Fost cap al serviciilor dezvăluie originea statului-paralel: CSAT l-a creat

Bazele statului-paralel din România au fost puse în interiorul celei mai importante instituții din domeniul siguranței naționale și al apărării, una care ar fi fost necesar să vegheze, între altele, exact asupra legalității activității serviciilor secrete: Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Dezvăluirea a fost făcută de fostul șef al SIE, gen.(r) Silviu Predoiu, într-un interviu la Radio Guerrilla, care mai face o afirmație-șoc, conform căreia ceea ce unii numesc stat-paralel este, de fapt, chiar statul, pur și simplu.

CSAT: 12 ani de ilegalități la vârful statului

„Atunci când noi vorbim de statul-paralel ne gândim exact la șeful statului, la șeful Parchetului General, la directorul SRI, la prim-adjunctul directorului SRI și putem să continuăm cu numirile. Dumnealor chiar erau statul, nu erau statul-paralel, discuțiile nu erau în afara cadrului legal, discuțiile erau în cabinetul șefului statului, în cabinetul directorului SRI, erau în sala CSAT. Statul-paralel este o expresie nu a puterii celor despre care vorbeam, ci a slăbiciunii celorlalți. Iar el a plecat de la o aparență de legalitate: în CSAT s-a generalizat, înainte de statul-paralel, sistemul juridic paralel, definit de hotărârile CSAT.

Și a durat aproape 12 ani până a spus cineva: «Dom’le, hotărârile CSAT nu sunt legale, ele nu pot să adauge legii…» Hotărârile CSAT sunt ultimele într-o ierarhie a valorii hotărârilor legale. Am fost în CSAT și știu foarte bine ce spun și știu foarte bine și ce am spus acolo, nu intru în detalii. Deci stat-paralel ar fi fost doar dacă ar fi fost vorba de alții. De fapt a fost chiar statul, și el era măsura slăbiciunii celorlalți… Mă refer la faptul că s-a creat un cadru juridic paralel, dar nu este cazul să uităm că din CSAT au făcut parte toți miniștrii Justiției, succesiv, care au avizat asta. De ce s-ar fi îndoit un locotenent de la SRI, să spunem, de legalitatea unui ordin, când el era dat, se spunea, în baza Hotărârii CSAT, iar el știa că în CSAT este președintele, este prim-ministrul, viceprim-ministrul, este directorul lui și este ministrul Justiției?” a spus Predoiu, în dialogul cu Liviu Mihaiu.

În urmă cu patru ani, într-un interviu, generalul Predoiu avea o cu totul altă viziune asupra subiectului „statul-paralel”, despre care afirma că este o invenție a politicienilor menită doar să le ascundă incompetența. Acum, iată, același Predoiu nu doar îi recunoaște existența, dar explică până și modul în care el a fost pus pe picioare.

Black Cube a fost creat de actori politici care aveau probleme cu Kovesi

O altă afirmație interesantă a fostului spion-șef ține de originea scandalului Black Cube: cine l-a orchestrat și de ce.

„A fost o prostie și o naivitate uriașă.

Existau actori politici care aveau o problemă cu un personaj din justiție, cu doamna Kovesi.

În loc să și le rezolve așa cum era firesc, pe cale publică, pe calea Justiției, în parlament, vorbind de competențele instituției, dacă se încalcă sau nu și așa mai departe, au mers tot pe calea complicată a amestecului serviciilor (străine n.n.)… cum e la noi, «dacă vine de afară, e mult mai bun». Aceste căi sunt sortite eșecului întotdeauna, vă garantez, sunt ca și consilierii străini pentru alegeri. Ați văzut pe cineva cu consilieri străini, tot de unde era Black Cube, care a câștigat vreo alegere? Toți au dat-o în bară” a conchis Predoiu, fără a dezvălui și cine au fost actorii politici interesați de debarcarea Laurei Kovesi.

Citiți și:
Deutsche Welle: Dacă Dragnea vorbea de Statul Paralel asta nu înseamnă că nu există. Presa, Big Tech și social media în mâinile Statului Paralel
Radu Vasile despre statul paralel

 

yogaesoteric
9 octombrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More