Fenomen bizar: curcubeul care s-a menținut pe cer vreme de nouă ore. A fost curcubeul cu cea mai mare durată, dintre cele înregistrate până acum!

 

Curcubeiele sunt fenomene care i-au fascinat pe oameni dintotdeauna, apărute prin întrunirea mai multor condiții, legate de lumina solară și umiditatea din aer. Pe cât sunt de minunate, pe atât sunt de efemere, de obicei. Puține dintre ele durează mai mult de o oră. Și niciunul dintre curcubeiele observate până acum în lume nu au durat aproape nouă ore, precum curcubeul observat toamna trecută de cadrele didactice ale Universității Culturii Chineze din Taipei (Taiwan), în zona muntoasă Yangmingshan.

Curcubeul a apărut la ora 6:57 și a rezistat, într-un mod aproape miraculos, până la ora 15:55, fiind observat la 30 noiembrie 2017. Dată fiind durata sa, curcubeul din Taiwan a depășit recordul de durată anterior, „deținut” de un curcubeu care a rezistat vreme de 6 ore, fiind înregistrat în anul 1994, în Yorkshire, Anglia.

Prof. Chou Kun-hsuan de la universitatea menționată, ce activează în departamentul de studiu al fenomenelor atmosferice, a declarat că excepționalul curcubeu a fost „un dar al cerului” și un fenomen de mare raritate.

În zona metropolitană Taipei, curcubeiele ce durează mai mult decât ar fi de așteptat pentru un astfel de fenomen atmosferic nu sunt rare, însă nici măcar acolo nu a mai fost înregistrat un curcubeu care să se mențină atât de mult pe cer. Meteorologii au explicat că fenomenul a avut loc datorită musonului care a menținut captivă umiditatea aerului, vreme îndelungată. Umiditatea atmosferică sporită, viteza foarte redusă a vântului și, desigur, lumina solară au condus la formarea celui mai persistent curcubeu, dintre cele înregistrate până acum pe mapamond.

Citiți și:

O minune în culoare pe cerul României

«Mâna lui Dumnezeu» este considerată de unii un semn supranatural – FOTO

 

yogaesoteric
8 septembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More