Filmul «Human Harvest» dezvăluie secretul monstruos şi criminal al Chinei

 

Investigarea jafului de organe organizat în secret de autorităţile chineze, condusă de doi nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace, transpus într-un film care a şocat lumea, a fost prezentat în 23 august 2016, la SIMFEST.

„Human Harvest” („Recolta Umană”) este un documentar bazat pe cărţile Bloody Harvest (Recoltarea Sângeroasă) şi Organele Statului, care îi urmăreşte pe cei doi nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace – reputatul avocat pentru drepturile omului David Matas şi fostul secretar de stat canadian David Kilgour – în investigarea jafului de organe organizat în secret de autorităţile chineze.

Transplanturile sunt considerate fireşti atunci când donatorul şi-a dat, în prealabil, consimţământul. În China, acest firesc dispare, făcând loc macabrului. Investigaţii independente au arătat ceea ce China ascunde de mai bine de 17 ani: jaful de organe tutelat în secret de guvern. Iar când monstruozitatea ţinteşte un grup specific, exact aşa cum se petrecea cu intelectualii şi aristocraţii pe vremea Revoluţiei Culturale a lui Mao sau a altor epurări comuniste, ar trebui să ne punem serios întrebări asupra lumii în care trăim.

Ucişi la comandă

Atunci când în China au apărut pentru prima dată, în 2006, rapoartele conform cărora spitalele de stat ucid prizonieri de conştiinţă (persoane închise datorită vederilor religioase sau politice) pentru a le vinde organele, scenariul părea inspirat dintr-un film de groază. Însă odată ce analişti din mai multe ţări – inclusiv avocatul pentru drepturile omului, David Matas, şi fostul membru al Parlamentului canadian David Kilgour – au început să dezgroape faptele, filmul s-a transformat rapid într-o realitate oribilă.

Dovezile lor precise sugerează că sute de mii de oameni nevinovaţi au fost ucişi la comandă, pentru a furniza organe maşinăriei ilegale de transplant pusă la cale de partidul-stat via spitalele militare.

Depănarea modului în care aceşti doi candidaţi la Premiul Nobel pentru Pace pun cap la cap probele şi continuă să lupte împotriva acestei crime împotriva umanităţii la scară industrială este o poveste captivantă atât a triumfurilor personale, cât şi a ororilor de neimaginat.

„Recolta Umană”: documentarul care a şocat lumea

Pacienţi pentru transplant din întreaga lume şi-au dorit intervenţii chirurgicale în spitalele din China, din cauza timpilor de aşteptare scurţi şi a numărului de donatori, aparent nelimitat. Operaţii pentru care se pot aştepta luni sau ani în alte ţări dezvoltate, pot fi efectuate în spitale din China în doar câteva săptămâni, pentru o sumă frumuşică de bani.

Totuşi, cum China nu are vreun sistem de donatori, întrebarea este: de unde provin aceste organe? Atunci când au apărut pentru prima dată zvonurile că spitalele de stat chineze ucid prizonierii de conştiinţă pentru a le vinde organele, povestea părea prea oribilă pentru a fi reală.

În 2006, o investigaţie condusă de avocatul internaţional pentru drepturile omului, David Matas şi de către fostul membru al Parlamentului canadian, David Kilgour, a dezvăluit acest mister terifiant.

„Recolta Umanăˮ te conduce pas cu pas, cu ajutorul dovezilor obţinute în timpul anchetelor lor, cu atenţie şi migală, la reconstituirea uneia dintre cele mai grave crime împotriva umanităţii.
În timpul investigaţiei, echipa Kilgour – Matas a descoperit că sursa a peste 40.000 de transplanturi de organe, care au avut loc între 2000 şi 2005, era inexplicabilă. Dovezi suplimentare au relevat faptul că, în cel puţin 17 spitale, personalul spitalelor admite că organele au fost procurate de la practicanţi Falun Gong.
Dar acest aspect a fost numai vârful iceberg-ului.

„Recolta Umanăˮ îi urmăreşte pe David Kilgour şi David Matas în călătoria lor îngrozitoare prin labirintul dezvăluirii crimelor oribilei industrii organizate în spitalele militare chineze.
Cu imagini în exclusivitate din spitalele de stat şi lagărele de muncă, cu interviuri cu martori, pacienţi, medici şi experţi de renume mondial, cu cercetările în domeniul procedurilor de transplant şi explorarea în profunzime a persecuţiei practicanţilor Falun Gong, filmul aduce la lumină corupţia guvernului şi muşamalizarea acesteia la nivel mondial.

„Recolta Umanăˮ este o privire îndrăzneaţă şi curajoasă aruncată asupra „unei noi forme a răului de pe această planetă”.

Cum a devenit China a doua ţară în materie de transplanturi din lume?

Organele pentru transplant nu pot fi scoase din cadavre şi pur si simplu plasate în bănci până când este necesar: acestea trebuie să fie prelevate înainte sau imediat după deces şi apoi implantate rapid într-o nouă „gazdăˮ. Situaţiile limită, generate de urgenţe, accidente, agravări ale unor boli cronice, precum şi logistica acestui proces, face ca, în cele mai multe ţări, compatibilitatea de organe să fie un domeniu complex, cu liste de aşteptare şi echipe dedicate care încurajează membrii familiilor victimelor accidentelor să accepte donarea de organe.

În China, însă, donatorii par să fie captivi, în aşteptarea destinatarilor. Cine sunt aceşti donatori non-benevoli? Guvernul spune că organele provin de la prizonieri executaţi. Dar chiar dacă numărul persoanelor executate se ridică la 10.000 pe an, această cifră – se arată în film – este mult sub presiunea solicitărilor.

Investigaţia Matas – Kilgour a dezvăluit adevărata sursă: practicanţii Falun Gong aflaţi în închisori şi lagăre de muncă.

Persecuţia Falun Gong – de ce ucide Partidul Comunist Adevărul şi Bunătatea?

De 17 ani, în China, are loc un masacru care ridică mii de voci din toată lumea pentru oprirea lui. De 17 ani, cei care sunt hăituiţi, interogaţi, aruncaţi fără vină în lagăre de muncă pentru a fi torturaţi bestial, ca pe vremea Revoluţiei Culturale a lui Mao, sunt cei mai decenţi cetăţeni ai Chinei. Vina lor? Aceeaşi vină inventată de orice partid comunist care are în faţă oameni cărora nu le poate murdări conştiinţa, distruge demnitatea şi mutila inimile pentru a-i controla.

Faptul că aceşti oameni practicau Falun Gong – o formă de qiqong străveche bazată pe perfecționarea trupului şi a caracterului moral prin respectarea principiului adevăr-bunătate-toleranţă – a deranjat Partidul, mai ales pentru că numărul acestora creștea tot mai mult. Teama constantă a PCC a fost încă din prima zi de la înfiinţare aceea de a nu pierde controlul asupra minţii oamenilor.

Invidia extremă a fost cea care l-a împins, la 20 iulie 1999, pe Jiang Zemin (conducătorul de atunci al Chinei) să lanseze o aprigă campanie de eradicare a Falun Gong. Nu voia să lase ca o mişcare aflată în afara controlului partidului să poată inspira zeci de milioane de oameni, chiar dacă aceştia aduceau mult bine societăţii: erau corecţi, cinstiţi, ajutau şi se gândeau în primul rând la ceilalţi şi erau foarte sănătoşi.

Ţinând cont că acesta era un efort de a distruge o practică urmată de 1 din 12 cetăţeni, se poate spune că liderul PCC a lansat practic un atac împotriva societăţii chineze în general.

„Ceva trebuie făcut”

Filmul „Human Harvestˮ este scris, regizat şi produs de regizorul Lee Leon, director al companiei Flying Cloud Productions din Vancouver, şi de producătorul executiv Jason Loftus, de la Toronto-Mark Media.

Lee a citit prima dată despre acuzaţiile de recoltare de organe din China în 2006 în raportul iniţial făcut de David Matas şi David Kilgour.

„Nu am avut probleme când am filmat, dar când am auzit prima dată despre acest lucru nu am mai putut dormi. Nu puteam conceptualiza sau înţelege. M-am gândit că nu se poate face un film despre asta. Dar apoi mi-am dat seama, dar dacă e adevărat? Ceva trebuie făcutˮ, a spus Lee.

Premiul Peabody este cel mai prestigios premiu obținut de „Human Harvestˮ (echivalentul premiului Pulitzer). Filmul a mai fost onorat cu Premiul FRONTLINE Michael Sullivan pentru jurnalism într-un documentar. De asemenea, el a mai câştigat premiul pentru cel mai bun film documentar la The Indie Fest, precum şi la Hamilton Film Festival şi premiul întâi la Festivalul de Film Online Viewster – cel mai renumit festival online de film din lume.


Citiţi şi:

Comerţul morţii – practicanţii Falun Gong sunt închişi şi torturaţi pentru a alimenta traficul ilegal de organe 
Miliardar chinez rupe tăcerea (omerta) şi vorbeşte despre recoltarea forţată de organe a regimului comunist 

 

yogaesoteric
13 ianuarie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More