Noi «Dosare X» ale Marii Britanii sunt puse la dispoziția publicului. Ce conțin ele?

 

F1

Vreme de aproape 50 de ani, autoritățile din Marea Britanie au ținut „la secret” o serie de informații (dosare) despre OZN-urile observate în tot acest răstimp. În luna iunie 2017, un număr de 15 documente au fost publicate de către Arhivele Naționale din Marea Britanie, în cuprinsul acestora aflându-se date despre OZN-urile observate, precum și concluzii ale autorităților. Între aceste incidente bizare, pe care o parte dintre britanici le atribuie, mai mult sau mai puțin argumentat, unor ființe inteligente venite din spațiu, se numără și celebrul incident de la Rendlesham Forest (Pădurea Rendlesham), petrecut în 1980, supranumit „Roswell-ul Marii Britanii”.

Curios (sau chiar ciudat!) este că documentele nu au fost puse la dispoziția publicului larg în format electronic. Cei care doresc să afle ce se găsește în documentele recent declasificate trebuie să deplaseze până la arhivele naționale britanice, în acest scop. Toate aceste informații trebuiau declasificate și puse la dispoziția publicului încă din anul 2013, alături de alte informații secretizate în trecut. Însă atunci, în 2013, 18 documente nu au mai fost publicate.

Dezvăluirea acestor informații face parte dintr-un proiect derulat pe durata a nouă ani, în care ar fi trebuit ca publicului să îi fie îngăduit accesul la conținutul întregii arhive referitoare la OZN-uri, deținută de către autoritățile britanice, mai exact de către ministerul apărării din Regatul Unit. Totuși, trei dintre aceste documente nu au fost puse la dispoziția publicului nici în ziua de azi. Să se afle, acolo, ceva care mai trebuie, încă, ținut la distanță de ochiul profan, de publicul larg?

Incidentul Rendlesham Forest, cunoscut și ca „Roswell-ul britanic”, se referă la observarea repetată a unor lumini nefirești de către membri ai forțelor aeriene, dar și la o presupusă aterizare a unei aeronave de origine necunoscută. Luminile au fost observate în mai mult de trei nopți, în luna decembrie a anului 1980, generând dispute aprinse și temeri legate de securitatea națională, la momentul respectiv Războiul Rece fiind departe de a se fi încheiat.Steve Longero

Steve Longero, fost ofițer în cadrul US Air Force (unul dintre cei care au activat în baza militară din zonă), susține, la rândul său, în legătură cu incidentul Rendlesham Forest, că a fost el însuși martor al unor lumini bizare, de culoare roșie și verde fosforescent, ce au apărut pe cerul nocturn deasupra pădurii. Dezvăluirea a venit, în cazul militarului american, după 36 de ani de tăcere, în luna decembrie a anului 2016.

Să fie vorba, în cazul fenomenului OZN, de vizitatori veniți de departe, din alte sisteme solare? Sau despre tehnologii (militare) terestre, ultrasecrete, pe care le dețin statele foarte dezvoltate?


Citiți și:

Marina rusă a declasificat dosarele secrete în care au fost consemnate de-a lungul timpului mai multe întâlniri cu nave extraterestre

CIA a făcut publice unele dosare secrete despre OZN-uri, împreună cu unele fotografii și documente…

 

yogaesoteric
13 ianuarie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More