Fenomenul ciudat pentru care zeci de oameni urcă pe 28 noiembrie pe Platoul Bucegilor

 

Fenomen ciudat, iluzie optică sau pur şi simplu un ritual venit din timpuri străvechi, pe care unii încă se ambiţionează să îl păstreze?

Deşi nu există o explicaţie clară, în fiecare an, pe 28 noiembrie, zeci de oameni urcă pe Platoul Bucegilor la Sfinx. Cu toţii speră să vadă, la apus, cum razele soarelui construiesc o piramidă energetică, în jurul chipului sculptat în piatră.

Unii cercetători spun că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. A existat şi pe vremea dacilor, care îl venerau pe Zalmoxis. Fenomenul ciudat care adună în fiecare an în ziua de 28 noiembrie zeci de oameni în faţa Sfinxului ar fi legat de o legendă. Ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor.

Poveste sau nu, după mai bine de 2000 de ani, mulţi curioşi încă aşteaptă apusul în singura zi în care, spun ei, chipul straniu este îmbrăţişat de razele soarelui care formează o piramidă magică. Unii susţin că au văzut-o de multe ori, alţii… că nu au văzut-o niciodată.


Citiţi şi:

Piramida holografică şi Calea Cerului din Ceahlău – minuni ale naturii sau urme ale civilizaţiei dacice?

«Gurile de Rai» ce sunt înzestrate cu puteri magice! Cele mai cunoscute puncte energetice din România care sunt benefice

 

yogaesoteric
18 iunie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More