Folosește Facebook microfonul telefonului pentru a asculta pe ascuns tot ce vorbești? Da!!

 

Facebook a declarat de multe ori că NU se folosește de microfonul telefonului pentru a spiona tot ceea ce fac utilizatorii, pentru a oferi apoi informațiile obţinute celor care plătesc mai bine. Mark Zuckerberg a negat în Congresul SUA aceste acuzații, adăugând că este vorba doar de o teorie a conspirației.

Cu toate acestea, subiectul nu este închis: un analist de tehnologie din California a prezentat un exemplu care i-a stimulat și pe alții să-și expună experiențele similare. Brian Solis, analist tech din California, discuta cu un prieten în timp ce mergeau cu mașina prin Texas și amicul îi povestea lui Solis că vrea să cumpere o fermă, însă are probleme cu finanțarea fiindcă era considerată un „barndominium” (o combinație între hambar și condominiu). Ceea ce l-a uluit pe Solis este că, deși nu mai auzise acest cuvânt vreodată și nu l-a căutat vreodată pe Google, când a coborât din mașină, pe Facebook i-au apărut reclame la barndomenii de vânzare în Texas. Subiectul a fost relatat de cotidianul american USA Today.

Solis a rămas uluit, a scris despre aceasta pe Facebook și s-a întrebat: „Cum este posibil așa ceva?”. Prietenii lui au venit și cu alte exemple și au povestit cum Facebook le-a arătat reclame la o anumită marcă de mașină, numai după o scurtă discuție cu voce tare despre acea mașină, sau cum a postat reclame la produse similare cu cele despre care aveau discuții private, față în față.


Citiţi şi:

Fondatorul Source Institute: «Țineți-i pe cei dragi departe de facebook». O pledoarie care ne dă fiori

Facebook, trimis în judecată. Acuzaţiile ce sunt aduse de utilizatori au fost considerate îndreptățite

 

yogaesoteric
29 septembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More