Fostul om al lui Goldman Sachs a fost numit prim-ministru al Marii Britanii pentru a curăța „greșelile lui Truss” împotriva Marii Resetări a Regelui Charles

„Rishi Sunak a preluat funcția de prim-ministru britanic, recunoscând greșelile predecesorilor săi din Partidul Conservator și avertizând cu privire la deciziile dificile care urmează pentru o țară împotmolită în probleme politice și economice”, explică NBC.

Sunak, primul britanic de origine asiatică care își asumă acest rol și fost bancher multimilionar, a adus un omagiu trecător acestor predecesori în primul său discurs ca lider. Dar el a recunoscut, de asemenea, că «s-au făcut greșeli» sub conducerea lui Truss și a promis să conducă cu «integritate, profesionalism și responsabilitate» – trei calități de care Johnson este perceput în general ca fiind lipsit”, a adăugat rețeaua americană.

Având în vedere faptul că noul premier a avut o carieră financiară la Goldman Sachs, unul dintre cei mai importanți investitori în compania Pfizer chiar înainte de pandemia planificată (cu SARS-CoV-2 conceput în laborator) și vaccinul anti-covid Comirnaty produs de compania newyorkeză împreună cu germanii de la BioNtech, este rezonabil să presupunem că „greșelile lui Truss” sunt cele care au încercat să împiedice politica de devastare financiară a claselor sărace și mijlocii ale populației britanice, pregătitoare pentru realizarea Marii Resetări dorite de regele Carol al III-lea.

Țara noastră se confruntă cu o criză economică profundă”, a declarat Sunak în primul său discurs în calitate de prim-ministru în fața numărului 10 din Downing St. „Voi uni țara noastră nu prin cuvinte, ci prin acțiune.”

Alegerea lui Sunak a fost confirmată atunci când s-a întâlnit cu regele Carol al III-lea la Palatul Buckingham și a fost invitat să formeze un guvern de către noul monarh, un act ceremonial de aprobare cunoscut sub numele de „sărutul mâinilor”.

La 42 de ani, Sunak este cel mai tânăr prim-ministru din ultimii peste 200 de ani. Fiu al unor hinduși de origine indiană, născuți în Africa, el este, de asemenea, primul lider al unei minorități etnice din țară din ultimii 140 de ani, după premierul Benjamin Disraeli în anii 1800, care era de origine evreiască, dar creștin practicant.

Deși Sunak este un fost bancher, prin intermediul tatălui soției sale, un magnat indian al software-ului, cuplul deține o avere estimată la 730 de milioane de lire sterline (825 de milioane de dolari) – ceea ce îi face mai bogați decât regele și Camilla, regina consort.

La fel ca Truss, Sunak nu a fost ales de cei 67 de milioane de locuitori ai Regatului Unit, ci mai degrabă numit de câteva sute de parlamentari conservatori.

Cariera financiară uitată la Goldman Sachs

În ciuda faptului că a lucrat pentru Goldman Sachs între 2001 și 2004, Sunak nu face nicio aluzie la anii în care a fost analist la Goldman, pe profilul său de LinkedIn. De asemenea, nu menționează nici cariera sa ulterioară, în care a lucrat pentru fondul de hedging TCI fund (The Children’s Investment Fund) sau pentru Theleme Partners, o firmă de investiții în acțiuni pe care se pare că a fondat-o el însuși. Tot ceea ce contează în istoria lui Rishi este timpul petrecut în parlament și în calitate de cancelar al finanțelor publice.

Pentru Rishi, despre care se spune că era foarte drăguț și foarte muncitor, este posibil ca turbulențele de la Goldman să fi fost un imbold pentru a părăsi sectorul bancar. În 2004, el a mers la Stanford Business School din California pentru a studia un MBA, dar, în loc să rămână în SUA și să lucreze în domeniul tehnologiei, s-a întors la Londra pentru a lucra la CIFF.

Children’s Investment Fund Foundation (CIFF) este o organizație filantropică independentă, cu birouri în Addis Abeba, Beijing, Londra, Nairobi și New Delhi.

Chiar dacă Sunak însuși dorește să minimalizeze trecutul său în domeniul financiar, este puțin probabil ca acesta să nu fie uitat de electoratul britanic, pentru care fosta sa carieră în domeniul bancar și imensa sa avere dobândită prin căsătorie vor fi probabil surse de dispută tot mai mari într-o epocă a restricțiilor fiscale.

Citiţi şi:
Noul premier britanic: De la Goldman Sachs, paradisurile fiscale ale nevestei și miliardarul tata socru
Un avertisment pentru Europa: Marea Britanie, în cădere liberă

 

yogaesoteric
28 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More