel de chestiuni, ei nu ar protesta niciodată; ei nu sunt capabili să se miște în afara micii lor lumi de interese.”

După o lună de restricții naționale, care au impus închiderea cinematografelor, a piscinelor și a sălilor de sport, iar a restaurantelor și a barurilor la ora 18, în Italia au existat demonstrații în orașele Torino, Genova și Milano și în orașe mai mici, precum Florența, Palermo și Napoli. Italia a introdus din luna noiembrie 2020 obligativitatea purtării măștii în toată țara și a extins starea națională de urgență până în ianuarie. Cei care nu poartă mască riscă o amendă de 1.000 de euro.

Obligativitatea purtării măștii a fost impusă și la Vatican, deși înainte de adoptarea celor mai recente măsuri, Papa Francisc a fost criticat pentru că a apărut fără mască la o audiență generală ținută în interior și pentru că a dat mâna cu credincioșii.

În cartea sa, Papa mai spune că liderii care insistă asupra deschiderii economiilor lor, în ciuda creșterii numărului de infectări, și-au „ipotecat poporul”. El este de părere că liderii nu este indicat să aleagă economia în detrimentul sănătăţii cetățeanului. Suveranul pontif își întreabă cititorii: „Ce contează mai mult – să ai grijă de oameni sau să menții sistemul financiar în funcțiune?”.

Papa însă omite să vorbească despre consecinţele nefaste asupra vieţii şi a sănătăţii oamenilor pe care le au şomajul şi stresul generate de măsurile dictatoriale arbitrare, fără fundament ştiinţific, impuse pentru limitarea pandemiei.

Aşa cum a arătat încă de la început, prin toate poziţiile şi deciziile pe care le-a luat în ceea ce priveşte chestiunile importante, papa Francisc nu este decât un funest personaj propulsat în fruntea Bisericii Catolice în aceste vremuri, anume pentru a susţine planurile oculte de instaurare a Noii Ordini Mondiale.

Pentru a convinge şi mai mult, Papa Francisc s-a vaccinat împotriva Covid

La 15 ianuarie, în Aula Paul a VI-lea de la Vatican, unde ține de obicei evenimentele publice, Papa Francisc s-a vaccinat cu prima doză a serului dezvoltat de Pfizer împotriva Covid, urmând să o primească pe a două peste trei săptămâni, relatează Rome Reports.

Din respect pentru intimitatea Suveranului Pontif, momentul nu a fost fotografiat, scrie sursa citată.

Papa Francisc anunțase cu o săptămână înainte că urmează să se imunizeze , îndemnându-i pe toți să facă la fel pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe ceilalți.

„Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar fi necesar să ia vaccinul. Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața altora”, a spus Papa Francisc potrivit Agerpres.

Şi totuşi, etica nu poate exista înafara adevărului. Iar adevărul presupune o informare corectă a oamenilor asupra efectelor secundare potenţiale ale vaccinului, despre care, deloc întâmplător, papa omite să aducă vorba.

Citiți și:

Și dacă măștile nu doar că nu ajută, dar chiar dăunează? Ce spun unele studii și unii medici despre purtarea măștilor pentru combaterea epidemiei

Dr. Adina Alberts: Obligativitatea purtării unei măști în spațiul public închis, la serviciu sau în școală, nu poate fi impusă tuturor

Măsurile anti Covid sunt un plan eugenic de decimare a populației?

 

yogaesoteric
18 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More